После последниве 2 апдејти брзината на подигање/гасење е скоро иста како на Win 8.1 Update кај мене, а и општо посмут и постабилен делува споредено со 10240.
BTW (конечно) не инсталира веќе нови драјвери од Amd чим ќе излезат, а и приметив во 10586 дека е упростена опцијата за апдејти на уреди и сл.
Погледнете го атачментот 38812
Како е ова проблем со виндоус 10? Ако пеинтнет има опција за контекст мени за едит - ќе го имаш. Ако нема - треба да читаш документација за можни command line опции за сам да напраиш некој бачфајл што ќе ти ја праи таа функција и да ја стаиш во контекст мени некако.Имам еден проблем со Windows 10, нема начин како PaintNET да ми биде default editor. Има ли некој идеа како да го сторам тоа? Кога ќе направам десен клик -> edit на некоја слика да ми ја отвара со PaintNET наместо обичниот Paint
Како е ова проблем со виндоус 10? Ако пеинтнет има опција за контекст мени за едит - ќе го имаш. Ако нема - треба да читаш документација за можни command line опции за сам да напраиш некој бачфајл што ќе ти ја праи таа функција и да ја стаиш во контекст мени некако.
Која верзија ја имате моментално?
Јас сум на 1511 (10586.71), а гледам по торентиве има некои нови, Redstone Insider Previewer нешто...
Дечки, да прашам.. зошто некад лап топов не ми се гаси, само свети првата сијаличка и си работат кулерите.. Сум го оставал да работи цела вечер со надеш дека ке се исклучи.. викам нем да му треба повеќе време.. ама залудно. Сите драјвери се ап то дејт... Некој чаре ? Не дека ми смета.. туку наредниот пат кога ке сакам да го уклучам мора да го гасам, држејки на копчето, што е лошо за него...
Start - Power Options - Chose what power buttons do - Change settings that are currently unavailable - ОДШТИКЛИРАЈ Turn on fast startup.
Ако и ова не ти помогне (а треба), преку Device manager во System devices направи Uninstall на Intel(R) Management Engine Interface.
cmdДечки, да прашам.. зошто некад лап топов не ми се гаси, само свети првата сијаличка и си работат кулерите.. Сум го оставал да работи цела вечер со надеш дека ке се исклучи.. викам нем да му треба повеќе време.. ама залудно. Сите драјвери се ап то дејт... Некој чаре ? Не дека ми смета.. туку наредниот пат кога ке сакам да го уклучам мора да го гасам, држејки на копчето, што е лошо за него...
Знам, предходно така направив, и го сјебав скрос... чекав по пола минута/некад и многу повише да се уклучи...Јас го имав истиот проблем, со одштиклирање на Turn on fast startup дупло ми се успори бутирањето...
Unable to perform operation. An unexpected error (0x65b) has occurred: Function failed during execution. Преку cmd администратор...cmd
powercfg -h off
Знам, предходно така направив, и го сјебав скрос... чекав по пола минута/некад и многу повише да се уклучи...
Тоа што ти го пишав, го направив до сега на 3 лаптопи со 10ка, на сите го снема проблемот и немаше никаква разлика во подигање на системот.
Не знам, јас претходно бев направил така, и тоа ми се случи.. и сега го преформатирав..оти претходно бев го направил пепел од чепкање по регистритеТоа што ти го пишав, го направив до сега на 3 лаптопи со 10ка, на сите го снема проблемот и немаше никаква разлика во подигање на системот.
Powercfg - h off служи за исклучување на опцијата за хибернација. Како би му помогнало тоа?
МагијаИ така нормално како и секад после саат време чачкање се среди ама поима неам како...
Баш така...Магија![]()