Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

neoTV и интернет од Neotel

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.656
1.819
Здраво на сите, само да ве информираме дека заедно со новата кампања која започнавме воведовме и нови Android ТВ боксови со Android 6.0 со многу помоќни перформанси. Доколку сакате да ги разгледате слободно може да ги погледнете во некој од салоните на Анхоч каде има примероци за демонстрација.
Поставете и мапа на сајтот за покриеност на ЛТЕ мрежата и каде се наоѓаат предавателите, покриеност на ниво на држава и слично.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
460
647
Прашав за замена на старите андроид боксови. Не ги менуваат освен ако не се функционални.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
како сте задоволни од телевизијата дечки? читкав назад ама главно за интернет паѓа муабет, не дека и ја глеам па телевизија, ама жената ќе ме кара ако и расипам нешто .. сакам да мењам од телеком у неотел (телеком не ми пуштаат оптика, а овие викаат за 15 дена местат).

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

FFilip

read-only
1 февруари 2018
7
1
Здраво другари
Се преселив во ново живеалиште :ghost: и сега дојдов до чекор нет и тв па се мислам помеѓу Телеком ( Магента1) и Неотел трио50 (мислам така се викаше:annoyed:)
Со Телеком имам искуство но некако по примамливо ми е ова со Неотел,па би сакал да чујам ваше мислење(по ново пошто старите ги читав:carefree:)

S

Sukhoi

Гостин
Здраво другари
Се преселив во ново живеалиште :ghost: и сега дојдов до чекор нет и тв па се мислам помеѓу Телеком ( Магента1) и Неотел трио50 (мислам така се викаше:annoyed:)
Со Телеком имам искуство но некако по примамливо ми е ова со Неотел,па би сакал да чујам ваше мислење(по ново пошто старите ги читав:carefree:)
Со неотел имаш 5 терабајта лимит, со телеком 1 терабајт. Квалитетот на сликата и на 2 платформи е горе доле сличен, со тоа што би рекол дека МаксТв е малку подобар и интерактивност и опциите што ги нуди се подобри, но кај Неотел добиваш андроид кутиичка и можеш што сакаш да инсталираш(барем порано можеше, не знам за новите боксови ама претпоставувам дека сеуште може).
Искрено инсталиран Коди на било кој андроид кутија е подобро од МаксТВ, али за кого како.
Неотел ти дава јавна ип адреса што е динамична и не си натиран(барем јас не сум), а како што знам и телеком сеуште е таков.

dmarkoski

read-only
8 април 2013
30
33
Skopje
Здраво другари
Jas sum na neotel (optic so 300 mbps) uslugite im se prekvalitetni, eftini i tehnicka poddrshka na nivo. Koga imav problem odma go sredija.Prepreprezadovalen sum od niv!

FFilip

read-only
1 февруари 2018
7
1
Jas sum na neotel (optic so 300 mbps) uslugite im se prekvalitetni, eftini i tehnicka poddrshka na nivo. Koga imav problem odma go sredija.Prepreprezadovalen sum od niv!
Во оваа населба има можност само преку мрежата на Телеком,затоа што немале сопствена,дали е тоа некаков проблем или не?

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Во оваа населба има можност само преку мрежата на Телеком,затоа што немале сопствена,дали е тоа некаков проблем или не?

Каде немаат мрежа Неотел одат преку Телеком и нема никаков проблем. Јас сум на Неотел преку мрежа на Телеком и до сега скоро пола година не сум имал никаков проблем.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Уште еден задоволен корисник на Неотел. Користам Нео Трио 20, корисник сум веќе 6 години, пред тоа имав на тест 5G ваљда( бидејќи повеќе не станувам во Скопје) исто од Неотел за 600 денари речиси цела година. Неколку пати контактирани лицата од контакт центарот, доста љубезни и веднаш ми помогнаа.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Веќе три месеци користам 50/50 оптички интернет од Нотел и не сум задоволен. Премногу често има дисконекции или нагли падови на брзината.
Повеќе пати се јавував во техничката подршка и добивам одговор дека немало проблем.

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Сакам да земам 50/50 оптика од Неотел. Ме интересира каков им е нетот сега. Примарно ми треба за IPTV, што значи минимум брзина 30mbs е потребна.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Сакам да земам 50/50 оптика од Неотел. Ме интересира каков им е нетот сега. Примарно ми треба за IPTV, што значи минимум брзина 30mbs е потребна.

После промена на локација, исти квалитет. 100мб пакет имам, константни 91мб имам. Никогаш не беа 100, ама барем и 99% од времето е над 85мб.
Се на се, задоволен сум, никаков лаг во стриминг или гејминг до сега сум немал, и тоа при стримање 4к материјал на еден уред и многу други работи на друг.
Како што читам има и негативни искуства, ама моето е позитивно. Можеби зависи многу од реонот, не би знаел.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

Јас имам 50/50 оптика преку мрежа на телеком.
До пред две недели кај мене правеше чести и кратки прекини, сега не прави пракини, но брзината многу варира, паѓа до кај 10мбпс па се качува до 30, па пак паѓа и така цело време.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Некој ако може да прати што пишува во договорот на неотел за џабе да не трчам во Анхоч.

Frozen.

hello world
4 октомври 2015
179
232
IGwUM4l.png

100/100, Неотел веќе 6 месеци ниеднаш да падни макар и на 5мин. Сликата погоре не е направена од рутерот на Неотел.

Брзината скоро секогаш е иста како на сликата.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Да ви дадам до објаснување за некои работи во врска со неотел незнам дали приметивте дека го тргнаа Гигабитниот пакет тоа е поради тоа што не можат да постигнат да го продадат на многу луге не очекуваа дека толку многу ќе придобијат корисници и поради тоа што не можат да ја добијат целосната брзина и затоа ќе им требаат повеќе сервери да си наместат :).Друго што треба да знаете е дека неотел драстично ја шири мрежата и тоа со нивни оптички кабел бидејќи нејќат да користат оптички кабел од телеком.Стабилноста е топ бидејќи јас сум веќе корисник кај нив 1 година и не сум се јавил ниеднаш на супорт да ми поправат нешто освен ако снемало некое време поради скинат доводен оптички кабел пошто нели малце го копаат скопјево па не гледаат каде.Е сега се зависи како ви е направена инсталацијата и што барате вие од неотел али според тоа што го нудат можам да кажам дека за 5 до 10 години ако телеком не се оправи неотел ќе им земе едно пола милион или повеќе корисници на телеком.Моментално ако причекате едно 5 до 10 години освен ако не убрзаат ВИП исто така ќе си има нивни оптички кабел и пакети бидејќи кај не раскопаа и шахти почнаа да местат за нивите оптички кабли.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.337
1.357
Да ви дадам до објаснување за некои работи во врска со неотел незнам дали приметивте дека го тргнаа Гигабитниот пакет тоа е поради тоа што не можат да постигнат да го продадат на многу луге не очекуваа дека толку многу ќе придобијат корисници и поради тоа што не можат да ја добијат целосната брзина и затоа ќе им требаат повеќе сервери да си наместат :).Друго што треба да знаете е дека неотел драстично ја шири мрежата и тоа со нивни оптички кабел бидејќи нејќат да користат оптички кабел од телеком.Стабилноста е топ бидејќи јас сум веќе корисник кај нив 1 година и не сум се јавил ниеднаш на супорт да ми поправат нешто освен ако снемало некое време поради скинат доводен оптички кабел пошто нели малце го копаат скопјево па не гледаат каде.Е сега се зависи како ви е направена инсталацијата и што барате вие од неотел али според тоа што го нудат можам да кажам дека за 5 до 10 години ако телеком не се оправи неотел ќе им земе едно пола милион или повеќе корисници на телеком.Моментално ако причекате едно 5 до 10 години освен ако не убрзаат ВИП исто така ќе си има нивни оптички кабел и пакети бидејќи кај не раскопаа и шахти почнаа да местат за нивите оптички кабли.
За Вип незнам баш. Досега каде што сум видел од тие цревата пак коаксијални кабли излегуваат. Месецов копаа кај мене во Карпош 4. Знам пуштаа по 2 црева ама низ едното само коаксијалец пуштија. Вака колку толку ќе им биде подготвено за оптика ама па додека да почнат со пуштање, им избегаа корисниците.

Sent from my HUAWEI CUN-L01 using Tapatalk

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Некој ако игра фортнајт нека каже како ви се движи пингот?

Глеав VipGameFest, и нет од вип имаат по 30-40 пинг, јас од телеком оптички во карпош 3 иам околу 55-60...

S

Sukhoi

Гостин
Некој ако игра фортнајт нека каже како ви се движи пингот?

Глеав VipGameFest, и нет од вип имаат по 30-40 пинг, јас од телеком оптички во карпош 3 иам околу 55-60...
35-40ms според net-stats у играта што го има. Неотел оптика. Од тоа што знам AWS серверите им се у франкфурт, од тука пинг помалце од 30ms не е изводливо.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
RAM
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
35-40ms според net-stats у играта што го има. Неотел оптика. Од тоа што знам AWS серверите им се у франкфурт, од тука пинг помалце од 30ms не е изводливо.

Што да очекувам ако мењам на неотел? Бидејќи преку телеком инфраструктура планирам да ставам ке стигнам до тој пинг или ќе терам на 60 ?

S

Sukhoi

Гостин
Што да очекувам ако мењам на неотел? Бидејќи преку телеком инфраструктура планирам да ставам ке стигнам до тој пинг или ќе терам на 60 ?
Види не знам дали вреди да мењаш провајдер за пинг. Рутата што ја користи телеком можеби ке се смени, не значи дека секогаш ке се заобиколува. Друго важно што треба да знаеш е што пингот не е никогаш константен. Моментално у сетингс у Matchmaking Region имам 44ms, вчера беше 40, можеби после ке е 35. Трето најважно е што netstats у играта не покажува точен ping. Не можам да имам пинг во сетингс 45ms а во оверлеј да ми стои 38ms. Сматрам дека пингот и на двајцата не ни е повише од 50ms, па и тоа е многу. У видеото дечкото има направено податален тестинг, ке се изненадиш од резултат. Имај у предвив он е у Австрија, нормално е да има пинг под 10-15ms.
Уште еден проблем што се јавува со мерење на пинг е тоа што кога правиш ping на одредена адреса, другата страна ти враќа пакет најбрзо што може без никакви процесирања. Кога играш пакетите што ги добиваш не се исти како ICMP echo reply, туку содржат информации за играта, кој каде е позициониран и што ти уште не.
За да биде ферски играта, практично серверот на сите треба исти пакети да праќа со исти информации, и тука проблем е што сите имаме различен пинг и тоа треба да се компензира.

Изменето од модератор:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно