Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог за Оптика во Скопје

koki

hello world
3 март 2010
277
155
Здраво дечки, ми треба инфо за добра оптика низ скопје?
ДА не лутам...ваши искуства? Претпоставувам дека голем дел од нас/вас имаат проблем со очи и предолго седење на компјутер?
Еве и јас од скоро сум дел од оваа група на луѓе, но немам поима ништо во врска со ова ;)

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Последните очила ги земав пред 6-7 месеци од BellaVista, ГТЦ прв спрат близу Југотон. Фини цени, добар избор, ми ги изработија како што треба без проблем, а имам зезнат диоптер (-6.5 со -1.5 цилиндар). Задоволен сум. Претходно од Police на крај на златарската уличка, со Hoya пи*ке-матер стакла, ги платив прилично скапо, но никогаш не се навикнав целосно на нив. Леќите си ги земав од Vizus неколку пати ама после ги најдов од Германија за упола цена, па сега ми праќаат на 6 месеци сет.

Така да, оди на неколку офталмолози чисто за да си сигурен во диоптрија и сл., и после во оптика.

• ми се допаѓа
Реакции: koki

koki

hello world
3 март 2010
277
155
Му благодарам на @Fatal1ty_ за помошта и за попустот. Го напраивме најдобриот избор....
Благодарам уште еднаш.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
817
1.259
Да не отварам нова тема.
Препорачајте офталмолог (да ми измерат диоптрија и пропратни мерења) во Скопје, а потоа оптика да ги изработат?
Со матични лекари, се чека месец дена.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
763
510
Да не отварам нова тема.
Препорачајте офталмолог (да ми измерат диоптрија и пропратни мерења) во Скопје, а потоа оптика да ги изработат?
Со матични лекари, се чека месец дена.
Ристовски е добар и оптика изработуваат http://www.ristovski.mk/ Кај Ристовски прв слободен тремин беше по месец дена јас кога закажував
И европска болница Европска Очна Болница се добри. Кај нив не ми текнува колку време се чека. Ама не знам дали изработуваат оптика они. Не мора да ти е битно ова, можеш во било која продавница оптика да ти направат. Повеќе избор на рамки имаат продавниците отколку болниците

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно