Мајката лоповска бре! Абе каква е оваа пракса со децении што не може да се искорени. Да му пишеме на чичо Трамп додека е расположен со тарифиве? Како бре смеат вака да се изживуваат! Шпедитерски услуги на секоја пратка да плаќам, плус складишнина?? Па дајте процесирајте одма тоа ставете електронски начин да се плаќа(DDP) кај продавачот и нека минува веднаш без да ме занимаваат со глупости да им праќам одозгора фактури и скринови дека си плаќам се како поп и денови ќе ми зимаат за испорака. Ненормални бре еј! Ќе се најде ли маж да го сопре ова злосторничко здружување еднаш засекогаш!Ова ти е со Fedex Priority и ако нарачката е до 90 евра:
Погледнете го атачментот 154005
Значи наплатено е 2100 за нив и 5% данок за суплементите.
Кои омега 3 ги препорачувате, ама да се купат од тука. Буквално има хх фирми, но и омега 3 со додатоци...
Кои омега 3 ги препорачувате, ама да се купат од тука. Буквално има хх фирми, но и омега 3 со додатоци...
Погледнете го атачментот 157033
Дали зимате К2 и магнезиум кога пиете витамин Д, или може да се внесуваат и преку исхраната?
Коментар од под видеото:
@recreatingkaren
I developed type 2 diabetes and was recommended keto in 2017. It was tremendously successful at first, but i lost steam after about 6 months, so I went in harder. Less and less carbs, more and more strict until I eventually was carnivore. With keto, my a1c dropped into normal ranges without meds, but after 5 years of keto and two years of carnivore-ish, my glucose climbed and climbed until my a1c went back into pre-diabetic range. I reintroduced a balanced diet with more modest carbs (100g per day) and my a1c dropped back into normal range and I lost a few more pounds. I can attest, at least anecdotally, that going carnivore did increase my a1c and fasting glucose both.
Инаку одамна е позната конекцијата помеѓу преголем внес на протеини, и преголема глукоза во крвта. Не разбирам што толку е ова „контроверзно“.
Мислењето е автоматски споено:
Што се однесува до сѐ што досега сум видел и прочитал, штетни се и двете забегувања во двете спротивни дијагонали.
Исто така сѐ што досега сум видел и прочитал, а кога имам време гледам да ги покријам сите „племенски табори“: За мнозинството луѓе „најдобрата“ исхрана е некаде на средина, секаков вид на храна и што повеќе пазење на изворот да е еколошки чист. Пазење во ист оброк да не се мешаат јагленихидрати и масти. Пазење да не се забегува во ниедно макро - но посебно не во јаглени хидрати.
За малцинство што има специфични здравствени состојби, можно е во одреден момент да има бенефит од чисто карниворство, или од вегенски пристап.
Конкретен пример: За здравствени состојби како канцер/рак, бегање од јаглени хидрати треба да биде дифолт терапија. Анегдоти има секакви, ама насоката од последните научни студии е јасна. Кој сака може да ги најде и да види, јас искрено се откажав од постирање такви работи пошто немаме дускусија овде. Или барем не научна.![]()
НеПогледнете го атачментот 157033
Дали зимате К2 и магнезиум кога пиете витамин Д, или може да се внесуваат и преку исхраната?
За магнезиум мислам немам проблем, за К2 ми е појше. Од тоа што го јадам редовно само во жолчка од јајце има К2, а јајца јадам еднаш до два пати неделно, не знам дали е тоа доволно.Не
Да
Остај Псај што вика не. Можеби нема за тебе да е доволно зависно од исхраната и потребите па може да суплементираш, но дефинитивно може да се внесат преку храната и најверојатно ги внесуваш преку храната, ако си омнивор и без некои заболувања кои би ја нарушиле нормалната абсорпција.
И сега кој е правилниот протокол за конзумирање D3 витамин?Не
Да
Остај Псај што вика не. Можеби нема за тебе да е доволно зависно од исхраната и потребите па може да суплементираш, но дефинитивно може да се внесат преку храната и најверојатно ги внесуваш преку храната, ако си омнивор и без некои заболувања кои би ја нарушиле нормалната абсорпција.
За магнезиум мислам немам проблем, за К2 ми е појше. Од тоа што го јадам редовно само во жолчка од јајце има К2, а јајца јадам еднаш до два пати неделно, не знам дали е тоа доволно.
Па треба да имаш и доволен внес на магнезиум и К2 за да се апсорбира правилно D3. Магнезиум во исхрана имаш во многу работи, К2 поготово МК7 само во некои ферментирани јадења.И сега кој е правилниот протокол за конзумирање D3 витамин?
Па треба да имаш и доволен внес на магнезиум и К2 за да се апсорбира правилно D3. Магнезиум во исхрана имаш во многу работи, К2 поготово МК7 само во некои ферментирани јадења.
Ова К2 суплементиве не очекував да се волку скапи. (зборам за 100 mcg per pill).
Па треба да имаш и доволен внес на магнезиум и К2 за да се апсорбира правилно D3. Магнезиум во исхрана имаш во многу работи, К2 поготово МК7 само во некои ферментирани јадења.
Ова К2 суплементиве не очекував да се волку скапи. (зборам за 100 mcg per pill).
Дали секој ден 100mcg е слично на 200mcg преку еден ден?100mcg е малку, 180/200 преку 1 ден за k2mk7.
Дали секој ден 100mcg е слично на 200mcg преку еден ден?
Како се пијат омега 3 ?
Пишува на интернет два пати на ден.
Дали на гладно, дали после јадење.
Со јадење, заедно со некоја маст пример млеко, путер за да се раствори во организмот. Нормално мали количини.Како се пијат омега 3 ?
Пишува на интернет два пати на ден.
Дали на гладно, дали после јадење.
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден