Топ инфо фала ти,Го користев, како интернет провајдер, во две различни фирми на две локации во Скопје, долго време.
Накратко ако треба да ги опишам - врв.
Прекини нула, пробувам да се сетам дали имало, а и да имало вероватно било незначително па не сум ни запамтил.
Комуникација одлична.
Ме изненади еден момент кога се јавија и рекоа дека мора да дојдат имало шум. Јас не приметив, нити латенција нити брзина, ама ете можело и подобро и констатиравме дека била оптиката превиткана повеќе од колку што треба - по наша вина.
Друг момент беше кога менуваме patch кабли. Имаше проблем со неколку кабли, висока категорија ама ете се протнала некоја лоша серија и решивме 10 кабли да смениме. Секако и рутерот го исклучивме и во рок од 2-3 минути тие се јавија да ни кажат дека немаме сервис и колку што можат да проценат, проблемот бил на наша страна.
Додека морав со други поровајдери да се бркам и да се докажувам дали имам или не интернет, Интерспејс сами се јавуваа.
Од тогаш - 4-5 години, не сум ги контактирал иако знам дека фирмите сеуште соработуваат со нив и се презадоволни.
Е сега другата страна - цената за дома. Мислам дека немаат пакети т.е. дека е неисплатилво. Тогаш најмал пакет беше 100 евра за 100/100 ако добро се сеќавам и тоа за незагарантирана брзина - која секогаш беше 100
едит: Сега гледам дека си поставил линк и дека имаат пакети за дома. Со IPTV малку ми е страв дека ќе ми биде доволно 8TB.
Пакетите за бизнис се стабилни. Имам колеги кои што имале искуство. Овие за дома ми изгледаат ок, ќе побарам приклучок но проблем е со фер политиката.
Ајде да се пишеме тука може ќе пуштат срце.Како што напишав цените се без ДДВ, не знам дали имаат опција за IPTV, меѓутоа јас имам и користам и тоа троши бааѓи, така да фер политика ... ако се исценкаме.
Ајде да направиме група![]()
Преку директен линк можам да ја отворам понудата за домашни корисници, а линкувана внатре на веб страната ја нема?
Кога гуглаш има. А на веб страната само премиум приклучок има и јас се чудев.Преку директен линк можам да ја отворам понудата за домашни корисници, а линкувана внатре на веб страната ја нема?
Истата причина и јас барам нов провајдер. Телекабел иам некоја година и само во надолна траекторија е услугата.И јас сум заинтересиран после денешново фијаско на Телекабел. Сега прв пат гледам дека нудат услуги и за домашни корисници. 10TB ми се сосема доволно за мои потреби.
Не знам дали ја имаш видено темата за Датаком - Datacom оператор
Не можам да ги сметам за подобра алтернатива на Телекабел кога веб страната не им функционира 5/10 пати кога пробувам да ги отворам. За цената пакетот 350/350 им е супер, ама не ми се троши време со носење нови кабли низ стан и менување опрема за да ги сменам повторно за некој месец. Нека ме демантира некој ако сум пропуштил нешто за Датаком. Интерспејс е друга приказна, ISO сертифицирањето не е за џабе, а и од луѓе по фирми што ги користат нивните услуги не сум чул досега лошо искуство.Не знам дали ја имаш видено темата за Датаком - Datacom оператор
Го подрече ...телекабел си е телекабел #1
Јас пуштив барање очекувам одговор за приклучок, но како што разбрав мрежата на телеком така да не очекувам реална конкуренција. Почнувањето на темата гледам е од член кој што првпат пишува најевројатно е во тесни врски со интерспаце за да ги изрекламира со оглед што и на вебсајтот немаат во мени, "случајно" открил... нејсе би се приклучил секако но ќе инсистирам без лимит на сообраќајот. Ги користам телекабел и датаком до сега сум немал искрено проблеми, за датаком би почекал време пред да објавам реално искуство, а телекабел си е телекабел #1
Изгледа хахахах чудно дури ни телекабел не ми стои како провајдер на спидтест ова прв пат се случува...Го подрече ...
Не гледам никаков проблем дури и да има “блиска” врска со нив. Битен е моментот што фирми што беа свртени само кон бизнис корисници сега нудат и за физички лица. Напротив треба да се даде подршка за ова, само така цените ќе бидат реални. Ако се остави на А1 и Телеком ќе плаќаме 2000 денари за 50/50
Немам ништо со нив, имам само мака со Телекабел 1на недела падни стани е работата. Гуглајки излезе овој стандарден приклучок и најдов само еден тред од 2020 на форумов за фирмава и никој не кажа ништо лошо. Па ме интересираше да си прашам. Инаку и јас имам пуштено барање ама нема 2 дена одговорЈас пуштив барање очекувам одговор за приклучок, но како што разбрав мрежата на телеком така да не очекувам реална конкуренција. Почнувањето на темата гледам е од член кој што првпат пишува најевројатно е во тесни врски со интерспаце за да ги изрекламира со оглед што и на вебсајтот немаат во мени, "случајно" открил... нејсе би се приклучил секако но ќе инсистирам без лимит на сообраќајот. Ги користам телекабел и датаком до сега сум немал искрено проблеми, за датаком би почекал време пред да објавам реално искуство, а телекабел си е телекабел #1
И на мојот исто такаИнтереспејс знам дека читате форумов, ве молам одговорете ми на мејлот.Погледнете го атачментот 149217
Бесплатна достава
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, PINK
2.180,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден