Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог Маус до 40е

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Изгледот не ми е битен многу, само сакам да биде добар за гејминг да не кошта премногу и да е достапен кај нас да можам дс го купам одма оти играм со никаков маус

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
G305 го има во гслерија на залиха ваерлес е дали е добар, и дали рутерот ке му пречи. Рутерот ми стои на бирото

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
G305 го има во гслерија на залиха ваерлес е дали е добар, и дали рутерот ке му пречи. Рутерот ми стои на бирото
Го користам како примарен неколку месеци и е супер (имам на првата страна коментирано). Рутерот може да прави проблем, во мојот случај рутерот беше на едната страна од бирото пцто на другата и работеше без проблем, но морав да преместам некој работи и рутерот сега ми стои до пц и прави проблем. Ова го решив со usb екстендерот што следува со маусот, го ставив до маус падот и работи како што треба.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
@IcePick дали би рекол дека е мал маус и колку ти држи батерија?
Маусот е мал, мене ми одговара на големината на раката и грипот (fingertip) треба да е добар и за claw grip ако имате palm grip не би го препорачал освем ако немате мала рака, брат ми користи palm grip и не му лежи ни за browsing маусов.
Пробувам до негде да се држам до правилата на RJN односно 60% од големината на раката и маусов ми се погоди перфектно.

Сеуште ја имам првата батерија што дојде со него, цело време е користен во preformance mode незнам точно колку време е користен, но со сигурност повеќе од предвидените 250 часа од Logitech. Штета што софтверов не им е како што треба со батеријата, еднаш падна до 50% и пак се врати на 100% и стои така сега, во секој случај ја сум задоволен од батеријата.

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
@IcePick моментално користам Г400 и се мислам што да земам како следен маус, се мислев за Г305 ама ми се чини како да би ми бил премал. Г400 ми е таман до малку голем на моменти. Се мислам за Ривал3, Детадер в2 или г603.

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Case
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
Monitor
OS
Windows 11

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Case
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
Monitor
OS
Windows 11
@Steam. многу одамна имав пробано да користам Интели, премогу низок ми беше.

епа г603 е измислен за тебе :D јас не го можам превисока ми е грпката, ама чим бараш такво нешто за тебе е измислен, не ни барај подалеку.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Убави спомени ми се враќаат кога ми текнува на Intelli, поготово 1.1. Ми текнува го користев се дур не се изљушти цела боја од него, страшен маус. А со 3.0 имав love and hate relationship, ама врти сучи го користев се дур не се појави scroll wheel багот, па после нормален лев клик се претвори во double click, па на крај тотално рикна скролот. Уште си го чувам како спомен.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Убави спомени ми се враќаат кога ми текнува на Intelli, поготово 1.1. Ми текнува го користев се дур не се изљушти цела боја од него, страшен маус. А со 3.0 имав love and hate relationship, ама врти сучи го користев се дур не се појави scroll wheel багот, па после нормален лев клик се претвори во double click, па на крај тотално рикна скролот. Уште си го чувам како спомен.
Реставрирај си го. Нарачај Омрон свичеви, и се што треба. Веројатно ќе го направиш подобар од што бил. Ако е хардверски проблемот. Ако е софтверски или фирмвер фати го за кабелот и заџипари го како кладиво што подалеку да не префати некој друг уред корона од него.
CompletePaleArgali-size_restricted.gif

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
@Steam. ќе видам ако не излегува прескап Г603, и Детадерот ми се свиѓа поради грпката како ми лежи во рака.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Добро, го има некаде Deathadder во Скопје на залиха? Суша мавнала како пред 3 години кога фатија камион со 2 тона трева на граница.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Сите зошто многу од тука ги сметаат за „лоши“ Zowie, но јас зборев стрикно од гејминг гледна точка. За ЦС:ГО во моментов, бидејќи само тоа играм, EC2 / EC1 се број 1 мауси. За други игри или незнам, за скролање фб можеби има и друго.

Еве пример околу 4/5 саати цс во денот, за викенди и повеќе, па затоа кажувам дека тој маус за таа игра е број 1. Сум пробал многу модели, и не се ни блиску до овие. За тој Модел Д неможам да зборам, не сум го пробал.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Сите зошто многу од тука ги сметаат за „лоши“ Zowie, но јас зборев стрикно од гејминг гледна точка. За ЦС:ГО во моментов, бидејќи само тоа играм, EC2 / EC1 се број 1 мауси. За други игри или незнам, за скролање фб можеби има и друго.

Еве пример околу 4/5 саати цс во денот, за викенди и повеќе, па затоа кажувам дека тој маус за таа игра е број 1. Сум пробал многу модели, и не се ни блиску до овие. За тој Модел Д неможам да зборам, не сум го пробал.

Zowie е факт дека живеат на стара слава и дека се прескапи за она што го нудат. 60 евра за маус на кој имаш нула customization, освен DPI сетинзи со копче под маусот (значи немаш on the fly менување), а и DPI ти се predefined на она што Zowie мислат дека е таман? Башка што и скролот им е ужасен, и доаѓаат со лош кабел кој влече ко луд ако немаш банџи.

Единствено за што ги бива, посебно EC2 и FK2, се ако купуваш маус строго за FPS игри и го откачуваш од компјутер кога ќе престанеш со играње. Сензорот им е солиден, EC2 има 3360 ако добро памтам, ама па и 90% од добрите глувчиња го имаат истиот или 3366, што значи не се нешто посебно ни од таа гледна точка.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.311
1.551
Skopje
Играш ли кантер или некоја друга фпс игра? Јас играм многу, ти пишав и погоре. Играм 1.6 од 2007, ЦСГО од кога излезе. И друга игра не сум ни пробал. Џабе ми кажуваш спецификации, 20 мауси имам дома, сите иста спецификација им пишува. Цената им е од 1500 до 2000 ден. Не ги бива бе брат..

Кантер играм на 1000/1200 дпи, со сенс 1 во игра. Сакам смоотх да мрдам лево/десно, а кога ќе направам брза промена од 180 степени, сите мауси ми идат у ваздух, и треба околу пола секунда стабилизација. Некогаш не ни вртат, заглавуваат на пола. Zowie се едини кој на кантер се одличи.

Мада тоа се ваши мислења и ок е, кај мене со досегашново искуство, тоа можам да го кажам..

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Играш ли кантер или некоја друга фпс игра? Јас играм многу, ти пишав и погоре. Играм 1.6 од 2007, ЦСГО од кога излезе. И друга игра не сум ни пробал. Џабе ми кажуваш спецификации, 20 мауси имам дома, сите иста спецификација им пишува. Цената им е од 1500 до 2000 ден. Не ги бива бе брат..

Кантер играм на 1000/1200 дпи, со сенс 1 во игра. Сакам смоотх да мрдам лево/десно, а кога ќе направам брза промена од 180 степени, сите мауси ми идат у ваздух, и треба околу пола секунда стабилизација. Некогаш не ни вртат, заглавуваат на пола. Zowie се едини кој на кантер се одличи.

Мада тоа се ваши мислења и ок е, кај мене со досегашново искуство, тоа можам да го кажам..

Не би влегувал во d*ck measuring contest за тоа кој колку и какво искуство има, сепак не се познаваме, а и не мислам дека е битно. Zowie се далеку од ефтини и не нудат многу за парите. Толку ми е муабетот. Дека се прецизни и дека се убаво направени никој не порекнува, ама за парите има опции што нудат многу повеќе од нив, и за гејминг, и за секојдневна употреба, со акцент на второво.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
@IcePick моментално користам Г400 и се мислам што да земам како следен маус, се мислев за Г305 ама ми се чини како да би ми бил премал. Г400 ми е таман до малку голем на моменти. Се мислам за Ривал3, Детадер в2 или г603.
Според ова што можам да видам G400 е слична големина со G305 (нигде неможам да најдам точни димензии,но G305 е нешто помал), би ти препорачал ако имаш можност во продавница или негде да го пробаш. Можеш да видиш G102/G203 ако го нема во моментот тој, G305 има малце поразлична пластика која додава grip.

Најсличен по облик со G400 би бил G402, но земи во предвид дека тој маус е огромен. Јас лично би одел со G403 или G603 со тоа што се слични со Deathadder, но малце подобри линии и се помали (нормално зависи од рака до рака и треба да пробаш).
Не сум фан на Steelseries, се што има кај нас на понуда од нив имам пробано. Освем Sensei 310 што беше ок на рака се друго има многу лоши линии, лоши странични копчиња, ок grip at best, искуство на познаници што ги користеле подолг период сум дошол до заклучок дека кликовите не се покажале како толку издржливи.

Ако гледаме локално мојот избор секогаш се сведува на Logitech или Razer кај нас, евентуално Zowie ако се работи за FPS маус, но тие се малку поскапи од што треба. Обликот на нивните мауси е перфекција и секој би нашол нешто што многу му лежи во рака (не за џабе има толку копии од нив).
Маус е доста специфична работа и мораш да пробаш ние може да дадеме само предлози, eвентуално можеш да почекаш 2-3 недели да стигне Razer Viper Mini во Анхоч и да си ги искомплицираш уште толку плановите за земање маус :D

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Според ова што можам да видам G400 е слична големина со G305 (нигде неможам да најдам точни димензии,но G305 е нешто помал), би ти препорачал ако имаш можност во продавница или негде да го пробаш. Можеш да видиш G102/G203 ако го нема во моментот тој, G305 има малце поразлична пластика која додава grip.

Најсличен по облик со G400 би бил G402, но земи во предвид дека тој маус е огромен. Јас лично би одел со G403 или G603 со тоа што се слични со Deathadder, но малце подобри линии и се помали (нормално зависи од рака до рака и треба да пробаш).
Не сум фан на Steelseries, се што има кај нас на понуда од нив имам пробано. Освем Sensei 310 што беше ок на рака се друго има многу лоши линии, лоши странични копчиња, ок grip at best, искуство на познаници што ги користеле подолг период сум дошол до заклучок дека кликовите не се покажале како толку издржливи.

Ако гледаме локално мојот избор секогаш се сведува на Logitech или Razer кај нас, евентуално Zowie ако се работи за FPS маус, но тие се малку поскапи од што треба. Обликот на нивните мауси е перфекција и секој би нашол нешто што многу му лежи во рака (не за џабе има толку копии од нив).
Маус е доста специфична работа и мораш да пробаш ние може да дадеме само предлози, eвентуално можеш да почекаш 2-3 недели да стигне Razer Viper Mini во Анхоч и да си ги искомплицираш уште толку плановите за земање маус :D

G305 е пократок 2цм, понизок 1цм и потесен 1цм од Г400 и полесен 30 грама мислам. Мислам дека би ми бил топ за користење плус е бежичен само што моментално нема каде да го пробам.
Јас преферирам Логитек, Разер не знам дали би купил поради сите негативни искуства по интернет со брендот, иако имам Kraken V2 и се топ слушалки.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
G305 е пократок 2цм, понизок 1цм и потесен 1цм од Г400 и полесен 30 грама мислам. Мислам дека би ми бил топ за користење плус е бежичен само што моментално нема каде да го пробам.
Јас преферирам Логитек, Разер не знам дали би купил поради сите негативни искуства по интернет со брендот, иако имам Kraken V2 и се топ слушалки.
За се има негативни искуства поготово кога ќе продадеш толку голема бројка на уреди како Razer. Razer имаат доста подобрен квалитет од Deathadderot (2013) па навака.
Преферирам и јас Logitech, прв избор е тоа скоро секогаш, но некогаш неможе да се најде облик што одговара па се оди на Razer.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Свежо ривју! За еден од најважните непознати мауси i305pro!

Накратко:
Форма на GPW, солидни внатрешни компоненти, се полни на usb C, нема лаг, копчињата се добри, 50+ часа батерија, 110г stock. 36$ до Македонија!

Многу ми е жал што G305 ја нема формата на GPW инаку ќе беше јасен избор. Вака мора да се оди на алтернатива некоја која ја има формата на GPW со добри компоненти и секако пристојна цена.

Од друга страна уште да беше АА батерија, ќе беше уште подобро и поефтино. Сепак тоа е тоа сега за сега. Генерално мислењата за i305pro се позитивни насекаде.

Последна промена:

comakot

hello world
23 февруари 2017
472
385
Ај да не отварам нова тема за мауси, CoolerMaster MM710 кај нас има? Проверив Сетек пошто ги сметам како главни дилери со CM

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно