Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Општа тема за монитори

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.649
3.224
Предложете некој монитор до 20.000 (+/-)
27-32 големина qhd/uhd, ips.
Ќе биде врзан на лаптоп преку hdmi/usb c
Главна намена - дизајн.

InSides

lurker
21 февруари 2009
764
2.027
За што се користат овие ламби? За да се осветли површината пред мониторот?

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Некој искуство со оваа лампа има? Или нешто слично/подобро за слична цена?

Јас мислам дека ми прави подобро, ама не знам можда е пласибо :D
Ако имаш голем curved монитор не ја земај, краевите ќе фаќаат/лежат на горниот раб од мониторот.

Dimson

hello world
14 ноември 2018
119
139
Скопје

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Земи си stolna ламба и ставија ја во ќош од собата со warm white боја на сијалицата. Не ти треба ова
Сакам масата да ми е осветлена. Имав и со лампа во ќош пробано не ми се допаѓа. Идеално ќе беше и позади монитор да светеше во исто време.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.649
3.224
и S2725QS не е лош. За двата дела има добри оцени за бои, ама има и дека многу е заматено секое движење. Некој да не има реално искуство и колку смета и колку е видливо во нормална работа а не при тестирање.

shooter

lurker
2 март 2010
656
586
Предложете некој монитор до 20.000 (+/-)
27-32 големина qhd/uhd, ips.
Ќе биде врзан на лаптоп преку hdmi/usb c
Главна намена - дизајн.
Asus ProArt серијата да ја провериш, ги има во сетек, другар мој користи и е многу задоволен.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.649
3.224
[/QUOTE]
Само OLED за дизајнирање, најубави бои има.
Ќе се чудиш во принт, каде ми отидоа боите, шо беше ибаво на монитор.

Asus ProArt серијата да ја провериш, ги има во сетек, другар мој користи и е многу задоволен.
И бенк има своја дизајн серија, па и програмерска серија... Забегале мачку со цените. Иако бенк-от со 16:10 ептен прави мерак.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
Овие Сетек имат ли нешто неотпакувано да продават? Поголем дел ги продаваат изложените што работат 24/7.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Овие Сетек имат ли нешто неотпакувано да продават? Поголем дел ги продаваат изложените што работат 24/7.
И поголема трагедија имаат работи, конкретно монитори кој ги пиши на страната дека се во Главен магацин достапни, и кога одиш да прашаш, бил вратен таму едно парче останато, нешто не бил во ред. И ми велат поарно не го нарачвај ќе си напрајш проблеми само ... човеку, ако е faulty производ, едноставно мафнете го од страната, некој ќе земи онлајн ќе го нарача ќе плати и после шо ќе прајме, рефунд и триста глупости. Незнам како функционираат искрено.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Некој ги има мониторов? Да сподели како е задоволен, квалитет на изработка, маани?

ForcefieldDown

hello world
20 декември 2018
95
70
Некој ги има мониторов? Да сподели како е задоволен, квалитет на изработка, маани?

Најголема маана е изработката на корпусот: се тресе на секој допир + ногарките му зафаќаат премногу место. Копчињата за подесување одвратни се за користење.
За екранот е исто како што е напишано на линкот. Ако си навикнат на VA, ќе знаеш што да очекуваш.

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Најголема маана е изработката на корпусот: се тресе на секој допир + ногарките му зафаќаат премногу место. Копчињата за подесување одвратни се за користење.
За екранот е исто како што е напишано на линкот. Ако си навикнат на VA, ќе знаеш што да очекуваш.
Ногарките најмногу ме мислат, ама веројатно би се решило како проблем со држач со гасен амортизер?

Mik

read-only
27 ноември 2023
15
8
Дечки ми требаат два монитори околу 27 инчни најверојатно(сакам да пробам) ќе бидат вертикално поставени дали некој во непосредно време купувал и направил анализа што нуди пазарот за 10к по монитор.
Планот е два лаптопи доле на биро и два монитори горе закачени веројатно директно на ѕид.

*Само за кодирање би се користеле

Да не ја видев темава најверојатно ова ќе беше одлуката: AOC Гејминг монитор 27G2ZN3 27″ 280Hz Full HD 0.5ms | Ananas

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв