Погледнете го атачментот 114962
По ова што гледам, мислам дека ќе има некој добар попуст на MX Master 3S. Fingers crossed.
Мислењето е автоматски споено:
![]()
Лаптоп Lenovo V15 G2 ITL, 14 ", Intel Core i3, 8GB RAM, 256GB SSD, Intel UHD Graphics, црн
И лаптопот искрено е предобра цена.
Затоа што е ефтин трик. Затоа што ја потценуваат интелегенцијата на луѓето. Затоа се замараме.Стварно не знам зошто се замарате за тоа што ги кренале цените па ги пречкртувале и дале реална цена. Колку што знам во сите продавници е така. Колку оригиналните цени во нептун и сетек се реални? Ниедна, само оние цени што се као демек за "верни" потрошувачи со клуб картички се колку толку реални. Истиот принцип го гледам и во жирафа, надувани цени на оригиналните цени, со као демек попусти да се дојди до некоја реална цена. А дека си играат топло ладно, и то како си играат топло ладно. Цената на Xbox Series S секаде е 19к-20к тие го продаваја за 17к. Минатата недела на попустот го пуштија на 15к (и ја си го џапнав) па сега е на нормалните 19к. Едноставно треба да седиш да чекаш и че начекаш поволна цена на саканиот продукт можи не за 2 дена, али за 2 месеци секако (толку ја го меркав Xbox-от :$).
Никој ништо не потценува. Ако си глуп ќе си речеш леле мајко од 40к го намалиле на 22к, подобро да го земам веднаш! Ако не си глуп ќе знаеш дека е надувана цената, пошо е common sense, ќе си провериш цена еднаш на три дена и оп ќе си начекаш реален попуст и ќе си купиш. Нема потценување тука, ако ти се купуе одма купуј. Ако не ти се купуе не купуј. Природна селекција. Додека има овци ќе има и волна. А волна мора да има. Исто и овци мора да има. Мада ништо немора, ама мора. Мора само да се умре. Тоа е.Затоа што е ефтин трик. Затоа што ја потценуваат интелегенцијата на луѓето. Затоа се замараме.
Кажа човекот спремен да вика и урла за да му вратат пари за користен производ.Никој ништо не потценува. Ако си глуп ќе си речеш леле мајко од 40к го намалиле на 22к, подобро да го земам веднаш! Ако не си глуп ќе знаеш дека е надувана цената, пошо е common sense, ќе си провериш цена еднаш на три дена и оп ќе си начекаш реален попуст и ќе си купиш. Нема потценување тука, ако ти се купуе одма купуј. Ако не ти се купуе не купуј. Природна селекција. Додека има овци ќе има и волна. А волна мора да има. Исто и овци мора да има. Мада ништо немора, ама мора. Мора само да се умре. Тоа е.
Грешка си нешто. Кажа човекот што видел таква ситуација со свои очи. Не е ништо друго освен жално што такво нешто успеало на повеќе наврати. Али жално не жално ако можам да го направам тоа и да ми успее зошто да не ? Не е правилно ? Ако не е правилно нека ме запре некој. Никој не ме запира, тогаш јас не сум крив, крив е тој што требало да ме запре, ама не ме запрал. Знаеме дека има шанси да му успее ако проба. Тоа ти е само слика кај живееш кога пробуваш да тераш по закон, кога очигледно дека закон не функционира секогаш, за некого мајка, за некого маќеа. Или секогаш функционира, или никогаш.Кажа човекот спремен да вика и урла за да му вратат пари за користен производ.
Piss off.
Стварно не знам зошто се замарате за тоа што ги кренале цените па ги пречкртувале и дале реална цена. Колку што знам во сите продавници е така. Колку оригиналните цени во нептун и сетек се реални? Ниедна, само оние цени што се као демек за "верни" потрошувачи со клуб картички се колку толку реални. Истиот принцип го гледам и во жирафа, надувани цени на оригиналните цени, со као демек попусти да се дојди до некоја реална цена. А дека си играат топло ладно, и то како си играат топло ладно. Цената на Xbox Series S секаде е 19к-20к тие го продаваја за 17к. Минатата недела на попустот го пуштија на 15к (и ја си го џапнав) па сега е на нормалните 19к. Едноставно треба да седиш да чекаш и че начекаш поволна цена на саканиот продукт можи не за 2 дена, али за 2 месеци секако (толку ја го меркав Xbox-от :$).
Исто ама не е исто, ова си е легитимен попуст, прешкртаната цена не е нереално висока.Море сите се исти
Маркетингшки трикови 1.01 Не е важно колку е старата цена - важно да е пречкртана со црвено![]()
Значи каков „легитимен попуст„ од пола евроИсто ама не е исто, ова си е легитимен попуст, прешкртаната цена не е нереално висока.
Па што. Легитимен е, пола евро поефтинила. Подобро тоа отколку да пишува дека од 1000 евра е намалена на 500. Така од АлиЕкспрес еднаш купив саат кој беше на „90% попуст“, oд прешкртани 120 долари демек сега е 12 долари, нормално саатот реално не вредеше ни 10 долари, а не па 120. Тие финти со лажни попусти треба со закон да се забранат. Дај не ме навлекувај на офтопик.Значи каков „легитимен попуст„ од пола евро![]()
реално гледано незнам ни колку се исплати, имате ссд екстерен 1 ТБ за 7.500 со 5 пати поголема брзина а по димензии е ептен мало:![]()
USB Flash SanDisk Extreme PRO - 128 GB
USB Flash SanDisk Extreme PRO - 128 GB nа продажба! Купувајте онлајн по супер понуди и цени. Нарачка низ цела Македонија - Zirafa50.mkgjirafa50.mk
Погледнете го атачментот 115029
Warningреално гледано незнам ни колку се исплати, имате ссд екстерен 1 ТБ за 7.500 со 5 пати поголема брзина а по димензии е ептен мало:
Warning
View: https://youtu.be/QFqOxjkVtCM
TLDR Дечково трипати го смени и пак проблеми имаше со него - Цркаат !
Во право си - дискот е добар - дечково имал некој контролер 3.2УСБ тест правел преку него и тој ги убивалJa го имам скоро 3 години и работи како и првиот ден. Како и пар други у-ес-биња од СанДиск. Типов ако купува до сумљиви селери за цена третина од реалната, незнам што очекува.
П.С. не го гледав видеото.
Има ли некоја замена за courtesytrading на eBay? Веќе некое време не работи, а беше добар селер на вакви работи, усб, мемориска карта, ССД.Ja го имам скоро 3 години и работи како и првиот ден. Како и пар други у-ес-биња од СанДиск. Типов ако купува до сумљиви селери за цена третина од реалната, незнам што очекува.
П.С. не го гледав видеото.
Јас од овде го купив погоре споменатото усб, гледам има доста такви работи.Има ли некоја замена за courtesytrading на eBay? Веќе некое време не работи, а беше добар селер на вакви работи, усб, мемориска карта, ССД.
Не е добра зделка, ама да пријавам што си купив.
![]()
Нарачано на 13 јули, стигна денеска на 22 јули, веќе го подзаборавив.
Погледнете го атачментот 115153
Може и да не му е ова максимална брзина, имав чепкано нешто со УСБ драјверите...