Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

FrukaZ

hello world
16 август 2013
317
429
Ако земам 3 од овие со гаранција му зимам на некој ајфон од 500 евра за трампа,па во споредба со ајфон 6с изгледа одлично а камо ли кога ќе направаш споредба со ајфон 6...едноставно ајфонот 6 ке биде SHIT спореден со овој :D

Во никој случај кој би одел од Iphone на Xiaomi?

View: https://www.youtube.com/watch?v=43cavQr_Qf8

Само да не се разочараш :) Не ме сфакај погрешно,стварно би сакал да имам Iphone 6S и многу ми се допаѓа ама видеото си ја збори реалноста :)

На овој форум како што има Apple Fans,Samsung Fans има насекаден, значи неможиш во никој случај да му објасниш ним дека тој телефон е подобар :) Во никој случај!!!

Ако си решен да зимаш Iphone не се мисли после 24/7 ке ти биде у глава да го смениш, како што веке си напоменал дека сакаш да земеш 3 и да ги менјаш за Iphone...
Не викам не Iphone ја плакаш јаболката сите знаеме, али тоа Јаболкото е побитно кога ке го извадиш од џеб :)
Друго ако сакаш посолиден телефон од двата земи си Samsung S6 Edge мој совет :)

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Се наканив да го изгледам
Типот е шаоми фан
Ајфонот го тепа во секој поглед иако не признава од видеово батето
Да му се исклучат анимациите на ајфон лета ... Штета што мора џејлбрејк
А тоа што Xiaomi-то има побрз фингерпринт скенер, уште повеќе анимации од iOS и иако кошта петтина од цената на 6s+ сепак има 50% поголема батерија и покомпактен дизајн тоа нема врска а? 6s+ е побрз да...за милисекунда во повеќето апликации, губи во неколку и единствено води со голема разлика во игри. Browser бенчмаркот не е објективен бидејќи споредува комплетно различни пребарувачи.

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Се наканив да го изгледам
Типот е шаоми фан
Ајфонот го тепа во секој поглед иако не признава од видеово батето
Да му се исклучат анимациите на ајфон лета ... Штета што мора џејлбрејк

Ај да се наканам да ти објаснам по што мислам дека не ме разбра убаво, прва работа каде прочита дека сум Шаоми фан ? втора работа се шалев за тоа 3 ќе земам и ќе ги сменам со iphone, трета работа омилен мобилен барем по дизајн ми е Iphone 5S иако не би го купил ради милион причини...Поентата е што "Батето" сака да каже дека за многу помалку пари можеш да купиш приближно подобар телефон и малку пари да изгубиш кога го препродаваш. Јасно ти е или пак ќе прочиташ ? :)

Во никој случај кој би одел од Iphone на Xiaomi?

На овој форум како што има Apple Fans,Samsung Fans има насекаден, значи неможиш во никој случај да му објасниш ним дека тој телефон е подобар :) Во никој случај!!!

Ако си решен да зимаш Iphone не се мисли после 24/7 ке ти биде у глава да го смениш, како што веке си напоменал дека сакаш да земеш 3 и да ги менјаш за Iphone...
Не викам не Iphone ја плакаш јаболката сите знаеме, али тоа Јаболкото е побитно кога ке го извадиш од џеб :)
Друго ако сакаш посолиден телефон од двата земи си Samsung S6 Edge мој совет :)

Брат имам другар што има цело време Iphone и ништо нема клецнато,додека јас со Xiaomi Redmi 1S си бркав работа,јасно ми е дека има луѓе што си мислат којзнае што кога ќе го извадиш од џеб ајфонот и сосема си во право,ама и сам знаеш дека некогаш не е до тоа,барем мое мислење извини за мал off topic :D

Се шалев за менувањето на Xiaomi-to со iphone :)

Изменето од модератор:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Брат имам другар што има цело време Iphone и ништо нема клецнато,додека јас со Xiaomi Redmi 1S си бркав работа,јасно ми е дека има луѓе што си мислат којзнае што кога ќе го извадиш од џеб ајфонот и сосема си во право,ама и сам знаеш дека некогаш не е до тоа,барем мое мислење извини за мал off topic :D

Се шалев за менувањето на Xiaomi-to со iphone :)
А за клецање што праиме бе? Тек јас со мојот што правам?!! На радоста и нема крај, ахаха

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
А за клецање што праиме бе? Тек јас со мојот што правам?!! На радоста и нема крај, ахаха

Мислам ништо против Iphone,навистина го обожавам ми се допаѓа и сакам да имам ама од такви муабети,кога ќе го извадам од џеб јаболкото...јас викам не е до јаболкото до чешмата е ако сакаш да навнеш нешто треба со чешмата а не со јаболкото :D :D :D само се шалам да не ме сфати некој погрешно :)

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.603
6.880
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
А тоа што Xiaomi-то има побрз фингерпринт скенер, уште повеќе анимации од iOS и иако кошта петтина од цената на 6s+ сепак има 50% поголема батерија и покомпактен дизајн тоа нема врска а? 6s+ е побрз да...за милисекунда во повеќето апликации, губи во неколку и единствено води со голема разлика во игри. Browser бенчмаркот не е објективен бидејќи споредува комплетно различни пребарувачи.
Је је ... фингерпринтот на 6 е спор, ама на 6s го кликаш копчето и толку е ... тука има една долга анимација ... затоа викам да бидат пократни анимациите или да ги исклучиш телефонот ќе лета
не биди и ти пристрасен како тој што го снимал

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
Ај да се наканам да ти објаснам по што мислам дека не ме разбра убаво, прва работа каде прочита дека сум Шаоми фан ? втора работа се шалев за тоа 3 ќе земам и ќе ги сменам со iphone, трета работа омилен мобилен барем по дизајн ми е Iphone 5S иако не би го купил ради милион причини...Поентата е што "Батето" сака да каже дека за многу помалку пари можеш да купиш приближно подобар телефон и малку пари да изгубиш кога го препродаваш. Јасно ти е или пак ќе прочиташ ? :)
Ни ти не се разбираш нити знаеш што сакаш
ако сакаш ајфон, продај кинезот и земи што те спречува незнам
за поефтино ќе купиш да и после ќе се молиш да го продадеш
очигледно дека само форумџија некој би го купил

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Е ај и јас да кажам, очигледно не си во право, а пак Ми не си користел нит 1 мин во животот. Кога некој е пристасен, нема прогрес нанапред.

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
Е ај и јас да кажам, очигледно не си во право, а пак Ми не си користел нит 1 мин во животот. Кога некој е пристасен, нема прогрес нанапред.
Точно немам користено и скептик сум
Сигурно и ти немаш користено 6s/6
Само го кликаш копчето и се отклучува
Спори и долги се анимациите и тоа е лошо да изгледа поспор ама се решава
Ама не сум пристрасен, тоа што моментално користам ајфон е случајност
Секој ден сум опкружен со стотина различни телефони а богзнае колку сум сменил ... Таква ми е работата :)
Само по форумиве се пристрасни и во последно време се повеќе има форумџии со шаоми ...

Крај краева секој си користи тоа што сака ама јас сум против пристрасност

Последна промена:

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Је је ... фингерпринтот на 6 е спор, ама на 6s го кликаш копчето и толку е ... тука има една долга анимација ... затоа викам да бидат пократни анимациите или да ги исклучиш телефонот ќе лета
не биди и ти пристрасен како тој што го снимал
Да, фингерпринтот на 6s е брз, но Nexus 6P и Redmi Note 3 двата имат уште побрзи фингерпринт скенери. Не мора ни да кликнеш.
Јас ти викам дека MIUI е буквално преполн со анимации. Повеќе ги има од на iOS. Инаку да, треба ако се тестира брзината на фингерпринт скенер да се исклучат анимациите и на двата. Да ги исклучиш на iPhone ама не на MIUI е дефиниција за пристрасност.
Инаку гледај го видеото во 0.25x брзина и ќе видиш дека RN3 отклучува дури пред да почне iOS анимацијата, така да вака или така, побрз е.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Сепак споредувате уред од 200 евра со уред од 800 евра ? И на крај што имаш повкеје во тој ајфон од 800 евра ? Јаболко позади него ? јеб*ш ти то што ке ми е јаболко ако некој ке ме прегази со брзина и изработка ?

Каде и да е ке излезе Редми Ноте 3 Про vs Ајфон 6с Плус, тогаш ке видиме кој е побрз а да не збориме за батерија... партали го прави со издржливост...

biroto

read-only
1 февруари 2016
32
43
А што да каже мојата нокиа 3310 уште ја користам и побрза од нив 2 (иначе не сум љубител на тел) поарно земи си нешто што ќе те служи отколку луксуз да рекламираш.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
А што да каже мојата нокиа 3310 уште ја користам и побрза од нив 2 (иначе не сум љубител на тел) поарно земи си нешто што ќе те служи отколку луксуз да рекламираш.
Е да, ама ако си во друга држава, а презентацијата си ја заборавил на работа? Вака за 3мин ја имаш сегде, дали со Team Viewer или на Cloud, бркаш работа :) Секој со своите потреби.

biroto

read-only
1 февруари 2016
32
43
Е да, ама ако си во друга држава, а презентацијата си ја заборавил на работа? Вака за 3мин ја имаш сегде, дали со Team Viewer или на Cloud, бркаш работа :) Секој со своите потреби.
Другар имам таблет xperia z4 али да не испадне како фалење не ја наведов.Убаво кажа секој со своите потреби.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Точно немам користено и скептик сум
Сигурно и ти немаш користено 6s/6
Само го кликаш копчето и се отклучува
Спори и долги се анимациите и тоа е лошо да изгледа поспор ама се решава
Ама не сум пристрасен, тоа што моментално користам ајфон е случајност
Секој ден сум опкружен со стотина различни телефони а богзнае колку сум сменил ... Таква ми е работата :)
Само по форумиве се пристрасни и во последно време се повеќе има форумџии со шаоми ...

Крај краева секој си користи тоа што сака ама јас сум против пристрасност

Никој не е пристрасен, него се/сме зачудени и импресионирани од она што Xiaomi го нуди за парите.

Унифицирано метално тело, 4000 mah батерија, (лол) 1080p IPS дисплеј, најнов процесор (Cortex A72 јадра) кој е на ниво измеѓу 808 и 810, поддршка за најновото Vulkan API, најнови модеми кои скоро и да не трошат никаква енергија дури и кога сигналот е слаб, камера со многу брз фокус, 4к снимање, 1080p 120fps, нанд кој е на ниво на флагшип телефоните (осем iphone 6s/S6) премиум чуство во рака, многу доверлив скенер за отисок, одлични перформанси и редовни апдејти, неверојaтна услуга и телефон кој се добива за само 2/3 недели од светската промоција - кога никој го нема во околината, гаранција овдешна и софтверски сетап од страна на the_maker, како и поддршка за ит заедницата во МК, се тоа за некои 300 евра, или ако идe човек на Redmi 3 за 180, па кај го има тоа, можеш да ми посочиш?

Не е за пристрасност, него за спуштање на земја и пред се од економска гледна точка.

Веќе генерално на човек ако не му треба хај енд мобилна камера, нема причина да плати повеќе од 200 евра горе доле, тоа е ФАКТ, а не пристрасност. И муабетот дека Xiaomi се продава само на форумџии е знак за пазарна не запознаеност на нашето поднебје, а не на форумска пристрасност, просечниот корисник не знае ништо освем за Samsung, Apple и LG. Дури и да е пристрасност, има ДОБРА причина за тоа.

Последна промена:

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72

Па што да правам кога на дизајн ми се свиѓа 5S повеќе од 6 и 6s а на перформанси обратно ? мислиш едноставно е да шлапнеш толку пари за ајфон ?

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
Никој не е пристрасен, него се/сме зачудени и импресионирани од она што Xiaomi го нуди за парите.

Унифицирано метално тело, 4000 mah батерија, (лол) 1080p IPS дисплеј, најнов процесор (Cortex A72 јадра) кој е на ниво измеѓу 808 и 810, поддршка за најновото Vulkan API, најнови модеми кои скоро и да не трошат никаква енергија дури и кога сигналот е слаб, камера со многу брз фокус, 4к снимање, 1080p 120fps, нанд кој е на ниво на флагшип телефоните (осем iphone 6s/S6) премиум чуство во рака, многу доверлив скенер за отисок, одлични перформанси и редовни апдејти, неверојaтна услуга и телефон кој се добива за само 2/3 недели од светската промоција - кога никој го нема во околината, гаранција овдешна и софтверски сетап од страна на the_maker, како и поддршка за ит заедницата во МК, се тоа за некои 300 евра, или ако идe човек на Redmi 3 за 180, па кај го има тоа, можеш да ми посочиш?

Не е за пристрасност, него за спуштање на земја и пред се од економска гледна точка.

Веќе генерално на човек ако не му треба хај енд мобилна камера, нема причина да плати повеќе од 200 евра горе доле, тоа е ФАКТ, а не пристрасност. И муабетот дека Xiaomi се продава само на форумџии е знак за пазарна не запознаеност на нашето поднебје, а не на форумска пристрасност, просечниот корисник не знае ништо освем за Samsung, Apple и LG. Дури и да е пристрасност, има ДОБРА причина за тоа.
Не оспорувам дека се составени со одбрани делови и дека вредат за цената т.е. се ефтини во споредба со конкуренцијата

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
Па што да правам кога на дизајн ми се свиѓа 5S повеќе од 6 и 6s а на перформанси обратно ? мислиш едноставно е да шлапнеш толку пари за ајфон ?
Доволно брз е и 5S ... сепак зависи од корисник до корисник
на крајот секогаш кажувам кој што сака нека си користи
без расправии и препукувања

Hustle_till_i_die

hello world
21 декември 2012
151
72
Доволно брз е и 5S ... сепак зависи од корисник до корисник
на крајот секогаш кажувам кој што сака нека си користи
без расправии и препукувања

Не бе брат какви расправии секој си има различен вкус,само ти кажувам зошто ми е тешко да изберам кога станува збор за Iphone. Се надевам дека новиот 5Se ќе биде добар :)

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
Не бе брат какви расправии секој си има различен вкус,само ти кажувам зошто ми е тешко да изберам кога станува збор за Iphone. Се надевам дека новиот 5Se ќе биде добар :)
Ако излезе официјално, ќе биде тоа што ти го посакуваш :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
Па што да правам кога на дизајн ми се свиѓа 5S повеќе од 6 и 6s а на перформанси обратно ? мислиш едноставно е да шлапнеш толку пари за телефон ајфон ?

Да те корегирам. Давање над 250Е (максимално) е голема глупост според мене. телефон и од 250Е и од 700 Е е само телефон !!

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Да те корегирам. Давање над 250Е (максимално) е голема глупост според мене. телефон и од 250Е и од 700 Е е само телефон !!
Посебно кога имаме одлични уреди како РН3П за толку пари што им дишат во врат на тие од 700 евра на многу полиња.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно