Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Safe City - Камерите за казнување

joe_te

hello world
18 ноември 2015
58
53
Нека пуштат листа од градови да видиме дали Тетово е во топ 1 по највеќе казни :)

Инаку на страна од ова, моментално странците полека се враќаат во своите домови во туѓина. Во Гостивар немаше ниту една контрола, ниту еден полицаец кој што запираше возила. Сега кога ќе се вратат сите странци, кога ќе ни удрат нас домаќините едни контроли, глава да не можеме да кренеме. Ете тоа е една од маката да живееш во мал град, и да бидеш реметен од полицијата која си ја работи со двојни аршини.
Во Тетово имаш 3-4 камери, на влез на град и на излез, така да нема кај да казнуваат и од тие причини не верувам дека е прв по казни

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.582
3.225
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
"Додека стане јасно како платните налози или судовите ќе функционираат во пракса, за странските државјани единствена пречка на патиштата остануваат сообраќајните полицајци, т.н. пресретнувачи."
Па не баш. Мислам дека и да ги пропуштаат и покрај казната (што има логика, затоа што не ти дава право да се браниш а ти веќе си тргнат да си одиш од земјата), кога ќе сакаат да влезат пак ќе мора да платат. Така не беше за Грција?
И една анегдота. Пред 20 години ме казнија во Грција за брзо возење и ми ја пишаа казната на задниот дел од визата и ми викаат полицајците оди во станица каде било и плати ја. Тогаш имаше визи во А4 формат. Се јавив кај пријател и ми вика исшкртај ја казната. Дојдов на граница си поминав без проблем, после влегов неколку пати и ништо. Се разбира сега не би правел такви работи други времиња беа тоа :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.737
3.413
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Во Тетово имаш 3-4 камери, на влез на град и на излез, така да нема кај да казнуваат и од тие причини не верувам дека е прв по казни
Тие камерите што беа по илинденска или како и да се викаше не се за брзина? немам поминато одамна од таа страна..

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно