Хмм, чудно некако што не ги повлекле тие 23 центи претходно. Никаква активност немаше од 2015та па тек во 2020та кога ја ставиле измената дека ако нема активност во 12 месеци наплаќаат 30 долари. Доколку тоа важи само за претходнава година, нема гајле да се само 30 долари, ама никако не можам да најдам колку им должам.Затвори го тој и отвори нов на друго име (роднина) или плати си за 5 години по 30 долари.
Од тоа што го прочитав во нивното комјунити за секоја година рачунале. Е сега ако не пушти $35 па види што ќе се десиХмм, чудно некако што не ги повлекле тие 23 центи претходно. Никаква активност немаше од 2015та па тек во 2020та кога ја ставиле измената дека ако нема активност во 12 месеци наплаќаат 30 долари. Доколку тоа важи само за претходнава година, нема гајле да се само 30 долари, ама никако не можам да најдам колку им должам.
Им пратив мејл за затварање на акаунт, и ја искористив таа прилика да ги прашам колку би ми задржале доколку ми легнат средства на сметката. Ќе видиме што ќе вратат.Од тоа што го прочитав во нивното комјунити за секоја година рачунале. Е сега ако не пушти $35 па види што ќе се деси![]()
И вака се премачив со скрин ридеров, имаат проблеми со пристапност на сапорт страниците, никако не успеав да дојдам до лајв чат делот. Стално се вртев во круг во глупавото аск д комјунити. Ако не одговорат ќе пробам со лајв чат.Можда си требал Live chat за побрзо ама и вака одговараат брзо.
Фала бато. Хмм, баш од тука направив сабмит на пораката прееска, можеби не беа достапни па автоматски се префрли на имејл... Ај ќе ѕирнам и покасно баш да видам дали ќе успеам да разговарам со некого на чат.
Треба да добијам меил дека картичката ми е пратена?
Хаха, абе ептен брзо. Претходниот пат ми одговорија за 5 дена, пред тоа за 14Можда си требал Live chat за побрзо ама и вака одговараат брзо.

Освен на банкомат на стопанска, на кој друг банкомат не зима дополнителна провизија како НЛБ? Комерцијална добра е?
Океј, само една година ми наплатија од ноември 2020-та до декември 2021-ва. Е сеа претходнава картичка што ми беше истечена во 2017-та гледам дека ја блокнале на 25ти февруари 2021-ва (кога ги контактирав сега пред некој ден), претпоставувам истечените картички не може да се продолжат и треба нова картица да се нарача.Од тоа што го прочитав во нивното комјунити за секоја година рачунале. Е сега ако не пушти $35 па види што ќе се деси![]()
Да не знаеш случајно дали може да се добие виртуелна картичка без да се зема физичка?
Го прочитав тоа пред да прашам, за жал не го одговара прашањето дали може виртуелна да се земе без физичка. Исто така не пишува дали истите провизии што ги има за физичката картичка важат и на виртуелната.
Здраво,
планирам за прв пат да вадам средства од Payoneer и сакам да потврдам дека ја разбирам процедурата. Значи, имам средства на Payoneer во долари и сакам да ги извадам во долари на МК девизна сметка.
- ја пријавувам девизната сметка во Payoneer,
- по одобрување ги повлекувам сите пари (има лимит на сума?)
- по стигање на парите во МК вадам потврда од банка (треба нешто да се однесе во банката?)
- одам на ујп сајтот и пријавувам данок - епдд
- пријавувам како доход од работа - примања по основ на консултантски услуги
- прикачувам форма од Payoneer со изводот за средства (друго нешто тука треба? договор?)
- потврдувам и чекам да ми пресметаат колку треба да платам данок
- плаќам данок
Прашање:
На овој линк: https://blog.payoneer.com/how-to/access-funds/payoneer-withdrawal-fees/ имаат пишано дека: The bank account must be in a country where the official currency is the same as the bank account’s currency.
Дали тоа може да биде некаков проблем?
Благодарам многу.
Поздрав!
1. Лимитот е 10000 долари по повлекување
2. Банката (препорачувам Комерцијална и НЛБ) може само да ти побара потврда дека парите се испратени од Пејонир, тоа се добива со притискање на трансакцијата кога правиш повлекување на пари, генерира ПДФ документ кај што пишува дека Пејонир ги испраќа парите, сума и датум кога се повлечени. Не ми текнува како се викаше документот.
3. УЈП- треба само да пријавиш приход под соодветната точка, и да приложиш доказ за приход, тоа може да биде извод од банка или од пејонир извод, мислам подобро е од банка кога веќе се легнати на сметка. Договор не бараат.
Тоа од линкот не е никаков проблем, јас повлекувам и нема проблеми.
Фала, значи не треба да прикачувам договор според ова што ми го кажа, нити пак фактури?
Па не сум прикачувал до сега, ова е се што сум читал и ми кажувале, прв пат повлекувам пари. Мене ми одговара целосно само да пријавам и да платам данок без посебно замарањеЈас стварно се чудам кај си прикачувал до сега изводи на e-pdd? Или сум ќор или вистина нема таква опција, а и да има не е битна пошто никогаш не било проблем. Доволно е да пријавиш приход и основ, имаат механизми да проверат по сметки ако треба.
1. 5000 евра дневен лимит.(странство)Другари, искрено, ме мрзи да скролам. Мрза сум.
1. Колку е лимитот за вадење од банкомат?
2. Колку се моменталните провизии?
3. Која банка е најповолна?
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден