Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.226
- 1.201
Да. Кај мене се само тие 200 денари + ДДВ.
Да. Кај мене се само тие 200 денари + ДДВ.
Истото го помисливОва е уствари претплатата за МРТВ![]()
Не е солидарен фонд за Арачиново?Tocno taka ...
Молчи, не давај им идеја.Не е солидарен фонд за Арачиново?
„Електродистрибуција“ вкалкулирала 200 денари надоместок поради неколку отчитувачки групи кои ги има во периодот од 15 декември до 15 јануари, а според РКЕ не постапила спротивно од одлуката која почна да важи од 1 јануари.Изгледа читаат медиумите
![]()
Во сметките за струја за јануари ќе го нема надоместокот од 200 денари за пристап на мрежа
Декемвриските сметки биле поскапи за 200 денари надоместок за пристап на мрежа затоа што „Електродистрибуција“ вкалкулирала 200 денари надоместок поради неколку отчитувачки групи кои ги има во периодот од 15 декември до 15 јануари, а според РКЕ не постапила спротивно од одлуката која почна да...a1on.mk
А да вратат кусур од 200 денари, тоа неможе.![]()
Прашање на месецот, дали ќе ги вратат тие 200 ден. Или ќе одат за кампања...„Електродистрибуција“ вкалкулирала 200 денари надоместок поради неколку отчитувачки групи кои ги има во периодот од 15 декември до 15 јануари, а според РКЕ не постапила спротивно од одлуката која почна да важи од 1 јануари.
Ноторни лаги од нивна страна. Јас сум во првата отчитувачка група во месецот (прва недела) и на декемвриската сметка ја има оваа нова ставка.Погледнете го атачментот 134083
Од ЕВН ми кажуваат дека одлуката важи од 1 јануари 2024, и дека новата ставка за надомест за пристап кон мрежа со износ од 200 МКД е вкалкулирана во сметките кои фатиле и дел од месец јануари. Кај мене фатило 3 дена од месец јануари и затоа била вклучена и таа ставка. Значи, јас во декемвриската сметка сум платил за пристап кон мрежа за цел месец јануари, бидејќи само три дена се опфатени од тој месец во сметката, за ставка која со одлука стапува на сила од 1 јануари. Според таа логика, во наредната сметка, за месец јануари, која ќе пристигне во февруари, не треба да ја има оваа ставка бидејќи е платена за претходниот месец, јануари, во сметката за декември. Навистина конфузно.Прашање на месецот, дали ќе ги вратат тие 200 ден. Или ќе одат за кампања...![]()
Од ЕВН ми кажуваат дека одлуката важи од 1 јануари 2024, и дека новата ставка за надомест за пристап кон мрежа со износ од 200 МКД е вкалкулирана во сметките кои фатиле и дел од месец јануари. Кај мене фатило 3 дена од месец јануари и затоа била вклучена и таа ставка. Значи, јас во декемвриската сметка сум платил за пристап кон мрежа за цел месец јануари, бидејќи само три дена се опфатени од тој месец во сметката, за ставка која со одлука стапува на сила од 1 јануари. Според таа логика, во наредната сметка, за месец јануари, која ќе пристигне во февруари, не треба да ја има оваа ставка бидејќи е платена за претходниот месец, јануари, во сметката за декември. Навистина конфузно.
Понатаму во статијата на А1ОН пишува дека надоместокот за пристап кон мрежа нема да го има во сметките за месец јануари, па да видиме. Во спротивно, ќе маваме приговори.
знаете колку има трошок даја одржуваш мрежата исправна и во синхронизација под напон? Не ги правдам евн дека се гомна ама во електриката има многу фактори кои не ги знае рандом лик од фејсбук
точно ама што имаме прескапа струја..имаме и не е решение да се вметнуваат рандом ставкизнаете колку има трошок даја одржуваш мрежата исправна и во синхронизација под напон? Не ги правдам евн дека се гомна ама во електриката има многу фактори кои не ги знае рандом лик од фејсбук
имаме една од најевтините струи во европа, тоа што и оваа цена ни е многу дека сме сиромашни е друга прича, држават субвенционира огромен дел за домаќинства и мали фирми, ако плаќаме по пазарни сметките за малите корисници ќе бидат 2-3 пати поголемиточно ама што имаме прескапа струја..имаме и не е решение да се вметнуваат рандом ставки
Прашај го рандом иков зошто не излезе од регулираниот пазар и не земе да си купува струја на Хупекс. Па да ни каже како е после

Државата субвенционира дел од цената, точно.имаме една од најевтините струи во европа, тоа што и оваа цена ни е многу дека сме сиромашни е друга прича, држават субвенционира огромен дел за домаќинства и мали фирми, ако плаќаме по пазарни сметките за малите корисници ќе бидат 2-3 пати поголеми
Nema lujge na teren(otcituvaci) 70% se zaminati od evnДенеска стига сметка татко ми ми вели Ја виде ли сметката? гледам 5300 денари а живееме сами со татко ми се, се грееме на дрва. Се јавувам во Контакт центар ми викаат не ви е читано броилото.. му оставив податоци за 181 и 182 и ми рекоа ќе завршеле работа. Нигде го нема ова , што ќе беше да не се јавев.. што работат тие нивни луѓе на терен, пред некоа година минеа и ги читаа сега нема никој да помине.Дефинитивно "банана" држава..
Не е ни чудо брат, колку и да гледаш неутрално ситуацијава во државава не е добра и колку да си ја сакам само чекам момент да заминам и јасNema lujge na teren(otcituvaci) 70% se zaminati od evn
ништо, следната сметка ќе ти беше помала.Нигде го нема ова , што ќе беше да не се јавев
све заврши по телефон и пак се жалиш?Дефинитивно "банана" држава
ништо, следната сметка ќе ти беше помала.
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден