Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Torrent Invites Giveaway

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Работи замунда нет...
Мислењето е автоматски споено:

Замунда е / беше поделена на 2 дела, zamunda.net и zelka.org. Пред едно добри 10+ години еден од основачите реши да го превземе тракерот од останатите и да работи самостојно. Другите за кратко отворија идентичен торент тракер (zelka.org) со истите credentials од стариот портал (usr / pass).
zamunda.net се уште работи без никакви пречки, додека пак zelka.org е замината во историја.

само што проверив регистриран сум на замунда од 2008-11-14 23:27:37 :cool:

Атачменти

• Screenshot 2026-01-30 003304.jpg
    Screenshot 2026-01-30 003304.jpg
    214,7 KB · Прегледи: 37
  • Screenshot 2026-01-30 003304.jpg
    Screenshot 2026-01-30 003304.jpg
    12,2 KB · Прегледи: 34

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
zamunda net го дава она од скриншотот мој, и кај другари исто.
Незнам, не сум имал проблеми до сега, секој ден влегувам (денес 2 пати во размак од неколку сaати).
И на мобилен функционира (а1 нет). На сликата погоре со регистрацијата има и кога сум влезен последно

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
Незнам, не сум имал проблеми до сега, секој ден влегувам (денес 2 пати во размак од неколку сaати).
И на мобилен функционира (а1 нет). На сликата погоре со регистрацијата има и кога сум влезен последно
На лелекабел и а1 еве работи. На локален интернет тука (инел) не работи. За лелеком не знам.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Интересна работа како кај некои други .net го отвора, кај некои не (како кај мене). Кај мене не сака ни со VPN. На Телеком сум.

Веројатно е нешто со кеш/DNS така што ќе се „среди“ и кај вас што се отвора.

Убаво што имале алтернативни домеини.

Deki22

hello world
7 мај 2018
82
119
исто работи замунда нема проблеми
по 20 пати на ден провервам торенти :LOL:
ко ќе ми текни 2008ма 3 месеци по ред до 4 сабајле пробвав да креирам акаунт оти то време ги бришеа тие шо се неактивни хаха

Атачменти

• zz.png
    zz.png
    30,5 KB · Прегледи: 29

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Интересна работа како кај некои други .net го отвора, кај некои не (како кај мене). Кај мене не сака ни со VPN. На Телеком сум.

Веројатно е нешто со кеш/DNS така што ќе се „среди“ и кај вас што се отвора.

Убаво што имале алтернативни домеини.
Ни кај мене не ја отвора со .net и тој домен е запленет од Europol, како шо некој објави слика.
Алтернативен домен као што веќе објавив

и

исто работи замунда нема проблеми
по 20 пати на ден провервам торенти :LOL:
ко ќе ми текни 2008ма 3 месеци по ред до 4 сабајле пробвав да креирам акаунт оти то време ги бришеа тие шо се неактивни хаха
Иначе ја малку покасно од тебе у 2010 напраив и ми текнуе дека го напраив у потрага по nofake и spam торенти коишто тогаш беа актуелни и стално имаше некои вируси или adware пребарувачи и чести беа на Public сајтови како Piratebay и слично.
Така да на замунда у тоа време сите торенти беа verified и сигурни за симињање.

Screenshot 2026-01-30 100521.png

А симињате ли од нашиот тракер?

Глеам бараат помош околу скриптата за сајтот, не чини веќе темплејтот шо го имаат.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки. Кога веке Замунда го нема имам 2 прашања:
1. Kој сајт ке го користите за секој ден ?
Јас замунда најмногу го користев за да видам што најново е достапно, и ми беше интересно што има по 1-2 проверени торенти со добра слика, па не морав да барам кој е со добар квалитет.
Имам 1337, IPT, TorrentLeach.

2. IPT, како да го оптимизирам seed ?
Пример, имам симнато торент на 26ти Декември. Компјутерот работи по 10 саати секој работен ден и само штo проверив, торентот има уште 5.5 дена да се уплоадира за да може да не биде hit & run. Ова е премногу, на TorrentLeach дупло побрзо поминува времето. Очигледно нешто не е ок. Го трпев до сега, оти не ми беше примарен тракер.
Што како да сменам за ИПТ да го регистрира upload time по ефективно ?
Фала однапред.
Поздрав

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
IPT, како да го оптимизирам seed ?
Пример, имам симнато торент на 26ти Декември. Компјутерот работи по 10 саати секој работен ден и само штo проверив, торентот има уште 5.5 дена да се уплоадира за да може да не биде hit & run. Ова е премногу, на TorrentLeach дупло побрзо поминува времето. Очигледно нешто не е ок.
Јас морам да рестартирам qbittorrent секој ден за да чита дека го seed-ам торентот. Не знам што е муабетот со сајтот. Така си брои ко што треба.

Значи пуштам компјутер од sleep, qbittorrent seed-ува во позадина ама IPT вика дека не seed-ува.
Правам рестарт на qbittorrent и се е ок, до нареден sleep.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Компјутерот работи по 10 саати секој работен ден
Од 26 декември до 2 февруари има 38 дена.
Има 6 викенди = 12 дена (претпоставуваме не работи ич за викенд?). 38-12 = 26.
26x10h= 260h ~ 11 дена seed. А треба 14.
Значи уште 3 треба да ти вика. Тебе ти вика уште 5.5 дена.

Ако речеме дека твојата проценка дека компјутерот работи 10 саати на ден е погрешна, и е по 9 саати на ден, тогаш имаме 26x9h = 234 саати = 9.7 дена | би требало да ти вика уште 4.3 дена.

Ако претпоставиме дека торент клиентот информациите (announce) за сид ги праќа до тракерот на секој саат, и ако претпоставиме дека ти малерски го гасиш торент клиентот баш неколку минути пред да се пратат тие информации, тука губиш уште по 1 саат секој ден.

Така доаѓаме до 26x8 = 208 саати = 8.6 дена | би требало да ти вика уште 5.4 дена што е мнооогу приближно до вистинското.
:)

Го користиш супериорниот qbitorrent последна верзија, така? Не некоја застарена, или некој utorrent стар или нешто слично?
Иако, и они би требало да си ја вршат океј работата за праќање информации до тракерот.

Немаш што да смениш освен да најдеш начин подолго време да е упален торент клиентот/компјутерот.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Компјутерот работи по 10 саати секој работен ден и само штo проверив, торентот има уште 5.5 дена да се уплоадира за да може да не биде hit & run. Ова е премногу, на TorrentLeach дупло побрзо поминува времето. Очигледно нешто не е ок. Го трпев до сега, оти не ми беше примарен тракер.
Што како да сменам за ИПТ да го регистрира upload time по ефективно ?
Не е до регистирањето, туку на IPT две недели треба да го сееш торентот, на TL 8 дена. Затоа изгледа дека дупло побрзо поминува, а всушност е двојно пократко времето што треба да мине.

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
Би замолил кој е во можност да понуди инвајт за exyusubs дот ком, во замена би можел да понудам инвајт за:

crnaberza,
iptorrents,
torrentday.

Tnx

draganamon

lurker
24 јануари 2016
700
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Би замолил кој е во можност да понуди инвајт за exyusubs дот ком, во замена би можел да понудам инвајт за:

crnaberza,
iptorrents,
torrentday.

Tnx
pm емаил за iptorrents
Јас можам да ти пратам покана
Мислењето е автоматски споено:

Од 26 декември до 2 февруари има 38 дена.
Има 6 викенди = 12 дена (претпоставуваме не работи ич за викенд?). 38-12 = 26.
26x10h= 260h ~ 11 дена seed. А треба 14.
Значи уште 3 треба да ти вика. Тебе ти вика уште 5.5 дена.

Ако речеме дека твојата проценка дека компјутерот работи 10 саати на ден е погрешна, и е по 9 саати на ден, тогаш имаме 26x9h = 234 саати = 9.7 дена | би требало да ти вика уште 4.3 дена.

Ако претпоставиме дека торент клиентот информациите (announce) за сид ги праќа до тракерот на секој саат, и ако претпоставиме дека ти малерски го гасиш торент клиентот баш неколку минути пред да се пратат тие информации, тука губиш уште по 1 саат секој ден.

Така доаѓаме до 26x8 = 208 саати = 8.6 дена | би требало да ти вика уште 5.4 дена што е мнооогу приближно до вистинското.
:)

Го користиш супериорниот qbitorrent последна верзија, така? Не некоја застарена, или некој utorrent стар или нешто слично?
Иако, и они би требало да си ја вршат океј работата за праќање информации до тракерот.

Немаш што да смениш освен да најдеш начин подолго време да е упален торент клиентот/компјутерот.
Јасно.
Ти благодарам за објаснувањето.

Последна промена:

rotkiv

hello world
5 јуни 2016
107
133
Куманово

crnaberza,
iptorrents,
torrentday.

Tnx
Би ти рекол да го избегнуваш exyusubs, тракерот некако не им работи како што треба. Пробав и со други клиенти, едноставно ти дава статус Not Working за некоја причина. Ако ептен сакаш да влезеш - влези на дискорд каналот, ќе ти дадат инвајт.

Се откажав од нив, seed-ав дупло повеќе од што ми беше измерено на нивниот сајт.

А и да, малку им се глупи правилата за seed-ање. Собираш некои поени - ratio-то нема шанси да го израмниш 1:1 ако симнуваш постари торенти. Оставен си на тоа дека мора да имаш seed тиме 7 дена за секој торент.

Инаку ако има некој инвајт, препорака за некој private tracker, би бил благодарен. Би ги seed-ал торентите 24часа дневно преку qBittorrent

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Exyusubs претеруваат со правилата и се однесуваат многу авторитетно, а се еден обичен пиратски сајт.
Имав акаунт таму и не знам шо се деси, се немав логирано долго време и ми смениле статус у член да не можам да симињам нишо.
Побарав да ми го сменат статусот, почнаа да се курчат и ги отерав у пм.

Иначе многу ствари балкански може да најдете на

Warez forum е и истекуваат линковите за даунлоуд ама може да побарате.

Иначе torrenthr е далеку подобар од exyusubs

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511

crnaberza,
iptorrents,
torrentday.

Tnx
Ако си на црнаберза не ти треба ексјусабс. Подмножество е од берзата и многу малку активност има.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно