Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

VIA Post - Општа дискусија

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
мислев на сајтови на глобално ниво парцеллап нинјапостал итн. и сајтовите од каде што нарачуваме.
TrackChecker Mobile, имаш опција за рачно маркирање на сите поштенски оператори кај нас. Малку поработи на менито. Ќе ти ги даде дури и твоите комплетни податоци за нарачката.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Од кога ако некој напише Подарок со вредност $0.1 на пратка што очигледно е многу повеќе тоа поминува на царина и не се царини? Ги промениле прописите? Или само е одлука на цариникот?
Јас мислам дека не се замараат многу со преглед на пратки од Алиекспрес, од визуелна гледна точка 80% од пратките се мали а ги има илјадници дневно (така да големи се шансите да не ни ја проверат) освен ако си малер па да им падне во око твоја пратка..

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
После овој статус за колку време од прилика да ја очекувам пратката? Screenshot 2025-04-07 231714.png

7 март 2014
1.294
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
164
Јас го имав истиот проблем со истиот доставувач. Околу 2 седмици ми ја држеше пратката, а околу 7-8 пати пишуваше „не се јавува“ иако немаше ѕвонето. 2-3 пати се јавував кај нив за да ја дадат пратката на друг доставувач, па потоа „од прва“ ме доби другата доставувачка.

Пишале "ne se javuva", а не ме ни побарале. Бројот ми е точно пишан, достапен сум цело време, никој не ми ѕвонел :D

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Јас го имав истиот проблем со истиот доставувач. Околу 2 седмици ми ја држеше пратката, а околу 7-8 пати пишуваше „не се јавува“ иако немаше ѕвонето. 2-3 пати се јавував кај нив за да ја дадат пратката на друг доставувач, па потоа „од прва“ ме доби другата доставувачка.
koja naselba/grad si?!

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Нов апдејт за мене:

Сега пишале:

НА ЧЕКАЊЕ - JON

saka dostava utre

:D :D Не, сакав јас достава уште пред 5 дена, мене сеуште никој не ме контактирал. Не знам како функционираат, ама смешно ми е дека така лабаво си лажат и измислуваат. Не можат едноставно да ја остават пратката во магацин и кога ќе можат тогаш да ми ја достават? Или мораат они да се оправдаат и јас да бидам виновниот што не ја доставиле?

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
Пратката е стигната во канцеларија, Струмица... никаде нема инфо од број и каде им се наоѓа канцеларијата во Струмица.

Им се јавувам за да ги прашам каде им се наоѓа за да одам сам да си ја подигнам. Од таму ми велат, немаме никого во канцеларија... ќе ви се јават кога ќе ви ја донесат.

Каква бедна фирма, кој им даде на овие пратки да разнесуваат.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Пратката е стигната во канцеларија, Струмица... никаде нема инфо од број и каде им се наоѓа канцеларијата во Струмица.

Им се јавувам за да ги прашам каде им се наоѓа за да одам сам да си ја подигнам. Од таму ми велат, немаме никого во канцеларија... ќе ви се јават кога ќе ви ја донесат.

Каква бедна фирма, кој им даде на овие пратки да разнесуваат.
Од алиекспрес ти е пратката? Ако ти е, за колку време ти стигна?

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
Од алиекспрес ти е пратката? Ако ти е, за колку време ти стигна?

Не од ТЕМУ ја чекам. Стандард време од таму, 2 недели.

Тие очигледно немаат работници па затоа така си ги акаат пратките колку да се внеси нешто, не се јавува... а не ми се ни јавиле :cautious:

Opera Snapshot_2025-07-17_164806_www.viapost.solutions.png

Им се јавив на бројот, утре ќе ми се јавиле. Пак ќе ги замарам и утре додека не ја донесат :ROFLMAO:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.939
8.436
Знае некој во Паланка како да се достави пратка од Тему? На тракингот стои дека ми се активирало сандаче, а јас цело време бев достапен во тоа време. Некој телефон од Дотичната?

S7myF21.jpeg

Chiller

user
8 март 2012
1.558
1.164
Скопје Аеродром
Знае некој во Паланка како да се достави пратка од Тему? На тракингот стои дека ми се активирало сандаче, а јас цело време бев достапен во тоа време. Некој телефон од Дотичната?

S7myF21.jpeg
Напиши им мејл со каков проблем се соочуваш, во сабџект стави тракинг број.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Дечки иам пратка RRHU и глеам дека ја нема у македонски пошти и читам дека преку VIA иде работава со RR пратки, арно ама
Track order не функционира од нивниот сајт.
Како може да ја следам или мора старошколски да им се јавам на тел?

Chiller

user
8 март 2012
1.558
1.164
Скопје Аеродром
Дечки иам пратка RRHU и глеам дека ја нема у македонски пошти и читам дека преку VIA иде работава со RR пратки, арно ама
Нормално функционира тракерот на виа, само што од кога ќе им е во систем ја покажува нарачката, ако не им е во систем покажува бланко (празна страна).

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
897

Smeni posledniot del so tvojot tracking code - ako otvara samo bela stranica toa znaci deka seuste ne im e najavena pratkata

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
67
65
Овде провери си ја пратката обично се појавува со статус се подготвува за испраќање.... , кај мојата нарачка после 5 дена од датумот на оваа страна ми ја испорачаа пратката со ВИА пост

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно