Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Денеска во 6 саат ми стигна нотификација од али експрес апликацијата дека пратката е стигната (пратка од 11ти април) и го пишав R бројчето во страната на наша пошта и стварно во пошта стигнала во 6 часот сабајлево, ама едно прашње, пишува: пристигна во наизменична пошта (Влез).... се јавив у пошта вика теткицата од таму праткава е у пошта кај железничка и ми рече: да али да сум следел како ќе ми пишело на странава следно дали достава или шалтер.... Да скратам уфф хахахах

искуство откако ќе стаса во пошта колку им треба до карпош пример поштата да ја испратат? или може да идам да си ја земам и сега директ од железничка да не се чека две недели као?

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
Денеска во 6 саат ми стигна нотификација од али експрес апликацијата дека пратката е стигната (пратка од 11ти април) и го пишав R бројчето во страната на наша пошта и стварно во пошта стигнала во 6 часот сабајлево, ама едно прашње, пишува: пристигна во наизменична пошта (Влез).... се јавив у пошта вика теткицата од таму праткава е у пошта кај железничка и ми рече: да али да сум следел како ќе ми пишело на странава следно дали достава или шалтер.... Да скратам уфф хахахах

искуство откако ќе стаса во пошта колку им треба до карпош пример поштата да ја испратат? или може да идам да си ја земам и сега директ од железничка да не се чека две недели као?
Од таму не може да си ја земеш. Ќе чекаш во локална пошта да стигне. Може следниот ден да биде, може следната недела, зависи како се расположени во пошта. Ако прво не ти побараат вредност на пратка да им доставиш, за царинење.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Од таму не може да си ја земеш. Ќе чекаш во локална пошта да стигне. Може следниот ден да биде, може следната недела, зависи како се расположени во пошта. Ако прво не ти побараат вредност на пратка да им доставиш, за царинење.
28долара пратка да царини кулери? не верувам... хахахах него ми беше дали може да идам да си ги земам да не чекам расположение нивно пошо јас сум расположен да тркнам хахахахха

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Абе уживај. Утре ќе ти ја донесат. Ја сум под Карпош поштата... брзо иде.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
28долара пратка да царини кулери? не верувам... хахахах него ми беше дали може да идам да си ги земам да не чекам расположение нивно пошо јас сум расположен да тркнам хахахахха
Абе на волкот вратот дебел е као викааат... се јавив сега ми дадоа бројче од достава и пазете сега и за остали што нарачувате пратки од али или онлајн од било каде, ставајте место 1000 скопје ставете соодветно за општината односно поштата од која подигате, за да скратите процедура, во мојов пример праткава е стасана и сега ќе ја пратат во пошта 1000 Скопје, односно тоа е кај железничка и од таму они треба да видат дека е за 1020 Скопје, односно карпош поштата, па треба накај карпош да ја праќаат и тн и тн...
лонг стори шорт, затоа во иднина пишувајте си пример: adresa na ziveenje broj toj toj 1020 Skopje во мојов пример наместо 1000 скопје...

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Да се надоврзам на муабетот од погоре за пратките кои што се во Прага. Од пошта ми рекоа дека е во вреќа и чека лет од Прага за Скопје. Бидејќи сега не примале пратки од Прага. Мене искрено малце ми е чудно тоа, зашто некој на форумот рече со камион ги носат. Инаку, прв пат во пошта да ги добијам за 2секунди и притоа вработената да е љубезна и да ми го слушне прашањето. +389 02 3105 205 овој број.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Моите што се нарачани од поодамна ни трага ни глас нема од тракинг бројот. :(
Сите скоро се со инфо „Arrive at destination country“ и „Hand over to airline“.

Последна промена:

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Ми стигна нотификација дека ми стигнала пратка нарачана 18.06, изгледа се средија проблемите.

Некој инфо како да ја проверам во пошта, тракерот не ја познава S00000145907215

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Ми стигна нотификација дека ми стигнала пратка нарачана 18.06, изгледа се средија проблемите.

Некој инфо како да ја проверам во пошта, тракерот не ја познава S00000145907215

UD141463045MY
Имаш време. Овој ти е тракингот.
IMG_9294.JPG

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
Денес официјално и ми стигна се што имам порачано од Али за изминитаиве неколку месеци. Од сите пратки, чекам само уште една да ми стигне од USA и тоа е тоа.

Едит: Сите пратки ми беа со Aliexpress Standard Shipping (Singapore Post).

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Денес официјално и ми стигна се што имам порачано од Али за изминитаиве неколку месеци. Од сите пратки, чекам само уште една да ми стигне од USA и тоа е тоа.

Едит: Сите пратки ми беа со Aliexpress Standard Shipping (Singapore Post).
од кога ти е најтазе пратка? :D и ти ѓи јави на тракинг пред да влезат во наш систем?

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.762
2.776
од кога ти е најтазе пратка? :D и ти ѓи јави на тракинг пред да влезат во наш систем?

Најтазе пратка е од средина на Април, кога прашував 8BitDo и ти ми кажа дека нема локално. :p

Иначе, една од пратките на тракингот на Cainiao стоеше дека е in-transit (и сеуште стои дека е така), а мене ми беше испорачана:
Global Order Tracking
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

Си симнал товар од грб.

Сега чекам уште таа од Америка да ми стигне и сум среќен човек, онаа што на тракинг пишуваше "Left Transfer Airport in Skopje".

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Најтазе пратка е од средина на Април, кога прашував 8BitDo и ти ми кажа дека нема локално. :p

Иначе, една од пратките на тракингот на Cainiao стоеше дека е in-transit (и сеуште стои дека е така), а мене ми беше испорачана:
Global Order Tracking
ALL-IN-ONE PACKAGE TRACKING | 17TRACK

Сега чекам уште таа од Америка да ми стигне и сум среќен човек, онаа што на тракинг пишуваше "Left Transfer Airport in Skopje".
пишале твоите .. dispatched to .. тоа ме интересираше, ја си чекам уште таа фаза да дојде на праткиве, ама не бива уште .. :)

топ е 8Do .. со PS4 контролер на switch се работи :) башка на PC инстант конектирање без заебанции

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
А преку кој тракинг да гледам , дека кога отварам на странава и го пишувам тракингот од Али ми се појавува уште еден тракинг во заграда па преку кој да следам?

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
А преку кој тракинг да гледам , дека кога отварам на странава и го пишувам тракингот од Али ми се појавува уште еден тракинг во заграда па преку кој да следам?
17track
postalninja

Следење на пратки
тоа во заграда е алтернативен број пробај со него на наш тракинг ако го нема првиот

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно