Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

eftimov

read-only
8 јуни 2019
12
12
Ова веројатно е одговорено порано но како правите за адреса на акоунтите? Не нема во листа на држави, сега правам PSN профил за Helldivers и приметив, на рандом американска адреса и US?
Sирни го ова
View: https://www.youtube.com/watch?v=FTPBad3ubl4&ab_channel=GGGorast

Не треба толку рандом да ти е, избери некоја кај што нема такси, рагледај ги коментарите има дискусија и за тоа.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.627
1.794
Јас пробав и може да се направи акаунт на регион Австралија и да се плаќа со Wise виртуелна картичка, секако ако веќе имате Wise со средства на него.

kitma

read-only
17 ноември 2023
5
0
Здраво,

Тие што купуваат гифт картички од Амазон - направив акаунт на Амазон само за тие гифт картички и пишав таму адреса Делавер (исто ми е и на PS5). Пред 2 дена пробав да купам гифт картичка со картица од НЛБ и за billing address ја избрав таа од делвер по грешка (не пишав моја адреса). После тоа акаунтот ми го заклучија и бараа да им пуштам детали за адреса и картичката (последни 4 цифри) за да одлучат дали ќе ја проследат нарачката и во рок од 24 часа одлучија дека е нешто сомнително и го затворија акаунтот и ја одбија нарачката (The information you provided is insufficient to verify your payment ownership. Any pending orders have been canceled. If you believe this is a mistake, please contact Amazon Customer Service) ова го добив како одговор.
Планирам да отворам нов акаунт и ако знаете каде направив грешка, ве молам за информација што треба да направам-како функционира (имам стар акаунт на Амазон што го користев пред 10 год, ама сега ми е страв да пробам со тој за да не ми го заклучат и тој).
Фала
Поздрав

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
Јас до сега немав проблеми, адресата мора да е странската ако одбереш наша секако нема да ти даде да наплатиш. Може дека е нов акаунт па затоа да е блокиран?

kitma

read-only
17 ноември 2023
5
0
Јас до сега немав проблеми, адресата мора да е странската ако одбереш наша секако нема да ти даде да наплатиш. Може дека е нов акаунт па затоа да е блокиран?
а со каква картичка плаќаш? и кога ќе побараат billing address ја ставаш македонската така?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Здраво,

Тие што купуваат гифт картички од Амазон - направив акаунт на Амазон само за тие гифт картички и пишав таму адреса Делавер (исто ми е и на PS5). Пред 2 дена пробав да купам гифт картичка со картица од НЛБ и за billing address ја избрав таа од делвер по грешка (не пишав моја адреса). После тоа акаунтот ми го заклучија и бараа да им пуштам детали за адреса и картичката (последни 4 цифри) за да одлучат дали ќе ја проследат нарачката и во рок од 24 часа одлучија дека е нешто сомнително и го затворија акаунтот и ја одбија нарачката (The information you provided is insufficient to verify your payment ownership. Any pending orders have been canceled. If you believe this is a mistake, please contact Amazon Customer Service) ова го добив како одговор.
Планирам да отворам нов акаунт и ако знаете каде направив грешка, ве молам за информација што треба да направам-како функционира (имам стар акаунт на Амазон што го користев пред 10 год, ама сега ми е страв да пробам со тој за да не ми го заклучат и тој).
Фала
Поздрав
Зошто побогу купуваш од амазон? Купувај од cdkeys, ем се поевтини.
Втора опција ти е pcgamesupply. Стотици долари иам на второто потрошено.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.204
1.224
Скопје
Јас нов сум со пс5 и пред два месеци пробав преку амазон да купам гифт картичка али ми бараше како верификација на картичката да сум купел некој амазон ваучер од 50 долари и баталив, земав преку другар што има амеиканска сметка и картичка. А последниов месец земав од г2а неколку ваучери и супер беше, али од нејасни причини од после ми го блокираа акаунтот. А за следен месец ќе земам како што кажува @mihovkris од cdkeys или pcgamesupply.
Штета што нема начин лесно да купуваме ваучери од турција и да не се замараме, гледам ептен ниска цена е пс плус екстра за турски регион

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Јас нов сум со пс5 и пред два месеци пробав преку амазон да купам гифт картичка али ми бараше како верификација на картичката да сум купел некој амазон ваучер од 50 долари и баталив, земав преку другар што има амеиканска сметка и картичка. А последниов месец земав од г2а неколку ваучери и супер беше, али од нејасни причини од после ми го блокираа акаунтот. А за следен месец ќе земам како што кажува @mihovkris од cdkeys или pcgamesupply.
Штета што нема начин лесно да купуваме ваучери од турција и да не се замараме, гледам ептен ниска цена е пс плус екстра за турски регион
Имаше начин директно со картица, али ојде.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Дечки, активирав Playstation Plus Premium месечна претплата и платив преку wallet со gift cards.
Прашањето ми е дали наредниов месец и сите останати месеци ќе ми одбива автоматски преку wallet и што ќе се случи доколку нема средства на wallet а проба да одбие, дали ќе се паузира се додека не се стават средства на wallet?

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454

Некој малце забегал со цената :ROFLMAO:

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Некој малце забегал со цената :ROFLMAO:
Да. Сони.

800 евра е препорачана цена на PS Pro во европа. Ова е многу коректна цена од Галерија, ја мислев 60к минимум ќе е.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
Не ги обвинувам галерија, цената што сони ја одредил за конзолата е се освен реална поготово и без блуреј вклучено со неа. Ја чекав да ја пуштат и правев планови да ја земам ама за цената ќе си купам пц и ќе пиратирам

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Не ги обвинувам галерија, цената што сони ја одредил за конзолата е се освен реална поготово и без блуреј вклучено со неа. Ја чекав да ја пуштат и правев планови да ја земам ама за цената ќе си купам пц и ќе пиратирам
Јас едно време (пред 4 месеци) викам ајде на есен ќе пуштат ПС5 про, тука некаде може да е со ПС5, 600 евра нека е, ќе падне цената на ПС5 и ќе видам што ќе земам.
Добро е што земав 5ка со Blu Ray и да не му се замарам сеа.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Цената се знае веќе две недели :)

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
173
105
Yugoslavia

Извинете ја што улетувам во муабет и малку надвор од контекст во темава но, само да прашам за обоеново. Како? Речиси секоја ААА игра (освем од Sony) има Denuvo DRM. Како да пиратираме?

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
632
454
Незнам колку си во тек ама сони нема направено добра ексклузивна ААА игра од 2014 та, не ја сметам тука спајдермен пошто е тапа сите секако до сега самите ги пуштија на пц и веќе се пиратирани

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Извинете ја што улетувам во муабет и малку надвор од контекст во темава но, само да прашам за обоеново. Како? Речиси секоја ААА игра (освем од Sony) има Denuvo DRM. Како да пиратираме?

Има многу без денуво, има многу со денуво што се кракнати. Тие од Сони се сите без денуво и се играат. Сеа, ако некоја ја сакаш, моеш да си ја платиш :)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.317
2.294
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Таа е цената. Добро е што Галерија барем ја испоштува цената од 800евра
Во Србија денес исто е почнат pre-order и таму е 900евра

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Незнам колку си во тек ама сони нема направено добра ексклузивна ААА игра од 2014 та

Па не е дека немаат, ама многу малку игри се. И претежно ги портнаа и на компјутер повеќето еклузивни. Последниве 3-4 години стагнираат.

Од 2014 до 2020 има доста солидни PS екслузиви. Еве ти неколку:
  • Bloodborne
  • Ratchet and Clank (Reboot)
  • Ratchet and Clank Rift Apart
  • Horizon Zero Dawn
  • Days Gone
  • Concrete Genie
  • The Last of Us II (gameplay-wise е супер, приказната е тапа)
  • God of War Reboot
  • The Order 1866
  • Drive Club

Е сега да, дел од игрите се издадени и за на компјутер. Ама последниве 4 години тапа се. :)

turing

read-only
27 мај 2022
9
7
Остајте на страна цените на Про моделот, кажете како да ставиме турски лири на акаунт за претплата
Последно функционираше со картичка од ininal (апликација за телефон)
1. Download на апликацијата, креираш акаунт, верификација со пасош
2. Ја додаваш картицата на PS, ако не помини значи дека овај начин не работи
3. Додаваш пари на картицата, јас направив со Binance, купив USDC и ги продадов за лири, точно не ми текнува како али мислам дека каде што ги продаваш треба да има опција за ininal

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно