Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со нарачки од Amazon?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Да споделам искуство со amazon us.
Порачано FiiO K11 на 21 Март. Стоеше дека нема дополнителни давачки на царина, само шипинг.
Го испратија од таму на 25 март.
На 31 вторникот веќе беше во македонија, ме контактираа од интиме пошта да им испратам потребни податоци за да можат да ме застапуваат на царина. Ги испратив истиот ден и денес петок 3 април ми ја доставија пратката.

Overall 10/10
провери сега дал на истиот производ додадоа давачки за царина (на амазон кога ќе кликнеш од нарачката)? :D

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
провери сега дал на истиот производ додадоа давачки за царина (на амазон кога ќе кликнеш од нарачката)? :D
На нарачката си стои истото.
Ако одам пак да го порачам истиот производ има плус за царина и ддв.

Атачменти

• IMG_3666.jpeg
    IMG_3666.jpeg
    76,3 KB · Прегледи: 40

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Screenshot 2026-05-10 at 14-42-56 Order Details.png
Да замолам за помош (прв пат ми е, бидете нежни):

Нарачав нешто од Amazon, ме контактираа од Ин Тиме МК БПС со прикачени документи кои треба да ги пополнам, и во документот "Изјава за вредност ДЦЕ табела" се бараат следниве информации т.е. има колони со следниве називи: Назив на стоката на македонски јазик, Количина, Вредност, Вкупно. Апропо сликата прикачена во прилог, што треба да внесам под Вредност, 9.99, 23.55.... или нешто трето ?

Благодарам однапред

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.058
3.501
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Нарачав нешто од Amazon, ме контактираа од Ин Тиме МК БПС со прикачени документи кои треба да ги пополнам, и во документот "Изјава за вредност ДЦЕ табела" се бараат следниве информации т.е. има колони со следниве називи: Назив на стоката на македонски јазик, Количина, Вредност, Вкупно. Апропо сликата прикачена во прилог, што треба да внесам под Вредност, 9.99, 23.55.... или нешто трето ?
прашај ги нив (скроз се идиоти да ти кажат ДЦЕ табела а да не ти кажат што е тоа)

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
прашај ги нив (скроз се идиоти да ти кажат ДЦЕ табела а да не ти кажат што е тоа)
amz.png

Вака помина, ми потврдија со reply. Навистина непотребна процедура, се што внесов веќе го имаат како податок и приватната пошта и Царина и сите :/

petargrip

read-only
3 февруари 2016
43
7
dechki, da ve prasham. ako narachuvam od amazon.de ili UK, palkjam DHL 1500-2000 denari davachki ama ne plakjam dodatni danoci i carini kaj nas? ako narachuvam od amazon.com isto nema dodatni danok i carina kaj nas, ama ne pakjam davachki kon UPS?

Последни теми

ит маркет

На врв Дно