Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Продолжеток, пратката уште не е стигната. Ајде за ЕЛС сите знеме што фирма се, ама Жирафа разочараа комплетно. Пет дена по ред ми пишуваат дека ќе ме исконтактираат следниот ден и пратката ќе ми биде доставена следниот ден, нормално излажаа. Ме мрзи да ги скриншотам разговорите со нив да се смеете и чудите какво дно од фирми се и Жирафа и ЕЛС.

Следен пат памет во глава, до сега максимално избегнував да си имам работа си вакви квази фирми Македонски/Косовски, и нарачував се од странство, од сега уште поуверен сум дека пари не се оставаат на Македонски/Косовски бизниси.

треба да чекаш сега уште еден месец додека правиот производ стигне и ќе ти го донесат. Обично така функционираат. Ги нарачуваат стварите од странство и месец дена има додека стигне овде производот.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
треба да чекаш сега уште еден месец додека правиот производ стигне и ќе ти го донесат. Обично така функционираат. Ги нарачуваат стварите од странство и месец дена има додека стигне овде производот.
Кај мене вака одеше нарачката:
  1. Први Декември направена нарачка
  2. Втори Јануари ми вртат од ЕЛС за нарачката, ми вика едно мало кутиче има ама многу е вредно. Очигледно згрешена нарачка
  3. Петти Јануари ми вртат од ЕЛС дали си дома, да ја донесеме нарачката, 3 дела нарачка, ќе ви заврти колегата денес да ја испорача
Денес 10-ти Јануари сме, ниту ја испорачаа, ниту се јавија, а Жирафите секој ден ми го кажуваат ова: Се извинуваме многу, утре ќе ве контактира соодветниот тим. Оваа порака ми ја праќаат 5 дена, тоа утре кој ден е не знам.

Прва и последна нарачка од нив, очигледно сеедно им е дали си задоволен или не, важно да паѓа по некоја нарачка во месецот.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Кај мене вака одеше нарачката:
  1. Први Декември направена нарачка
  2. Втори Јануари ми вртат од ЕЛС за нарачката, ми вика едно мало кутиче има ама многу е вредно. Очигледно згрешена нарачка
  3. Петти Јануари ми вртат од ЕЛС дали си дома, да ја донесеме нарачката, 3 дела нарачка, ќе ви заврти колегата денес да ја испорача
Денес 10-ти Јануари сме, ниту ја испорачаа, ниту се јавија, а Жирафите секој ден ми го кажуваат ова: Се извинуваме многу, утре ќе ве контактира соодветниот тим. Оваа порака ми ја праќаат 5 дена, тоа утре кој ден е не знам.

Прва и последна нарачка од нив, очигледно сеедно им е дали си задоволен или не, важно да паѓа по некоја нарачка во месецот.

Ако ја немаш платено не се замарај би ти рекол. Може ќе ти ја донесат и ќе те контактираат кога ќе биде овде.

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Конечно, на стара нова година пратката стигна. Дечкото од ЕЛС ми вика Жирафа ја пратиле пратката дел по дел (пратката се состоеше од 4 големи пакети), Жирафа ми викаат пратката од магацин излегува комплет, не смее да излезе дел по дел, по што верувам дека ЕЛС ме лажеа ама тоа е, ја избрале најлошата карго фирма во МК.

Додатно и фискалната истекла, 29ти направена, не успеав да си вратам ДДВ :LOL:

ZelenaJabuka

read-only
30 септември 2021
40
24
Конечно, на стара нова година пратката стигна. Дечкото од ЕЛС ми вика Жирафа ја пратиле пратката дел по дел (пратката се состоеше од 4 големи пакети), Жирафа ми викаат пратката од магацин излегува комплет, не смее да излезе дел по дел, по што верувам дека ЕЛС ме лажеа ама тоа е, ја избрале најлошата карго фирма во МК.

Додатно и фискалната истекла, 29ти направена, не успеав да си вратам ДДВ :LOL:
Ај те молам кажи ми како комуницираше со нив ( Жирафа ). Им вратив мониотр во магаци поради заглавени пиксели, и тој што го прими ми кажа ќе ме контактира после колешка му, за да почне постапка за рефундација и да им пратам трансакциска сметка. Тоа беше оној четврток на 15-ти. Уште никој не ми пиша... Им пишувам не WhatsApp не одговараат, а телефонот за корисничка поддршка воопшто не им работи, не ни звони. Па останав и без монитор и без пари o_O
А и не сум од Скопје, утре ќе одам натаму па незнам дали може да отидам пред работа или после, нигде не пишува од колку до колку работи магацинот...

Последна промена:

mrndav

read-only
10 мај 2023
36
20
Гледам статус на нарачка кај мене од „потврдена“ е сменето во „испорачано“ а ништо ми нема стигнато

Што им значи ова испорачано, кај нив во склад ли или кај курир за достава

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Ај те молам кажи ми како комуницираше со нив ( Жирафа ). Им вратив мониотр во магаци поради заглавени пиксели, и тој што го прими ми кажа ќе ме контактира после колешка му, за да почне постапка за рефундација и да им пратам трансакциска сметка. Тоа беше оној четврток на 15-ти. Уште никој не ми пиша... Им пишувам не WhatsApp не одговараат, а телефонот за корисничка поддршка воопшто не им работи, не ни звони. Па останав и без монитор и без пари o_O
А и не сум од Скопје, утре ќе одам натаму па незнам дали може да отидам пред работа или после, нигде не пишува од колку до колку работи магацинот...
Јас на инстаграм профилот им пишав, одма враќаат.
Мислењето е автоматски споено:

Гледам статус на нарачка кај мене од „потврдена“ е сменето во „испорачано“ а ништо ми нема стигнато

Што им значи ова испорачано, кај нив во склад ли или кај курир за достава
Мислам кај курир е стигнато, или од магацинот нивни е испратена па патува до курирска служба.

artemis226

read-only
22 декември 2025
2
0
Здраво купив 2 ергономски стола исти од жирафа , е сега едниот мемори пената на седиштето е многу помека а на другиот е потврда, имам 1 год гаранција,дали вршат промена само за седиштето? Бидејќи е фабрички проблем дека на сликите рекламираат мека пена како пердув

Атачменти

• Screenshot_20260202_020656_Chrome.jpg
    Screenshot_20260202_020656_Chrome.jpg
    271 KB · Прегледи: 71

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Нарачка која требаше веќе да биди доставена, ме уверуваа дека ќе ми стигни во рокот кој беше наведен во нарачката.. IMG_3029.jpeg IMG_3030.png

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Нарачка која требаше веќе да биди доставена, ме уверуваа дека ќе ми стигни во рокот кој беше наведен во нарачката..Погледнете го атачментот 160392Погледнете го атачментот 160393
Јас имав слично искуство, како со бот да разговараш а всушност се луѓе. На крај и ЕЛС малце ќе те заебаваат додека ти ја достават, и ќе фати како од АлиЕкспрес да си нарачал.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Јас имав слично искуство, како со бот да разговараш а всушност се луѓе. На крај и ЕЛС малце ќе те заебаваат додека ти ја достават, и ќе фати како од АлиЕкспрес да си нарачал.
Колку после рокот ја доби ?

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Само што направив нарачка на SENSE7 NOBU столица која ако се нарача преку апликацијата има дополнителен попустПогледнете го атачментот 154455
Ја меркам столицава па ме интересира дали ја доби столицата од жирафа и како се покажа во квалитет,подесувања,седење итн?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно