LambertGolden
hello world
- 4 декември 2019
- 253
- 103
Друже прифати критика, мислам дека @Sharlovski немаше намера да вреѓа.Океј е е да се каде гомна не е проблем, тоа е твој личен став, вкусот исто така е твој субјективен, ова беше raw фотографија со значително поголемо количество на шум.
На други слични фотографии со друг телефон, пробај да направиш 100 проценти кроп и да видиш што ќе добиеш.
Далеку од вреѓање, мал тригер ми прават преедитирани слики али како шо кажа и @Ivanco, не сите имаме ист вкус.Друже прифати критика, мислам дека @Sharlovski немаше намера да вреѓа.
Телефончето ти е врв за сликање, само ти треба малку време ... Practice makes perfect
Друже прифати критика, мислам дека @Sharlovski немаше намера да вреѓа.
Телефончето ти е врв за сликање, само ти треба малку време ... Practice makes perfect
Апсолутно дека не се вреѓам, но обработката на фотографија ја прави секој според свој вкус, некој сака поприродна некој сака со позасилени бои, контраст, острина, оваа слика пред обработка беше сосема обична и непривлечна според мене за око, беше сликана во raw format, поради што дополнително имаше шум, sharlo можеше да даде критика на композиција, поставеност што е опфатено во сликата и др, ама обработката секој ја доживува на сопствен начин.Друже прифати критика, мислам дека @Sharlovski немаше намера да вреѓа.
www.instagram.com
Апсолутно дека не се вреѓам, но обработката на фотографија ја прави секој според свој вкус, некој сака поприродна некој сака со позасилени бои, контраст, острина, оваа слика пред обработка беше сосема обична и непривлечна според мене за око, беше сликана во raw format, поради што дополнително имаше шум, sharlo можеше да даде критика на композиција, поставеност што е опфатено во сликата и др, ама обработката секој ја доживува на сопствен начин.
Кога сме веќе кј обработката, доколку пробав истава слика да ја обработувам со моделите кои претходно ги имав s20 плус, pixel 4xl, note 20 ultra, знаеш што ќе добиев? Водени бои.
Ова е мојот инстаграм профил па заследиме и ќе те заследам чисто ради practice makes perfect и да научам нешто од тебе
Ivanco Mariceski (@mariceski) • Instagram photos and videos
www.instagram.com
Водени бои веќе имаш добиено со едитот што го направи, морав уште еднаш да ја отворам да не сум нешто јанглаш.Кога сме веќе кј обработката, доколку пробав истава слика да ја обработувам со моделите кои претходно ги имав s20 плус, pixel 4xl, note 20 ultra, знаеш што ќе добиев? Водени бои.
OkВодени бои веќе имаш добиено со едитот што го направи, морав уште еднаш да ја отворам да не сум нешто јанглаш.
Али после профилот на инстаграм јасно ми е, небо земја сме во вкусот и едноставно не ми се допаѓа, то е то.
Ќе се потрудам сликата со шумата да ја реплицирам и да видам баш со инфериорен телефон во споредба со твојот, А52s (JPG јер нема RAW) колку шум ќе извади.
Искрено мене фоткава не ми има добиено на квалитет со дигање на боите, обична ми е и со saturation на +100 ... тоа е ствар на укус како шо пиша, судејќи по твојот профилАпсолутно дека не се вреѓам, но обработката на фотографија ја прави секој според свој вкус, некој сака поприродна некој сака со позасилени бои, контраст, острина, оваа слика пред обработка беше сосема обична и непривлечна според мене за око, беше сликана во raw format, поради што дополнително имаше шум, sharlo можеше да даде критика на композиција, поставеност што е опфатено во сликата и др, ама обработката секој ја доживува на сопствен начин.
Кога сме веќе кј обработката, доколку пробав истава слика да ја обработувам со моделите кои претходно ги имав s20 плус, pixel 4xl, note 20 ultra, знаеш што ќе добиев? Водени бои.
Ова е мојот инстаграм профил па заследиме и ќе те заследам чисто ради practice makes perfect и да научам нешто од тебе
Ivanco Mariceski (@mariceski) • Instagram photos and videos
www.instagram.com
Мислењето е автоматски споено:
Ако се гледа внимателно, на една од сликите ќе се забележи @skullmonkeyS21 без едит на ауто.
iPhone 12 Pro Max сликана во raw, едиторана во лајтрум. Намерно има грејн додадено.Погледнете го атачментот 110193
iPhone 12 pro max, ништо не е едитирано, сликано во Глуво.Погледнете го атачментот 110204
Samsung A52s, auto
S21 без едит на ауто.
Хахахахахаха де бе, што и фали? Баш ми прави мерак. Првата слика иначе не е ни со најдобрата камера сликана. Тоа што јас не знам да сликам е друг муабетУжас.
Мислењето е автоматски споено:
Исто. Aма овој барем не е 1000 евра.
Хахахахахаха де бе, што и фали? Баш ми прави мерак. Првата слика иначе не е ни со најдобрата камера сликана. Тоа што јас не знам да сликам е друг муабет
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
За 20 илјади немав ни поголеми очекувања. Баш ми се бендиса мене камерата, џам ми е, и кога се сеќавам на последниот телефон пред 5 години што го земав, исто за 20 илјади каква беше камерата, тотално сум задоволенЗумирај ќе видиш.
јао сликава е очобол, не ги обработувајте ставајте ги такви како што сте ги сликале.S20
Snapseed![]()
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден