Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Овие тешки преваранти станале: гигабит на спидтест а ми симнува убунту .iso со 10 до 30 MB/s

Особено ако симнуваш ретро ромови или слично, самите hosting сервери на тие сајтови се спори. Евентуално ако симињаш торент, исто би ти зависело од тоа колку seeders има на фајлот.

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
127
158
Симптоматично ми е што конекцијата буквално има кап на нормалниот пакет 300 Mbps (33*8=264Mbps) а не на гигабит. Појма немам, Софискиот фајл и кај мене го симнува со гигабит (111 MB/s).

1760446627619.png

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Сакам да ставам мој mesh систем. Ме интересира дали магента тв ресиверот ќе работи од лан порта од mesh или мора да биде закачен директ на рутерот од Телеком?

stamenbog

read-only
6 март 2023
10
16
Сакам да ставам мој mesh систем. Ме интересира дали магента тв ресиверот ќе работи од лан порта од mesh или мора да биде закачен директ на рутерот од Телеком?
Имав слична ситуација пред некој ден. Магента IP TV уредите не работат со останати уреди освен преку нивниот кој ти е доделен. Можам да претпоставам дека е некоја VLAN конфигурација, но кога прашав дечкото од другата страна искрено ми кажа дека не знае во детали :).
Така да, ќе мора да биде поврзан директно за рутерот од Телеком.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.393
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ако се тие малечките, мислам дека со WIFI се поврзуваат, така да не ти треба кабел за нив, а околу конекцијата, не се разбирам ама не би требало да има проблем.

dmarkoski

read-only
8 април 2013
30
33
Skopje
Ако е макс тв, нема да работи. А Магента ТВ работи без проблем, но препорачуваат на нивен рутер со кабел да ги поврзеш.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Кај мене фуче

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192
Имам проблем со телевизија. Ги имам старите сет топ боксови. Препорака на техничка поддршка е да земам од новите андроид боксови.

Дали тие што имате андроид уреди од телеком сте задоволни?

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Имам проблем со телевизија. Ги имам старите сет топ боксови. Препорака на техничка поддршка е да земам од новите андроид боксови.

Дали тие што имате андроид уреди од телеком сте задоволни?
Каков проблем?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.192

Го решив проблемот со едноставен ресет на тв боксот. Не знам зошто трпев толку многу прекини на звукот на секои 15 минути. А не ми текна на ова.

Така што ќе возам сега вака. Па кога ќе обновувам договор можеби ќе земам андроид боксови.

Благодарам на одговорите.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Дали некој има проблем со IPTV сервис (не-телекомски) на оптика од Телеком?

Неколку дена веќе IPTV боксот (Formuler Z8) не може да пристапи до 2 различни IPTV провајдери (преку Stalker платформата), се сомневам дека Телеком блокира.

Последна промена:

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
127
158
Дали некој има проблем со IPTV сервис (не-телекомски) на оптика од Телеком?

Неколку дена веќе IPTV боксот (Formuler Z8) не може да пристапи до 2 различни IPTV провајдери, се сомневам дека Телеком блокира.
Можно е, слушнав од други дека блокираат пристап до некои сајтови. Можеш да подесиш други DNS и да ги прескокнеш Телеком, да видиш дали ќе се оправи?

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Можно е, слушнав од други дека блокираат пристап до некои сајтови. Можеш да подесиш други DNS и да ги прескокнеш Телеком, да видиш дали ќе се оправи?
На ова не ми текна, ќе го пробам и ќе пишам

Edit: Пробано, не помага промена на DNS-ите.

Утре ќе го пробам боксот од друг провајдер.

Edit2: Од едниот провајдер ми пуштија нов линк и работи. Стварно не знам што е финтата.

Последна промена:

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
127
158

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Кај мене сеуште е активна 1/1 Gbps промотивна брзина што идеше како Moments, како кај другите? Се надевам ова значи дека ќе има зголемување на default брзини.

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
127
158
Кај мене сеуште е активна 1/1 Gbps промотивна брзина што идеше како Moments, како кај другите? Се надевам ова значи дека ќе има зголемување на default брзини.
И кај мене до овој момент уште е активна, ќутете не кажувајте :)))

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно