Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Негативни искуства со продажба на хардвер/предмети (од членови на It.com.mk)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.436
11.481
Скопје
Луѓе што прават ваков вид на „лоповлук“ имаат тежок живот. Бидете среќни што имате пари да им „позајмите“, вашиот живот е далеку подобар.

18 август 2019
1.210
1.171
Луѓе што прават ваков вид на „лоповлук“ имаат тежок живот. Бидете среќни што имате пари да им „позајмите“, вашиот живот е далеку подобар.
Гледам дека сите криминалци имаат тежок живот.

gego

hello world
6 декември 2009
333
360
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Штотуку му постана уште потежок...баниран е!

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.213
2.643
стварно тоа од компјутерџии да крадеш, нема подолно од тоа.

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Дечки, едно чудно искуство за мене.

Продадов една конфигурација по одредена цена ,искрено не ми е проблем што некој ќе направи профит, тоа е ок
Само ми е малку жал што се губи тој „community“ момент од форумите — јас барем го гледам како место за ентузијасти и фер зделки, а не за брза препродажба. Да знаев дека ќе оди во таа насока, веројатно ќе ја ценев поинаку.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје

Продадов една конфигурација по одредена цена ,искрено не ми е проблем што некој ќе направи профит, тоа е ок
Само ми е малку жал што се губи тој „community“ момент од форумите — јас барем го гледам како место за ентузијасти и фер зделки, а не за брза препродажба. Да знаев дека ќе оди во таа насока, веројатно ќе ја ценев поинаку.
Се почесто се случува тоа за жал, старите форумџии ги снема дојдоа нови членови кој за цел имаат само да купат ефтино и да продадат поскапо... за жал тоа е вистината....

FikanA

hello world
3 април 2025
194
244
Средe никаде...

Кај нас нeмаат кај дурго да земат такви работи за тие цени. Ако одиш на пазар3 или реклама5 ќе видиш дека GT730 уште ја продаваме за 5 6 илјади. А не па цел компјутер со една РГВ лед диода. Тоа е директ 800 евра ( i7 6700 GTX1050 btw)
А нив не им исплати освен ако не праат 300% профит, инаку у кам ќе редеа полици

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230

Во принцип, продаваш нешто на форум и фер правило е да се продаде по цената по која си огласил на првиот што ќе се јави.
И сега, се јавил некој прв, тебе ти се брзало, си договорил продажба и после 30 минути ти пишува некој ветеран од форум на кој ти е кеиф да продадеш.

Не гледам друго решение освен да огласиш и да чекаш. Не одговарај веднаш, почекај 24 часа, види дали ќе се јави некој што го познаваш или заслужил подобро. Повторно, твоја конфигурација - твој избор на кого ќе продадеш. Ако не те столи бојко продај на првиот, ако сакаш на другарче да учиниш прави се отсутен, види кој ќе ти пише па фати по ред.

Стариот мој викаше: да имаше бабата *уда ќе беше дедо... ама не е. Дал си знаел, не си знаеј, јбг. Фати си принцип и со среќата напред.

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.732
Скопје
www.facebook.com

Зашто да ти е криво? Напротив си ја шитнал мн подобра цена на којашто реална цена и е 19.000 а си го дал 26.000. Јас за истата цена ќе му скоцкам пц и гратис монитор ќе му дадам ако треба, ќе му ставам некоја 2060 супер 8гб графичка, 2х16гб рамче, и5ка некој процесор. 500гб нвме и тоа обавезно.
Патем еве и другиве по која цена ги огласуваат конфигураците. Screenshot_93.jpg
А и не гледам ништо негативно искуство тука? И тие што купуваат од странство возила и ги продаваат поскапо кај нас нив никој ништо не му кажува.
Овоа го кажувам како трговец а не како форумџија.

Последна промена:

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Ти на форумов си форумџија. За да бидеш трговец треба да станеш како Нексио или Инсомниа.
Немам ништо против пане, си го поштуем, али муабетов држи вода, да си ми жив и здрав, пред се тука сме за да си помагаме за тоа е форумот и се вика форум.... помош, дружба и учење помегу членовите....

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно