InSides
lurker
- 21 февруари 2009
- 770
- 2.042
или па системиве наши да доцнат толку со обработката (што не ми се верува).
Многу почесто отколку што можеби мислиш.
или па системиве наши да доцнат толку со обработката (што не ми се верува).
Претпоставувам, затоа и најдобро е да се постави професионално, а не да прави драма, да не испадне нешто што не зависи од HR па да го имаат на око во иднина.Многу почесто отколку што можеби мислиш.
Оди во Почетна . Оди во Е-работа. Најави се ( прочитај упатство ) . Под работни места ќе си видиш дали си пријавен или не. Иначе системот моментално се апдејтува. Ако те пријавиле, одма се евидентира. Се друго је лага и превараДоговор имам од пред 10тина дена, тогаш го спремија и го потпишав. На него пишува дека сум пријавен од 01.01.2026 но никаде ништо нема.
Таму и гледам секојдневно. Затоа пишав тука.Оди во Почетна . Оди во Е-работа. Најави се ( прочитај упатство ) . Под работни места ќе си видиш дали си пријавен или не. Иначе системот моментално се апдејтува. Ако те пријавиле, одма се евидентира. Се друго је лага и превара.
Прилив со договор на дело. Врска нема ова што го кажуваш.Повторно, почекај до вторник. Сврти им на АВРМ на телефон. Објасни што се случува.
Постои голема веројатност да не се проследени документите.
Ако договорот што го имаш има потпис, печат и штембил (архивски број) нема фирмата да ризикува глупирање.
На крајот на краиштата, нема да можат плата да ти пуштат освен ако не даваат на рака.
Договор имам од пред 10тина дена, тогаш го спремија и го потпишав. На него пишува дека сум пријавен од 01.01.2026 но никаде ништо нема.
Дечко имам пријавено преку 1000 души. Моментално се менува статут вработен/невработен.Доцна е, ти се брзало, не си прочитал погоре.
Договор на дело не вклучува пријавување.
Ама биди си така.
Ај сликни тоа договорот да види е што кај пишува, да видиме печати, штембили, потписи и слично. Анонимизирај. Сега за сега ќе се воздржам од понатамошни коментари ама чим те нема на АВРМ нешто смрди.Договор имам од пред 10тина дена, тогаш го спремија и го потпишав. На него пишува дека сум пријавен од 01.01.2026 но никаде ништо нема.
На 4/4 има потпис и печат, скриено секакоАј сликни тоа договорот да види е што кај пишува, да видиме печати, штембили, потписи и слично. Анонимизирај. Сега за сега ќе се воздржам од понатамошни коментари ама чим те нема на АВРМ нешто смрди.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ништо ова д речеме не важи додека нема потврда од АВРМ и немаш М1/М2. Ова само сте потпишале договор кој сега за сега не е ефективен во ниедна државна институција.На 4/4 има потпис и печат, скриено секако![]()
Ако е грешка, можат и од денес, дури и за некои работи можеше мислам и ретроактивноЕве и денес ништо. Пишав на газдата, го добив ова како одговор:
Погледнете го атачментот 157876
Знаев. Тие ни оглас гарант немаат пуштено бе. Ај ќе видиме од 1ви Феб. Ќариле еден месец придонеси.Еве и денес ништо. Пишав на газдата, го добив ова како одговор:
Погледнете го атачментот 157876
Јас има голема шанса да си ја киднам до 1ви февруариЗнаев. Тие ни оглас гарант немаат пуштено бе. Ај ќе видиме од 1ви Феб. Ќариле еден месец придонеси.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
И да кидниш. Тој мајмунот што се прави дека незнае ништо да видиш како знае се. И од него е кажано - да скубне некој месец.Јас има голема шанса да си ја киднам до 1ви февруари![]()
Кај ги најде овие недокваканите (простетезаизразот )кои не зајгинаа во Истанбул цела група од 20 души,се собравме сите да ги бараме водичите.![]()
Фибула Ер Травел Дооел: Специјалист за Дигитален Маркетинг
Оглас за вработување објавен од Фибула Ер Травел Дооел за позиција Маркетинг/ПР/Дигитал во Скопје.kariera.mk
Специјалист за Дигитален Маркетинг
Плус:
- Креирање и реализација на маркетинг кампањи, од идеја до изведба
- Управување со содржини на социјални мрежи (Instagram, Facebook, LinkedIn)
- Одржување и ажурирање на веб-страницата
- Дизајн на маркетинг материјали (флаери, банери, постери, билборди и сл.)
- Креирање и уредување кратки видеа и мултимедијална содржина
- Користење алатки за рекламирање (Meta Ads Manager) и видео продукција (Premiere, After Effects)
- Подготовка и испраќање newsletter-и и Viber кампањи
- Анализа на резултати и следење на трендови за подобрување на стратегијата
- Комуникација со партнери, агенции и поддршка на тимот кога е потребно
Најбитното се нуди:
- Напредно познавање на Adobe Photoshop и Adobe Illustrator (задолжително).
- Вештини за уредување видеа (Adobe Premiere, Adobe After Effects, Final Cut Pro)
Еј луди се со огласиве жими се
- Конкурентна плата со бонуси според резултатите.
Веќе под „маркетинг“ спаѓа се што може да ти текне на интернет. Веб кој не е класика Вордпрес, фото и дизајн, видео монтажа и едитирање, њузлетери... Мајко мила...
Ace ок си ? Орајт си ??Јас сум обично адвокат за тоа дека е во ред еден човек да ги има сите овие квалификации, односно може да се научи ова...
Но делот конкурентна плата нека им биде јасен на Фибула дека ќе е пар илјади евра... а претпоставувам дека нивните очекувања се трицифрени.
Пошто не биле умерени со придавките и сакаат "напредни" познавања, тоа треба соодветно и да се плати.
Јас сум обично адвокат за тоа дека е во ред еден човек да ги има сите овие квалификации, односно може да се научи ова...
@Trtka Не е исто бе човек, бајаги луѓе знам што веб девелопмент им е професија а од хоби работат фотографија, фотошоп, видео едит итн…
Оваквите огласи не бараат знаење програмирање на ниво на веб девелопер или видео едит на ниво на видео продукција… нема спотови и филмови да режираш, ниту пак ќе те прашаат bubble sort на интервју.
Повеќето мали фирми се среќни и со CapCut темплејти, а многу луѓе и ова не сакат да научат ко демек “абе не ме бива мене за тоа”.
У случајов на Фибула гледаш дека се се врти околу правење содржина за социјални медиуми и објавување на истата.
Епа ако ти е тешко да наредиш 10тина збора на слика од Занзибар, што да кажам.
Твојата споредба вклучува 5 факултета. Огласов и човек без факултет ќе го помине…
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7 WHITE, w/bluetooth, 30000 DPI, 8K Poling rate, M7-A24
4.870,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден