Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

CableTel интернет понуди?

Дракула

hello world
16 април 2010
93
6
Прво да прашам доколку имате интернет од кејблтел, колку сте задоволни од услугата, ако е битно ме интересира за центар Скопје.

Второ ми пакетот Gold (900денари) што е со телевизија ми смрди на скриен трик, еве причините:

5028756_4e1b_625x625.jpg

Пакетот Profi, ми изгледа како пакетот што е со Gold, но брзината се намалва на пола на 10gb. Цената му е 1450 денари.

5028774_8728_625x625.jpg

Пакетот Home се совпаѓа со трансферот од 80GB но брзината е на половина и цената 950 денари.

5028765_c5ef_625x625.jpg

Брат ми беше во некојси нивна продавница и тие рекоа дека брзината ќе останвала константна до 80GB.

И кога веќе прашвам, да ве прашам, да ми предложите добар wireless рутер кој би го користеле 3 компјутери, на простор од некој 40m2. И колку брзина би се жртвувала доколку користам wireless во однос на обично со кабел.

delix

lurker
7 април 2007
702
23
jas koristam vo kisela voda, i od signalot sega sum zadovolen, no do pred 3-4 meseca znaese da gubi po eden od 5-6 prateni paketa i morav da pravam refresh po dva tripati.
imaat mnogu dobra ponuda na tripl play

za prviot paket ne zemaj dogovor na 24 meseca, podobra plakaj gi visok 40te denari, (osven ako ne baraat od tebe da go kupuvas modemot)

ne razbiram sto im e poentata so profi paketot

nitu pak zosto tretiot paket gold ima pomala brzina a isto pari, i toa prviot ima dogovor na neopredeleno vreme, a ovoj e na 12 meseci

za ruter jas koristam gembird nsw-r2 i vrsi rabota, i jas go koristam za 40m2, ne sum osetil pad na brzinata zatoa sto jas sum fiksno povrzan na nego, a cimerot isto taka ne mi e kazal deka ima pomala brzina na download

everest

hello world
24 март 2009
293
28
Што и финтава со новиве пакети? Јас користам Кејблтел од порано, Екстра пакетот кој што е 4 Mbps/ 40 GB и кошта 950 денари заедно со аналогна телевизија.
Можам ли да се префрлам на овие пакети, или е тоа само за нови корисници?
Каква е логиката Екстра да биде 950 денари, кога има подобри пакети?:zbunet3:

delix

lurker
7 април 2007
702
23
jas sum na 4Mbps/40GB lani potpisav dogovor na 12 meseci za da ne plakam za modem, sega dokolku sakam da bidam 8Mbps/80GB treba da potpisam pak dogovor,
no vo nekoi naselbi nema potreba od modem direktno vleguva mrezen kabel vo mrezna kartica

a.i.3

read-only
22 септември 2010
5
0
Користам интернет од Кејблтел , поточно Дабл Плеј голд со дигитална и 80 гб интернет и брзина до 8Мбпс ,за 1200ден. и сега за сега задоволна сум . Брзината е одлична , немам критики за тоа барем до сега, многу ретко се случило да снема нет, и тоа на неколку минути.
Но како што гледам на страната на Фејзбук многу се жалат и од интернетот и од кабловската :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно