Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Decki aj da prasam nesto vo vrska so dispute refund na ali, prv pat pravam pa....
Pratkata ne stigna, a rokot istece iako pobarav da prodavacot go prodolzi, ne mi odgovori so nisto.
Po istekot otvoriv dispute i sega e status "Dispute Finished".
Eve detali na linkov:
Screenshot
Screenshot

Narackava e nesto sitno nad 2$, ama imam 10 vakvi od istiot prodavac sto ne stignaa, pa bi sakal ako moze da me refundiraat.

Ova e malku porazlicen status pa ve molam mislenje i za ova:
Screenshot
https://prnt.sc/tf52pc
https://prnt.sc/tf52s9
http://prntscr.com/tf539t

Последна промена:

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Decki aj da prasam nesto vo vrska so dispute refund na ali, prv pat pravam pa....
Pratkata ne stigna, a rokot istece iako pobarav da prodavacot go prodolzi, ne mi odgovori so nisto.
Eve detali na linkov:
Screenshot
Screenshot

Narackava e nesto sitno nad 2$, ama imam 10 vakvi od istiot prodavac sto ne stignaa, pa bi sakal ako moze da me refundiraat.

Screenshot
Screenshot
https://prnt.sc/tf52s9
http://prntscr.com/tf539t
двата case-a си ги добил и ти се рефундирани, што не е ок? парите ќе почекаш дур да ти се вратат на картица не е тоа инстант, може до недела дена да чекаш.

Delicon

user
10 јуни 2007
1.272
803
delicon.mk
Eve detali na linkov:
Screenshot
Screenshot

Screenshot
Screenshot
Screenshot
Screenshot

Според скриншатите, ти направиле refund. Може да поминат неколку дена/недели дур ти стигнат на сметка.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
За тие од Али, нема царина. Барем од мое искуство.

Инаку за слушалки е 18% ддв и 8% царина - мислам дека тоа важи за сите слушалки.
Имав порачано едни Bluetooth Anker Soundcore 80 евра и гледам вчера према македонска пошта на царина е изгледа.

Geek64

read-only
24 декември 2018
45
35
Испратена на 27.05, денес стигна. Испратена преку AliExpress Standard Shipping т.е Singapore Post.
Nscqg6K
Nscqg6K.png

kuklicka506

read-only
9 јули 2020
11
4
Имам неколку нарачки со алиекспрес шипинг на тракинг статусот заглавен е месец дена на Arrive at destination country. Тоа значи дека се овде или нема врска?
А неколку нарачки се Hand over to airline.
Нарачки ги нема а заштита истекува.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Вчера направив три нарачки од кои еве денес проверувам на едната пишува сосема нормално како и секоја друга нарачка „Track Order“ и „Confirm Goods Received“. Ама на другите две нарачки се уште ми пишува „Extend Processing Time“.:confused: Мислам зошо вака?:annoyed: Зошто одложување? Шо може да е работава? Да не е, пак, поради коронава кај нив, па со успорено темпо ги процесираат нарачкиве. Ова првпат ми се дешава. Еве погледнете и самите.

1.png

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Вчера направив три нарачки од кои еве денес проверувам на едната пишува сосема нормално како и секоја друга нарачка „Track Order“ и „Confirm Goods Received“. Ама на другите две нарачки се уште ми пишува „Extend Processing Time“.:confused: Мислам зошо вака?:annoyed: Зошто одложување? Шо може да е работава? Да не е, пак, поради коронава кај нив, па со успорено темпо ги процесираат нарачкиве. Ова првпат ми се дешава. Еве погледнете и самите.

Погледнете го атачментот 89470

Затоа што уште не се пратени и си има рок до кога да бидат, ќе ти ги пратат почекај или пак они сами ќе ти нудат да продужиш време за спремање
На секоја пратка го има ова, некој не праќаат одма наредниот ден почекај 2-3 дена

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
538
464
Затоа што уште не се пратени и си има рок до кога да бидат, ќе ти ги пратат почекај или пак они сами ќе ти нудат да продужиш време за спремање
На секоја пратка го има ова, некој не праќаат одма наредниот ден почекај 2-3 дена
Фала друже. Јас мислев да не е некоја новина која у меѓувреме се вовела или пак се работи за некаков проблем и слично. Пошо првпат вака да ми пишува во листа на нарачки. Па затоа сакав да прашам тука од вас коишто сте далеку поупатени од мене и кои верувам правите поголем број на (поскапи) нарачки. А воедно и поискусни со диспјути, задоцнети и воопшто нереализирани достави на производи.
Фала ти уште еднаш.:)

LCD TV

hello world
15 јуни 2014
177
44
Аб
Ако ти испрати нов, треба и ново тракинг бројче да ти даде. Ако не го направи тоа, те мава лево десно.
Ми се има случено само еднаш да ми препратат нова пратка, ама ме замоли чоекот да платам $0.01 на линк кој што тој ми го даде и потоа се важеше ко нова пратка со нов тракинг број. Ми стигна пратката за 17 дена.
Дечки преку AliExpress, нарачав инвертор од 12v на 220V,
Нарачката ме чинеше 55$, по поминати 1 година сеуште не го имам добиено!
Народе каде да барам чаре?
Бидејќи во бунар ми пропаднаа 55$!

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.792
4.507
Неготино
Дечки преку AliExpress, нарачав инвертор од 12v на 220V,
Нарачката ме чинеше 55$, по поминати 1 година сеуште не го имам добиено!
Народе каде да барам чаре?
Бидејќи во бунар ми пропаднаа 55$!
Не знам зошто си ме цитирал али нема везе!!!!!!!!!!!!!!!
Ништо, касниш едно 9 - 10 месеци!!!!!!!!!!!!!! Си требал тогаш да ги бараш парите назад!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Последна промена:

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
После месец дена ново инфо за САТА кабелчињата што ги имав нарачано, и коа видов сеа дека има ново инфо си реков „ITS ALIVEE“ :D :D :D
Се надевам ќе стигне у скоро време.
a2OgXuZ.png

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Има ли некој со China Post + да му е во Прага?

Што значи ова прво стигнува у Прага после го враќаат за Кина пак или?

nORZTXx.png

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
После месец дена ново инфо за САТА кабелчињата што ги имав нарачано, и коа видов сеа дека има ново инфо си реков „ITS ALIVEE“ :D :D :D
Се надевам ќе стигне у скоро време.
a2OgXuZ.png
истиот статус и кај мене денес на 4 пратки со Aliexpress standard shipping :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно