Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Напрај му хард ресет, не би требало тој телефон таков проблем да има.
Направен е одма штом доби 12ка. Тој „ритуал“ го почитувам од андроид 6 наваму :)
Не дека се катастрофа, ама флегшип дивизијата си пати од смешни багови и проблеми, нешто што не смее да го има посебно во тој сегмент. Плаќаш уред од 1000 евра и треба да се занимаваш со глупости.
Нејќам да тресам зелени, ама мислам дека нареден телефон ќе ми е узми шаоми брате, бидејќи со 2 mid-range уреди си поминав мноооооооогу поубаво.
Ми А3ката ене го до ден денес мака нема, MIUI инсталирано на него место Android One.

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900X / 4.8GHz @ NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 750 W
RAM
G.SKILL Flare X 16GB (4x8GB) DDR4 3200MHz (amd ryzen) F4-3200C14D-16GFX
Video card
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Case
HAF XM Transparent Side Window Panel
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
OS
windows 10 Pro x64
Незнам што толку мака гледаш од овој телефон , јас го имам истиот и работи безпрекорно , јесте ко премина на андроид 12 на почеток имаше сецканја но како со напомена членот мислам псај беше послем неколку циклуси на полни празни телефонот се стабилизира и си работи како првиот ден , иначе досега немам воопшто ништо гибнато ни ресет ни хард ресет , а помина низ многу упдејти.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Псај не знае кај тера.
Снапдрагон имаш или ексинос? У последните 6 години сум сменил 8 или 9 телефони, овој е жива катастрофа. За перформанси (брзина) не можам да се пожалам, ама се друго е ужас.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Псај не знае кај тера.
Снапдрагон имаш или ексинос? У последните 6 години сум сменил 8 или 9 телефони, овој е жива катастрофа. За перформанси (брзина) не можам да се пожалам, ама се друго е ужас.
Вака генерално за рандом работа не е добар? Од твое искуство можеш да наведеш што најмногу е лошо кај него кога работиш со апликации као на пример вибер и слични ми ти такви ствари?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Вака генерално за рандом работа не е добар? Од твое искуство можеш да наведеш што најмногу е лошо кај него кога работиш со апликации као на пример вибер и слични ми ти такви ствари?
Вајбер, фејс, инста е океј. За тоа не можам да се пожалам освен saved gifs табот некогаш шо му требаат 10 секунди да ги отвори.
Е сеа, доколку за месенџер имаш пуштено Chat heads и ти пише некој а ти работиш нешто у позадина и одлучиш да ја спуштиш chat head-от, 3 - 4 секунди телефонот е нереспонзивен. Значи да гејмаш нешто у позадина и некој да ти пише на месенџер, 3 - 4 секунди ништо не можеш да правиш на телефонот.
При гледање на reels знае да загрее ко печка, среќа имам дебела маска па не осеќам воопшто, само плавиот бар го гледам доле дека праи optimizing performance за да се намали греењето (бог да чува).
Бидејќи активно гејмам марвел на телефон од 2015та, со овој имам најголем battery drain при гејмање.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
доколку за месенџер имаш пуштено Chat heads и ти пише некој а ти работиш нешто у позадина и одлучиш да ја спуштиш chat head-от, 3 - 4 секунди телефонот е нереспонзивен. Значи да гејмаш нешто у позадина и некој да ти пише на месенџер, 3 - 4 секунди ништо не можеш да правиш на телефонот.
Мислам дека ова е до андроид 12, и јас го имам истиот проблем откако се апдејтуваше мојот а52s.

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64
Псај не знае кај тера.
ексинос , а што е тоа друго катастрофа ?

не важи веке наведе
секој тел си има по некој недостаток

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
ексинос , а што е тоа друго катастрофа ?

не важи веке наведе
секој тел си има по некој недостаток
Батерија.
Сецкање на игрици од 100мб.
Предна камера.
Екранот ми пукна од 8цм висина кога падна.

Не знам, може е и до мене бидејќи не сум имал флегшип уред од 2016та, ама малку сум разочаран. Највеќе од батеријата. Едвај 4 саати СОТ вадам, а не па Smart Watch да земам да врзам на него 24/7.

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64
Батерија.
Сецкање на игрици од 100мб.
Предна камера.
Екранот ми пукна од 8цм висина кога падна.

Не знам, може е и до мене бидејќи не сум имал флегшип уред од 2016та, ама малку сум разочаран. Највеќе од батеријата. Едвај 4 саати СОТ вадам, а не па Smart Watch да земам да врзам на него 24/7.
имаш опции за оптимизирвање на батерија , мегутоа не се мн корисни толку си трае и кај мене еден ден со мах користење
иначе сега пробав игра и во мегувреме ми пишаа на вибер одма спуштив нема никакво доцнење

шо со предната камера супер е 32мп стакло ја вади , night mode e супер 4к снимаш во 60 фпс има доста предности стерео звук by akg X3 optical zum итн.
Мислењето е автоматски споено:

мислиш на quick videos , kako на инста и јутуб ?

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Од кога сум на А12 на S20 FE, екранот рандом престанува да работи. Пишуваш нешто и ќе му текне 2 - 3 секунди ништо да не функционира, и после си продолжува.
Штета што ме има псај игнорирано, ќе му се качеше притисокот сеа и ќе ме убедуваше една недела како тоа е премиум уред.
Самсунг се катастрофа последно време.

Не дека се катастрофа, ама флегшип дивизијата си пати од смешни багови и проблеми, нешто што не смее да го има посебно во тој сегмент. Плаќаш уред од 1000 евра и треба да се занимаваш со глупости.

Вајбер, фејс, инста е океј. За тоа не можам да се пожалам освен saved gifs табот некогаш шо му требаат 10 секунди да ги отвори.
Е сеа, доколку за месенџер имаш пуштено Chat heads и ти пише некој а ти работиш нешто у позадина и одлучиш да ја спуштиш chat head-от, 3 - 4 секунди телефонот е нереспонзивен. Значи да гејмаш нешто у позадина и некој да ти пише на месенџер, 3 - 4 секунди ништо не можеш да правиш на телефонот.
При гледање на reels знае да загрее ко печка, среќа имам дебела маска па не осеќам воопшто, само плавиот бар го гледам доле дека праи optimizing performance за да се намали греењето (бог да чува).
Бидејќи активно гејмам марвел на телефон од 2015та, со овој имам најголем battery drain при гејмање.
за овај баг со нереспонзивност неколку страни уназад имам пишано, и ужасно ме иритира. на сиве овие проблеми, згора да додадам и дека рандом, откако ќе го одклучам телефонот, паѓа refresh rate на 30фпс, па морам да го заклучам па пак отклучам и да се врати во нормала. исто многу пати на различни апликации, при зумирање на слики посебно, после одзумирање и враќање во нормала, пак е нереспонзивен 2-3 секунди. почна ужасно да ме нервира, неколку пати пишав до супорт на самсунг ама џабе, се некој глупости ми враќаат ова она дрн дрн мадиња голи. се појќе се мислам да скокнам на ајфон. жаомије имаат многу глуп скин, 30% функционални нотификации а пикселите се скапи. плус, згора на то, сеуште месецов нема апдејт од самсунг нити некаков багфикс. напомена: овие проблеми настанаа после апдејтот на андроид 12.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Помогнете му на човекот со батеријата не го откачувајте, знам како ми било мене со Самсунг (или ако пак земам Самсунг) коси се кубат за таа пуста батерија кај Самсунзите.

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
OS
windows 10 Pro x64
Ме чудите немам ниту еден од проблемите што ги наведувате , освем тоа што знае да е "топол"

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Помогнете му на човекот со батеријата не го откачувајте, знам како ми било мене со Самсунг (или ако пак земам Самсунг) коси се кубат за таа пуста батерија кај Самсунзите.
Пробани се многу работи, и по YouTube видеа гледање едно друго, џабе. Нема секако да го намалам на 60hz, не иде у предвид тоа.
Не знам како, еднаш успеав да извадам 5h45m СОТ, дури се зачудив.

Како и да е, нека си го, до кај оде оде :D

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Овие багови се најмногу застапени кај А12-кава или ова е случај со сите самсунзи?

патем... има ли опција да се остане на 11-ка андроид или самиот апдејт форсира за премин на 12-ка?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Овие багови се најмногу застапени кај А12-кава или ова е случај со сите самсунзи?

патем... има ли опција да се остане на 11-ка андроид или самиот апдејт форсира за премин на 12-ка?
Изглеа кај 12ката. На 11ка имав други проблеми.
Изгаси автоматско симнување на апдејти и ќе си останеш на 11ка.

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
ФЕ серија е флагшип исто колку шо поко ф3 е флегшип.
Ни еден од овие проблеми ги немат на С серија, а за батеријата се знаеше дека е тапа уште од самото појавување, незнам шо очекуваше. Да си изнервиран од багови и да се префрлиш на Шаоми за мене е самоубиство

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Шознам, јас имам ептен позитивно искуство со шаоми брате. Девојка ми, мајка ми, татко ми, сестра ми, сите се со шаоми 2+ години, никој ништо не се пожалил.

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
ФЕ серија е флагшип исто колку шо поко ф3 е флегшип.
Ни еден од овие проблеми ги немат на С серија, а за батеријата се знаеше дека е тапа уште од самото појавување, незнам шо очекуваше. Да си изнервиран од багови и да се префрлиш на Шаоми за мене е самоубиство
Проблемот со нереспонзивност поврзан со Chat heads од месинџер го имам и на S21. Веќе подолго време не е решен.
*али не е причина да купам Шаоми :D

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.233
2.667
Шознам, јас имам ептен позитивно искуство со шаоми брате. Девојка ми, мајка ми, татко ми, сестра ми, сите се со шаоми 2+ години, никој ништо не се пожалил.

наскоро сите ќе бидат со шаоми. Само прашање на време е.

Aleksandar!

lurker
29 јули 2010
549
175
Од сите проблеми што ги имаш наведено кај мене ги нема. И мојот е ексинос .
Ниту е сецнал ниту закочил.
Ти имаше проблем и со апдејти...

Испратено од SM-G780F преку IT.mk форум апликација

Последна промена:

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Here you can find mobile skins to protect all your smartphones from scratches and stains by purchasing for Samsung and other latest electronic gadgets.
Mobile Skins For Samsung smartphones | | Skin Tech
auu-sine-pa-ti-se-bodes-mihajlo-ulemek.gif

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно