Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

neoTV и интернет од Neotel

Luidgi

lurker
24 февруари 2008
854
938
Топ чим така! Сообраќајот од апликациите логично е да оди во потрошен интернет, онoj од телевизијата не би требало.

Уште LG Magic Remote-от што го имам да работи со боксот одлично би било.

BTW, може некој да сподели слика од рутерот што го даваат?

Последна промена:

Canibalot

hello world
29 јуни 2016
87
100
Планирам од Телеком да се префрлам на Неотел, на neoTrio50 пакетот. Инсталацијата од Телеком е преку оптика, како што знам Неотел во реоните каде што има инсталација на оптика од Телеком, ја користат нивната, што значи процесот на миграција ќе биде лесен и безболен.

Како сте задоволни од Android уредот и рутерот кој што го дава Неотел? Претпоставувам е и модем и рутер, и би сакал да го ставам во Bridge мод, за си ставам мој рутер.

За брзината на интернетот и стабилноста, се надевам дека нема да има никаква разлика, сега сум на 50/50mbps, и neoTrio50 е 50/50mbps.

Интернетот е одличен и стабилен. Јас исто имам инсталација од телеком.

Андроид уредот не е баш добар за HD каналите и апликациите знаат да бидат спори, на пример ако сакаш да користиш коди,twitch итн , али врши работа. оди со постара 4.0 верзија. Добра страна е што можеш да си купиш добар андроид уред (или ако имаш андроидтв) и да ја користиш апликацијата за телевизија, ти давaат username i password за повеќе уреди. Апликацијата ја имам пробано на мобилиниот и работи одлично подобро од Андроид уредот.

mile_sp

read-only
6 јануари 2018
31
11
Интернетот е одличен и стабилен. Јас исто имам инсталација од телеком.

Андроид уредот не е баш добар за HD каналите и апликациите знаат да бидат спори, на пример ако сакаш да користиш коди,twitch итн , али врши работа. оди со постара 4.0 верзија. Добра страна е што можеш да си купиш добар андроид уред (или ако имаш андроидтв) и да ја користиш апликацијата за телевизија, ти давaат username i password за повеќе уреди. Апликацијата ја имам пробано на мобилиниот и работи одлично подобро од Андроид уредот.
mislam deka vreme e da davaat podobri uredi samo gledam deka se podobruvaat sega bas imaa nadgradba I za problemite so koj se soocuvav sega se otsraneti mene mi bese zavrsen dogovorot sega go prodolziv na LTE SUM

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Се што можам да кажам како седми месец по ред корисник на НЕОТЕЛ до сега се е перфектно немало ниеден дефект и можам да ги пофалам.Само да додадам дека ги немам нит контактирано по контакт центар ниту пак ми потребале за нешто интернетот лета секогаш и стабилен КОСКА.Ова го кажувам стрикно за интернетот, а за телевизијата што ја нудат незнам.Повелеле скрин шот од мене и само можам да кажам едно благодарам до неотел ме изненадија со интернетот до сега.

Test.jpg

Nokia

hello world
18 декември 2009
55
52
Се што можам да кажам како седми месец по ред корисник на НЕОТЕЛ до сега се е перфектно немало ниеден дефект и можам да ги пофалам.Само да додадам дека ги немам нит контактирано по контакт центар ниту пак ми потребале за нешто интернетот лета секогаш и стабилен КОСКА.Ова го кажувам стрикно за интернетот, а за телевизијата што ја нудат незнам.Повелеле скрин шот од мене и само можам да кажам едно благодарам до неотел ме изненадија со интернетот до сега.

Погледнете го атачментот 64907

Слушнав дека се ОК. За неколку месеци ми истекува телеком договорот па сум на мисла дали воопшто да пробувам или не.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
6 пати ги побарав за договор што како да се прави, многу зафатени биле ќе ми се јавеле.

Btw за 300 пакетот се договаравме.Рекоа месец два ќе фатело додека дојдат и средат, а им кажав има веќе од телеком оптика така да зошто толку долго...

Втора недела и сеуште зафатени...

Уште муштерија не станат изводат, недајбоже проблем да имаш.

Не е хејт, ова е критика за тоа што не си ја фаќаат работата сериозно.

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
6 пати ги побарав за договор што како да се прави, многу зафатени биле ќе ми се јавеле.

Btw за 300 пакетот се договаравме.Рекоа месец два ќе фатело додека дојдат и средат, а им кажав има веќе од телеком оптика така да зошто толку долго...

Втора недела и сеуште зафатени...

Уште муштерија не станат изводат, недајбоже проблем да имаш.

Не е хејт, ова е критика за тоа што не си ја фаќаат работата сериозно.

Испратено од SM-G950F преку IT.mk форум апликација
Проблемот е што они гледаат прво ако имаат можност да донесат нивни оптички кабел до двојата зграда т.е нивна оптичка инсталација и јас чекав 15 или 20 дена дур да ми наместат ама јас кога отидов им кажав поштено тамо дека во мојата зграда немаат нивна оптичка инсталација ниту ќе имаат или пак ќе им дозволи куќниот совет бидејќи јас со зградата се тужам и дека во зградата не живеат луѓе него ГОВЕДА и ми се смееа, и нормално јас дека работам со оптика им кажав дека се им е спремно треба само рутер да остават, дека јас ја направив инсталцијата на телеком оптиката и дека се што треба е хуавеи рутери да донесат.Но бидејќи побарав јас да си го задржам бројот од телеком фиксниот чекав 15 или 20 дена за да дента кога ќе ја прават инсталацијата истиот ден и портирањето на бројот да се направи.Е сега неотел имаат премногу работа, а немаат нивни луге кој им го работи тој дел ние од нашата фирма им ги правиме и инсталациите и ако се прави внатрешна инсталација во зградата т.е каналчиња и ред други работи така да ќе причекате бидејќи неотел сака да се осамостои со нивна оптичка инсталација да не плаќа на телеком кирија што се вика.

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
И кај мене во зграда има Телеком оптика ама Неотел си ставија нивна оптика - 1 екипа за оптиката до зграда, 1 екипа за низ спратови, 1 екипа за до дома. Чекав месец и кусур, ама на почеток ми рекоа 25 работни денови и така беше.

До сега топ е интернетот, само ако користите ваш рутер не може PPPoE конекција (како кај Телеком) туку прават од тех. поддршка DMZ на IP на вашиот рутер. Даваат бели ZTE оптички рутери.

lumibi

hello world
5 јуни 2008
270
77
Dali nekoj ima NeoTV i internet preku bakarna linija od Telekom? Sakam da znam dali pagja internetot, dali steka televizijata, kakva net brzina ima?!

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Знае некој кој е user/pass за неотел рутер Huawei HG8245H. Мислам дека истите се и на телеком.

angeld

hello world
2 декември 2013
134
121

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Оптички интернет 50/50.
Тиња.

Атачменти

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    28,4 KB · Прегледи: 144

philldm

hello world
29 јануари 2018
86
68
Јас имам позитивно искуство. Имам Нет20, на новата локација на живеење не фаќа сигнал, поштено од први раскинуваме договор без пенали. Воедно кога потпишавме договор, месец дена имаше промо период, па ако не ми врши работа, можев да го вратам без проблем. Неочекувано во МК, али ете.

Испратено од SM-G532F преку IT.mk форум апликација

mile_sp

read-only
6 јануари 2018
31
11
Јас имам позитивно искуство. Имам Нет20, на новата локација на живеење не фаќа сигнал, поштено од први раскинуваме договор без пенали. Воедно кога потпишавме договор, месец дена имаше промо период, па ако не ми врши работа, можев да го вратам без проблем. Неочекувано во МК, али ете.

Испратено од SM-G532F преку IT.mk форум апликација
istoto I so mene bese otkako potpisavme dogovor pominaa 4 meseci i, bez penali go raskinavme dogovorot

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
8ми месец на неотел и презадоволен до сега да не се урочам како наголем песимиста во цел свет до сега се немам јавено во контакт центарот

Пак ќе нагласам се зависи како во е инсталацијата направена дали користите на телеком оптичка мрежа или директно на неотел оптичката мрежа се си има свое јас до сега не ми се верува да не се јавам во контакт центар на провајдер во мој живот во рок од 8 месеци на вип 12309123091230 пати им се имам јавено.

xaocot

hello world
15 април 2011
124
56
Се е во ред само тоа усраниот андроид бокс е катастрофа. 6 од 7 дена у неделата нејќе да се конектира на интернет, по пола саат пуштам тв. Више не се ни јавувам у контакт центар. Тоа да не беше ќе беше сосема во ред. Се надевам ќе го опраат ако не чао

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

27 август 2018
1
9
Здраво на сите, само да ве информираме дека заедно со новата кампања која започнавме воведовме и нови Android ТВ боксови со Android 6.0 со многу помоќни перформанси. Доколку сакате да ги разгледате слободно може да ги погледнете во некој од салоните на Анхоч каде има примероци за демонстрација.

krema

OG
24 јуни 2009
15.755
15.844
youtu.be
Здраво на сите, само да ве информираме дека заедно со новата кампања која започнавме воведовме и нови Android ТВ боксови со Android 6.0 со многу помоќни перформанси. Доколку сакате да ги разгледате слободно може да ги погледнете во некој од салоните на Анхоч каде има примероци за демонстрација.
Здраво и на вас,
покрај новата кампања за новите боксови обезбедете и попуст за оние форумџии кој што ќе одлучат да ги користат вашите услуги!

Последна промена:

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Пак ќе нагласам се зависи како во е инсталацијата направена дали користите на телеком оптичка мрежа или директно на неотел оптичката мрежа се си има свое јас до сега не ми се верува да не се јавам во контакт центар на провајдер во мој живот во рок од 8 месеци на вип 12309123091230 пати им се имам јавено.
Која мрежа е подобра, оваа од телеком или од неотел?

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
460
647
А стари што имаме може да ги замениме ?

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Која мрежа е подобра, оваа од телеком или од неотел?
И двете се добри друже зависно како е направена инсталацијата али да не се лажеме телеком си е телеком, неотел уште фурни ќе јаде дур го стигне телеком, но не ме сфаќај погрешно неотел не најмува нас како фирма да им местиме инсталации така да пак зависи од инсталатерите но и до оптичкиот кабел на неотел кој го користи.Се си има свое најважна е инсталацијата да се направи како што треба потоа понатаму кога си на неотел оптичка мрежа со рутер ЗТЕ си ги бркаш нив, а кога си на телеком мрежа и користиш неотел преку хуавеи рутери тогаш се јавував во неотел и они ги бркаат телеком :) тоа така иде.Е сега како што нагласив јас не смеам да навлагам во поголеми дебати тука на форумов бидејќи сите ние што пишуваме и сите фирми имаат ТЕШКИ ШПИУНИ по форумов и се пратат што се дешава ама џабе им кога они пак не можат да си ги решат проблемите :p

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Здраво и на вас,
покрај новата кампања за новите боксови обезбедете и попуст за оние форумџии кој што ќе одлучат да ги користат вашите услуги!
Дали размислувате телевизијата да ја направите припејд без договор?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно