Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Ако сега човек не си ги истренира нервите со праткиве, нема кога!!

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
А што би ти праело Ибеј разлика од Али, штом ги има истите продавачи?
Заради тоа што зафркаваат со неколку пута продужуање на времето, па некогаш и не враќаат пари, затоа?
Чисто информативно прашуам. :)

Отворив диспјут на ибеј 10 или 15 дена после Estimated delivery date, другиот ден одма ми стигна емаил дека сум рефундиран ( парите стигнаа после 2-3 дена ) а и од али не се жалам, до сега немам изгубено диспјут

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Ваше мислење дали ќе стигаат побрзо сега кога граници маници се отворени?

Си чекам пратка со "Waiting for international shipping" веќе месец седи така

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Во последно време на некој дали му пристигнале пратки со Aliexpress standard shipping?,моите од 30ти мај се со статус Hand over to airline

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Денес уште еден диспут во корист на продавачот,пратката не е пристигната,времето беше продолжено 2 пати.
Имам уште нарачки и на сите им е продолжено времето 2-3 пати ...се плашам веќе да отворам диспут,подобро да им пишам да го продолжуват времето,ама до кога....секогаш се пресудува во нивна корист,изгледа ќе бришам акаунт.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

orce66624

hello world
13 август 2016
101
70
Денес уште еден диспут во корист на продавачот,пратката не е пристигната,времето беше продолжено 2 пати.
Имам уште нарачки и на сите им е продолжено времето 2-3 пати ...се плашам веќе да отворам диспут,подобро да им пишам да го продолжуват времето,ама до кога....секогаш се пресудува во нивна корист,изгледа ќе бришам акаунт.

Дали им приложуваш докази,ја им правам скрин шот од наша пошта,им пишувам дека аеродромите се затворени и до сега сум немал проблем,сите диспјути рефундирани
моментално имам уште 4 диспјути па ќе видиме што ке биде

Boco1987

hello world
25 март 2017
304
355
Скопје

Исто и кај мене на две пратки, во прилог ставаат принтскрин од arrived at destination country и го добиваат спорот

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Шо е работата продавачот сака само на paypal да враќа пари,некоја фора им е?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Кажи му дека немаш пејпал и да ти ги врати парите на картичката со која што си платил.

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Му пишав дека немам,еве шо врати.
Sorry, we have only one offline payment method, which is Paypal. Since you have no Paypal account, how about we resend you a new one with a little gift as compensation?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Проблемот ми е дека и тој диспут ќе биде во негова корист,попаметно ќе биде да ми ја препрати пратката...

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Има многу големи преваранти тука кај нас во државава, што ги злоупотребуваат сервисиве за купување и испорака.

Од такви работи може некој да го јаде/настрада исто како членот погоре.
Им се пали и на нив црвената сијаличка кога гледаат огромен број диспјути. :)

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
Проблемот ми е дека и тој диспут ќе биде во негова корист,попаметно ќе биде да ми ја препрати пратката...

Не сака рејтинг да му се руши па секој продавач прави се за во негова корист да заврши dispute или ќе те убедува надвор од ali да разрешите, а ти да затвориш dispute

Ако не сакаат да враќаат оди директен чат на support, прво робот ти се уклучува батали тоа оди после директно со некоја теткица да си правиш муабет. Имаат разбирање и пресудуваат во твоја корист ако се аргументите на твоја страна

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Имам 8 нарачки од кој ниедна не стигна,нарачани се уште од Март,од вчера сите се на диспут,3 веќе се пресудени во корист на продавачите,денес 4-от се нафаќа да ја препрати за да го преќинам диспутот,сите тие нарачки коштат 50$...ако предужи вака сигурно ќе бришам акаунт од али.

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
Имам 8 нарачки од кој ниедна не стигна,нарачани се уште од Март,од вчера сите се на диспут,3 веќе се пресудени во корист на продавачите,денес 4-от се нафаќа да ја препрати за да го преќинам диспутот,сите тие нарачки коштат 50$...ако предужи вака сигурно ќе бришам акаунт од али.

Ако тие 3те dispute не се сеуште затворени оди на чат прави што ќе правиш убеди ги да сменат во твоја корист.
На пријател така 400евра нарачка му пресудиле во корист на продавач, преку чат со support успеав да ги убедам да сменат пресуда. Ептен имаше разбирање жената. Рече ќе разгледаат пак, после неполн ден одговори дека смениле пресуда и му ги вратија парите.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Нема веза чат мат, ако е со Али Стандард Шипинг.
Диспјутот ми е за дисплеј за ОП3Т со Али Стандард Шипинг, и 95% кога порачувам одам со овој шипинг баш за вакви сценарија.
Исконтактирав со продавачот му кажав ќе отворам диспјут, ми вика слободно, оти сите порачки шо се со Али Стандард ги хендла директно Али support. Еве ги ме влечкаат и тие со диспјутот уште ги нема да вратат од 21-ти Јуни а преговарањето као требаше да се заврши на 23-ти.

Иначе поминаа веќе 100 дена а убаво си пишува на иконката:
2020-06-27.png

МК Пошти немаат никакво инфо за овој тракинг број, фактички не е влегол во државата. Што ако не ги вратат парите Али, има некој план Б, или овие да им се последни од мене (не се малку) и да го избришам Али акаунтот?

hfghfghfg

hello world
24 мај 2020
88
71
одиш на help> customer service па online sevices на тоа ботот Eva што и да ти понуде му одговараш со NO и дури после тоа ќе добиеш линк со оператор да чатуваш.
Ептен замрсено им е направено, а некој можеби и ќе се прелаже со тој ботот

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
" Some of the orders shipped after March 1st might be delayed due to the COVID-19. We have extended the estimated delivery time in the tracking page, to allow for a longer Buyer Protection period. Thanks for your understanding. "

Тиа пратки од март натаму поинаку ги третираат, најверојатно затоа и губите диспјутс

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Старите пратки, од март онаму што ми се некои стигнаа, некои ги нема нигде.
А сеа денојве нарачав уште по нешто, ситници, многу брзо ги пратија наваму,па ќе видиме како ќе стигнат, дали ќе каснат ко овие од пролетоска или ќе дојдат брзо, т.е. за месец дена. :)
Се надевам и ќе почне да иде побрзо со оглед на тоа што границете ни са отворени.

CBB_6

BBC
9 декември 2016
362
1.136
Еееее значи ко ќе се погоди некој селер вака ѓупската да ми ја прај, сафрите ми се креваат!
Eden dolar.jpg
Ќе се слика шо ќе види уште еден долар од мене, ја откажав нарачката и тоа со Reason for Cancellation: The seller raised the price of this order.
Иначе со Али Стандард Шипинг беше, 8 и пол долари вкупно.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно