Најдобри и без конкуренција се матичните плочи на Asus, стојам зад тоа.чек чек, нели ти лично ги промовираше асус плочите како најдобри
Не брендот туку производите, т.е. матичните плочи од Gigabyte се инфериорни во однос на Asus, a особено ентузијастичките матични плочи наменети за оверклок. BIOS-ите на Gigabyte се катастрофа од епски размери и потребно е човек да има многу дебели нерви и кристална топка за да може да се снајде со BIOS на Gigabyte матична плоча. Не дај Боже да треба RAID ареа да направиш на Gigabyte матична плоча, полесно е да го откриеш гробот на Александар Македонски.а гигабајт како инфериорен бренд?
Од Анхоч. Единствени две Z390 micro ATX матични плочи кои ги имаше на продажба во Македонија кога го купив процесроот 9900K (мислам дека е во првите 5 парчиња кои влегоа во МК) беше матичната која сега ја користам, т.е. Gigabyte Z390M Gaming и Asrock Z390M Pro 4. Од двете помалку лоша беше Gigabyte-от, па „силом прилике“ ја купив. Потоа сакав да ја менувам, меѓутоа чекајќи SET-овци да ми донесат Maximus Gene XI, која кошта неколку иљадарки повеќе од нив две заедно, ми се изгуби ќефот. Па наместо да ја продавам и да се зезам со пресклопување на конифгурацијата решив да ја почувам оваа матична до нареден апгрејд на платформа. Се надевам тоа ќе биде годинава, X570 + Ryzen 3850X.од кај сега гигабајт плоча?
нејасно е како толкав поборник за асус шо плука по се останато како инфериорно и мизерно ќе се нафати да земи гигабајт, инфериорен бренд според него и да го користи, со изговор дека не ти се чека. крајно безобразно и навредувачко е на цела заедница, без разлика колку и да е мала/голема.Што друго е нејасно?
нејасно е како толкав поборник за асус шо плука по се останато како инфериорно и мизерно ќе се нафати да земи гигабајт, инфериорен бренд според него и да го користи, со изговор дека не ти се чека. крајно безобразно и навредувачко е на цела заедница, без разлика колку и да е мала/голема.
Имам една молба до тебе. Дали ќе ти претставува проблем да пуштиш бенч на 3.8GHz? Ќе биди супер да се види како скејлира на пониска фреквенција. Фактички, ти ќе направиш даунклок
@gOJDO да те потсетам, зафатен чоек си знамИмам една молба до тебе. Дали ќе ти претставува проблем да пуштиш бенч на 3.8GHz? Ќе биди супер да се види како скејлира на пониска фреквенција. Фактички, ти ќе направиш даунклокхаха, сигурно немаш правено никогаш!
Сеа се прибирав, бев на афтерворк...@gOJDO да те потсетам, зафатен чоек си знам![]()
Фала лепо!Сеа се прибирав, бев на афтерворк...
3800MHz, DDR4-3000 CL15 15-15-30 1T
Погледнете го атачментот 72521
Ryzen r5 2600 @3.9Ghz и 2933Mhz RAM = 2804
Cinebench r20
Од кај го инсталираше? Мене единствено ми даде преку вундоус стор и ни јас немам опција за single core benchЧекајте малце другари, кај мене Cinebench не дава избор на Single-core или сите јадра... има нешто додатно што треба да се активира за да се појави ова?
![]()