Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Interspace

godovic

hello world
5 септември 2007
344
395
Скопје
Го користев, како интернет провајдер, во две различни фирми на две локации во Скопје, долго време.
Накратко ако треба да ги опишам - врв.
Прекини нула, пробувам да се сетам дали имало, а и да имало вероватно било незначително па не сум ни запамтил.
Комуникација одлична.
Ме изненади еден момент кога се јавија и рекоа дека мора да дојдат имало шум. Јас не приметив, нити латенција нити брзина, ама ете можело и подобро и констатиравме дека била оптиката превиткана повеќе од колку што треба - по наша вина.
Друг момент беше кога менуваме patch кабли. Имаше проблем со неколку кабли, висока категорија ама ете се протнала некоја лоша серија и решивме 10 кабли да смениме. Секако и рутерот го исклучивме и во рок од 2-3 минути тие се јавија да ни кажат дека немаме сервис и колку што можат да проценат, проблемот бил на наша страна.
Додека морав со други поровајдери да се бркам и да се докажувам дали имам или не интернет, Интерспејс сами се јавуваа.
Од тогаш - 4-5 години, не сум ги контактирал иако знам дека фирмите сеуште соработуваат со нив и се презадоволни.
Е сега другата страна - цената за дома. Мислам дека немаат пакети т.е. дека е неисплатилво. Тогаш најмал пакет беше 100 евра за 100/100 ако добро се сеќавам и тоа за незагарантирана брзина - која секогаш беше 100 :)

едит: Сега гледам дека си поставил линк и дека имаат пакети за дома. Со IPTV малку ми е страв дека ќе ми биде доволно 8TB, и цените на страната се без ддв.

Последна промена:

fiksen69

hello world
20 јули 2016
64
91
Пакетите за бизнис се стабилни. Имам колеги кои што имале искуство. Овие за дома ми изгледаат ок, ќе побарам приклучок но проблем е со фер политиката...

nikolva

read-only
31 јули 2022
11
8
Го користев, како интернет провајдер, во две различни фирми на две локации во Скопје, долго време.
Накратко ако треба да ги опишам - врв.
Прекини нула, пробувам да се сетам дали имало, а и да имало вероватно било незначително па не сум ни запамтил.
Комуникација одлична.
Ме изненади еден момент кога се јавија и рекоа дека мора да дојдат имало шум. Јас не приметив, нити латенција нити брзина, ама ете можело и подобро и констатиравме дека била оптиката превиткана повеќе од колку што треба - по наша вина.
Друг момент беше кога менуваме patch кабли. Имаше проблем со неколку кабли, висока категорија ама ете се протнала некоја лоша серија и решивме 10 кабли да смениме. Секако и рутерот го исклучивме и во рок од 2-3 минути тие се јавија да ни кажат дека немаме сервис и колку што можат да проценат, проблемот бил на наша страна.
Додека морав со други поровајдери да се бркам и да се докажувам дали имам или не интернет, Интерспејс сами се јавуваа.
Од тогаш - 4-5 години, не сум ги контактирал иако знам дека фирмите сеуште соработуваат со нив и се презадоволни.
Е сега другата страна - цената за дома. Мислам дека немаат пакети т.е. дека е неисплатилво. Тогаш најмал пакет беше 100 евра за 100/100 ако добро се сеќавам и тоа за незагарантирана брзина - која секогаш беше 100 :)

едит: Сега гледам дека си поставил линк и дека имаат пакети за дома. Со IPTV малку ми е страв дека ќе ми биде доволно 8TB.
Топ инфо фала ти,
Искрено не зимам со тв (не гледам) не прочитав нигде за ИПТВ, ама од што користам дома вака што глеам статистика строго нетфликс и јутјуб не сум прошол 3 или 4 ТБ.
Мислењето е автоматски споено:

Пакетите за бизнис се стабилни. Имам колеги кои што имале искуство. Овие за дома ми изгледаат ок, ќе побарам приклучок но проблем е со фер политиката.

Мислам дека ќе ми заврши тој пакетот од 1000ка со 10ТБ.

nikolva

read-only
31 јули 2022
11
8
Како што напишав цените се без ДДВ, не знам дали имаат опција за IPTV, меѓутоа јас имам и користам и тоа троши бааѓи, така да фер политика ... ако се исценкаме.
Ајде да направиме група :)
Ајде да се пишеме тука може ќе пуштат срце.

godovic

hello world
5 септември 2007
344
395
Скопје
Interspace сакам да го зеам за дома ама сакам да чујам искуства.

Може и од фирми.
Преку директен линк можам да ја отворам понудата за домашни корисници, а линкувана внатре на веб страната ја нема?

nikolva

read-only
31 јули 2022
11
8
Преку директен линк можам да ја отворам понудата за домашни корисници, а линкувана внатре на веб страната ја нема?
Кога гуглаш има. А на веб страната само премиум приклучок има и јас се чудев.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
И јас сум заинтересиран после денешново фијаско на Телекабел. Сега прв пат гледам дека нудат услуги и за домашни корисници. 10TB ми се сосема доволно за мои потреби.

nikolva

read-only
31 јули 2022
11
8
И јас сум заинтересиран после денешново фијаско на Телекабел. Сега прв пат гледам дека нудат услуги и за домашни корисници. 10TB ми се сосема доволно за мои потреби.
Истата причина и јас барам нов провајдер. Телекабел иам некоја година и само во надолна траекторија е услугата.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Не знам дали ја имаш видено темата за Датаком - Datacom оператор
Не можам да ги сметам за подобра алтернатива на Телекабел кога веб страната не им функционира 5/10 пати кога пробувам да ги отворам. За цената пакетот 350/350 им е супер, ама не ми се троши време со носење нови кабли низ стан и менување опрема за да ги сменам повторно за некој месец. Нека ме демантира некој ако сум пропуштил нешто за Датаком. Интерспејс е друга приказна, ISO сертифицирањето не е за џабе, а и од луѓе по фирми што ги користат нивните услуги не сум чул досега лошо искуство.

fiksen69

hello world
20 јули 2016
64
91
Јас пуштив барање очекувам одговор за приклучок, но како што разбрав мрежата на телеком така да не очекувам реална конкуренција. Почнувањето на темата гледам е од член кој што првпат пишува најевројатно е во тесни врски со интерспаце за да ги изрекламира со оглед што и на вебсајтот немаат во мени, "случајно" открил... нејсе би се приклучил секако но ќе инсистирам без лимит на сообраќајот. Ги користам телекабел и датаком до сега сум немал искрено проблеми, за датаком би почекал време пред да објавам реално искуство, а телекабел си е телекабел #1

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Јас пуштив барање очекувам одговор за приклучок, но како што разбрав мрежата на телеком така да не очекувам реална конкуренција. Почнувањето на темата гледам е од член кој што првпат пишува најевројатно е во тесни врски со интерспаце за да ги изрекламира со оглед што и на вебсајтот немаат во мени, "случајно" открил... нејсе би се приклучил секако но ќе инсистирам без лимит на сообраќајот. Ги користам телекабел и датаком до сега сум немал искрено проблеми, за датаком би почекал време пред да објавам реално искуство, а телекабел си е телекабел #1

Не гледам никаков проблем дури и да има “блиска” врска со нив. Битен е моментот што фирми што беа свртени само кон бизнис корисници сега нудат и за физички лица. Напротив треба да се даде подршка за ова, само така цените ќе бидат реални. Ако се остави на А1 и Телеком ќе плаќаме 2000 денари за 50/50

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Не гледам никаков проблем дури и да има “блиска” врска со нив. Битен е моментот што фирми што беа свртени само кон бизнис корисници сега нудат и за физички лица. Напротив треба да се даде подршка за ова, само така цените ќе бидат реални. Ако се остави на А1 и Телеком ќе плаќаме 2000 денари за 50/50

Јас кога ги прашував за конекција кај мене, ми кажаа дека иде преку Телеком каде што живеам јас, ама дека имаат и сопствена мрежа во поголемиот дел од Скопје.

Така да веројатно ако не сте у опсег на нивната мрежа, користат договор со Телеком.

Tier 1 ISP, што по мое истражување некое - нека ме поправи некој друг ако сум грешка, значи имаат сопствена мрежа, доле линков малце објаснува, али не сум некој network engineer... така да - take everything with a grain of salt :D Tuzlanska ofc.

Од страна на корисник на нивните сервери, презадоволен сум. 2-3ms ping од кај мене до Аеродром кај нив. И премногу... ај да не ме прочитаат па да ги зголемат цените, али, за тоа што нудат и какви спецификации, 10/10.

Последна промена:

nikolva

read-only
31 јули 2022
11
8
Немам ништо со нив, имам само мака со Телекабел 1на недела падни стани е работата. Гуглајки излезе овој стандарден приклучок и најдов само еден тред од 2020 на форумов за фирмава и никој не кажа ништо лошо. Па ме интересираше да си прашам. Инаку и јас имам пуштено барање ама нема 2 дена одговор :(

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Многу ме интересира дали некаде има информација каде имаат покривање

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
Video card
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.402
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Интереспејс знам дека читате форумов, ве молам одговорете ми на мејлот. :cry: Screenshot 2025-04-11 at 16.06.34.png

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.402
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Во фирма кај нас нив ги користиме, немаме никаков проблем искрено ептен се добри, ама мислам дека повеќе се бизнис фокусирани отколку за приватни корисници, пошто знаат дека кај бизнис, мрежата е секогаш совршено поставена и нема некој да ја сецне по грешка (се случува не велам не) и кога идат да поправат (ги немам видено) знаат да го лоцираат проблемот, пошто каблите во канцеларии се уредно поставени (најчесто).

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно