Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ретро хардвер

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.462
SK
Aуу ми се маткаше вакво нешто со години (децении), ќе пробам побарам/најдам ама тешко. Повеќе ќе биде ако ми налета пред очи ќе гледам да се сетам. Пошто којзнае каде е, ако не сум го фрлил.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.462
SK
Za grafickava najdov :). Sega mi treba druga pomos :D
Ima li nekoj S370 to Slot1 Adapter ( Slotket ) za maticna ploca ??
Погледнете го атачментот 155532
Ama da ima regulacija na napon na nego. Da moze da se spusti do barem 1.6 volti ? Ima i najobicni bez regulacija ama ima i vakvi za regulacija ?
Mi treba za proba na moj PC dali ke raboti. zasto tehnicki vika deka mojata maticna moze da podrzi ama ako zemam da ne ispadne da ne raboti. zasto bas ne se eftini :)

Fala ;)
Испадна ова од една кутија - нормално, не кога го барав него туку нешто друго кога барав.

Не знам дали има можност за регулација на напон, но ако го сакаш - твое е.

CBB_6

BBC
9 декември 2016
349
1.069
Ми запна малиот за волначе, игри со возење многу сакал, а јас се сетив дека го чувам воланот на Лоџитек кој ми е купен пред 21 година.

Му инсталирав постари игри, (на понови воопшто не го препознава воланот) NFS - Most Wanted, DiRT 2, нека прај ќеиф.

Па мака со драјвери, развивале последно до Win XP, па ајде експерименти со некои стари модифицирани драјвери. Моментално горе-долу сѐ работи освен вибрацијата, можеби моторите се рикнати. Занимација за преку викенд и за мене враќање во времето едно 20 години наназад кога сум изигравал Шумахер по дома со воланов..

Volano.png

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Ми запна малиот за волначе, игри со возење многу сакал, а јас се сетив дека го чувам воланот на Лоџитек кој ми е купен пред 21 година.

Му инсталирав постари игри, (на понови воопшто не го препознава воланот) NFS - Most Wanted, DiRT 2, нека прај ќеиф.

Па мака со драјвери, развивале последно до Win XP, па ајде експерименти со некои стари модифицирани драјвери. Моментално горе-долу сѐ работи освен вибрацијата, можеби моторите се рикнати. Занимација за преку викенд и за мене враќање во времето едно 20 години наназад кога сум изигравал Шумахер по дома со воланов..

Погледнете го атачментот 160922
земи му ја и нфс хеат сега е 7 евра на стеам :D

-ECT-

read-only
25 септември 2017
26
25
Купувам ддр1 плоча со 4 слота за рам
И да има Pcie сакам да спојам 4гб ддр1 и рх570 цпу имам разни п4/п3

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Купувам ддр1 плоча со 4 слота за рам
И да има Pcie сакам да спојам 4гб ддр1 и рх570 цпу имам разни п4/п3

Sent from my SM-G990B2 using Tapatalk
Освен ако не е high end плоча, немаш гаранција дека ќе работи со RX570. Се зависи дали има понов БИОС и дали таму има поддршка

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.758
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS