Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Како другите го решиле еден, а ние не можеме? Или бараат преку леб погача или лажат дека ПП не им дава. Второто е.

krema

OG
24 јуни 2009
15.722
15.814
youtu.be
Ќе почекаме за исходот, па потоа ќе дискутираме, се надевам дека ќе има позитивен резултат.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
За што е цело време иницијативава, само за правни лица или се спомнуваат некаде и физички?

krema

OG
24 јуни 2009
15.722
15.814
youtu.be
Спомнато е само „примање пари“, никаде не прочитав правни или физички лица!

slave.stancev

read-only
13 април 2017
5
1
Здраво дечки,

Додека во Македонија се среди PayPal за да можеме да примаме пари од странство ми треба друга алтернатива што вероватно повеќето сте ја користеле и до сега.

Дали може да извадам нерезидентна сметка во Бугарија или Србија (немам странски пасош) и со таа да го поврзам ПП акаунтот за да би вадел пари на тој начин.

Кои банки ги препорачувате за ова, каде е подобро Бугарија или Србија, кои лимити ќе ги имам на ПП акаунтот како не верификуван со лична карта, сметки од дома итн. и дали постои опција да ги тргнам лимитите ?

Vampo

hello world
24 октомври 2010
366
257
Има некој инсајдерски информации до каде е ова со примање пари на пејпал?

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Има многу регулативи што треба да се усогласат за да проработи Paypal кај нас, како на пример законот за девизно работење, па потоа регулативата за поседување нерезидентни девизни сметки, законот за спречување на перење пари...
Поголемиот дел на граѓаните што сакаат да го користат Paypal во Македонија, не сакаат државата да знае колку, што и од каде купуваат, а уште помалку од каде и колкав им е приливот на сметката. Наспроти тоа се институциите на државата кои пак не сакаат платен промет во кој немаат никаков увид.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Уште е до никаде, се` се сведува само на предизборно ветување и на крај ништо!
Дечко што зборуваш бе ?? Кој ветил било што предизборно ? Се што се случува започна месец после доаѓање на нова власт и иницијативата е дело на Венко Глигоров, не на новата влада. Новите луѓе во Мин. за Финансии, Економија.... и домородците од НБРМ на состанок донеле заклучок дека нема(ат) никакви пречки за воведување полн пејпал сервис, и дека Мин. за Финансии ја превзема иницијативата до комплетно исполнување. Можеле и да одбијат и да продолжиме да немаме како што милуваа нивните претходници во изминатите 10 години, ама ете прифатиле.

Уште пред месец и нешто прочитав изјава (не можам да го најдам изворот) дека нема шанси пред Октомври да го добиеме тоа што сакаме. Постапката сигурно си бара малку време, обнова на лична карта да е ќе чекаш цела недела-две а не па нешто толку големо.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Баш сега гледав на Кајгана, еден пишал дека акаунтот му е регистриран преку Словенија со картичка од НЛБ, не му бил верифициран акаунтот, а нема годишен лимит. Могуче е такво нешто?

Leedorian11

Баниран/a
24 јули 2014
5
1
Пред 2-3 год имаше "баг" на PayPal и беше возможно со македонска картица од НЛБ како и македонска адреса (само земја - Словенија) да се отвори акаунт кој ќе може и да праќа и да прима. За жал тогаш навали доста народ, и по 2-3 месеци го санираа тоа. Сега веќе истото не е можно. Јас имав среќа тогаш и направив. Штета на првиот секјурити чек по 1 ипол година трансакции, ми побараа документи и сл. па со оглед на тоа дека не можев да потврдам, го заклучија акаунтот ;)
Секое чудо за 3 дена :D

Типот од кајгана (а можеби е и некој трол) не се изјаснил под кои околности има таков акаунт

Volkswagen

hello world
12 септември 2008
227
76
Не можеше да примаш пари, само да плаќаш. Не беше никаков bug. NLB е словенечка банка. Банката официјално ти кажуваше како да го средиш акаунтот. Јас отворив, на крај го дозволија и за Македонија (да плаќаш значи) и беше obsolete да користиш Slovenia за адреса.

Leedorian11

Баниран/a
24 јули 2014
5
1
Ако ти испратам принтскрин од трансакциите ќе може да се согласиш дека си немал среќа со тој процес? :D
Пошто знам доста луѓе кои го користеа и за примање и за праќање.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Пред 2-3 год имаше "баг" на PayPal и беше возможно со македонска картица од НЛБ како и македонска адреса (само земја - Словенија) да се отвори акаунт кој ќе може и да праќа и да прима. За жал тогаш навали доста народ, и по 2-3 месеци го санираа тоа. Сега веќе истото не е можно. Јас имав среќа тогаш и направив. Штета на првиот секјурити чек по 1 ипол година трансакции, ми побараа документи и сл. па со оглед на тоа дека не можев да потврдам, го заклучија акаунтот ;)
Секое чудо за 3 дена :D
Тоа не е баш секјурити чек, ако се доближиш до лимитот ти бараат да го верифицираш, ако го оставиш така лимитот ќе ти се тргне кога ќе истече периодот од една година, а ако поминеш преку 2500е, а не го верифицираш ти го блокираат.
Јас имам Paypal регистриран преку Словенија со катичка од НЛБ и сеуште можам да примам и праќам, но имам годишен лимит од 2500е, а типот од Кајгана вели дека нема лимит, а никогаш не му било побарано да го верифицира.
LYdmhfQ.jpg

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно