Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

OnePlus паметни телефони - генерална дискусија

D.P.R

Him
22 октомври 2016
748
566
Free

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
T'ибам јутуб 4 пати ми го цензорира видеото за copyright infringement, а немаше никаква музика во него.

Еве ви unboxing:

View: https://youtube.com/shorts/5qVq8E-KjKg

Евe и една слика од назад каде се гледа добро текстурата:

op12-back-glass-cover.jpg

Последна промена:

Baltatzar

hello world
21 декември 2014
91
50
Скопје
Baltatzar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D, NZXT T120 RGB
Motherboard
Gigabyte B650 GAMING X AX
Storage
SAMSUNG 980 PRO SSD 1TB PCIe 4.0 NVMe
PSU
CoolerMaster MWE Gold 750 80 Plus Gold
RAM
Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR5-6000 CL36 EXPO Whit
Video card
SAPPHIRE Radeon Pure RX 7800 XT 16GB 256bit GAMING OC
Case
be quiet! Pure Base 500 DX White
Mouse
Glorious Model O Wireless
Keyboard
Keychron K8 Pro
Audio
beyerdynamic DT 770 PRO 80 ohm +FiiO KA11 DAC
Monitor
Gigaybyte G27Q Gaming Monitor 2k 144hz 1ms
OS
Win 11
T'ибам јутуб 4 пати ми го цензорира видеото за copyright infringement, а немаше никаква музика во него.

Еве ви unboxing:

Погледнете го атачментот 148337
Аууу Рики, браво, едвај чекам здравје следен месец. Со здравје да си го служиш.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Еве ви unboxing:

Погледнете го атачментот 148337
Искрено ваква лепота греота е во маска да се става.

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Фала брајча. Поубави да се враќаат.

Не сум застанал да го истестирам темелно цел викенд зафатен ама се осеќа како добар апгрејд. Многу брз и флуиден и лајт систем.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
UPDATE: Не сфатив колку корисна работа ми е IR Blaster-от бидејќи досега сум немал на телефон. Уклучив се живо диво во него од телевизорите до климите и се друго на далечинско што работи. Set up-от е 5 секунди по уред.

Сега на теретана ќе ги тролам ќе им менувам турбо фолк по телевизорите. :LOL:

EDIT #1: Еве и видео од back cover-от каде се гледа ефектот подобро (дефинитивно најдобрата варијанта):

View: https://youtube.com/shorts/A8_zSXNoPsM?feature=share

Еден тип на глазирано црно дрво чудна комбинација, но супер е.

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Како е батеријата?
Најдобра на пазарот. Откако го зедов петокот само еднаш го имам наполнато, а користам Always-on-Display. Сега полнач да порачам уште што полни 100% за 30мин (SuperVOOC) и на коњ сме.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Дечки да не знаете дали некој друг рандом чарџер од 120W би одговарал за ОnePlus 13 бидејќи не ми се даваат 50 евра за нов полнач оригинален ако веќе други одговараат и полнат со истата брзина.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.696
12.541
Skopje
www.wemaxa.com
Дечки да не знаете дали некој друг рандом чарџер од 120W би одговарал за ОnePlus 13 бидејќи не ми се даваат 50 евра за нов полнач оригинален ако веќе други одговараат и полнат со истата брзина.

За работење ќе работи но мала веројатност да полни оптимално, во најмала рака мора да пробаш. Ако астрално не се компатибилни ќе полни на 27W наместо на декларираните. Со 9 про имам слично сценарио, само полначот со него полни на 45 или 60w.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
За работење ќе работи но мала веројатност да полни оптимално, во најмала рака мора да пробаш. Ако астрално не се компатибилни ќе полни на 27W наместо на декларираните. Со 9 про имам слично сценарио, само полначот со него полни на 45 или 60w.
Го уклучив на рандом полнач сега (од жената S23) од 20 до 80% наполна додека ми претечи кафето. Не сум навикнат на овие брзини. Можеби и нема потреба од оригинален па и да не полни со full 100W брзина. Единствено да не види мака од рандом полнач. Што не верувам.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Го уклучив на рандом полнач сега (од жената S23) од 20 до 80% наполна додека ми претечи кафето. Не сум навикнат на овие брзини. Можеби и нема потреба од оригинален па и да не полни со full 100W брзина. Единствено да не види мака од рандом полнач. Што не верувам.
Купи си оригинален и не се замарај,си купи телефон што ти праи мерак
па сеа за пуњач се мислиш...мое мислење.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Нема кај братот грција, ќе треба да се чека од АлиЕкспрес. Ај можеби брзо ќе стигни.

ЕДИТ: ЕУ е крива. На други места добиваат и полнач и маска во пакувањето. Ние демек да скратиме на отпад.

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Точен одговор. Кога веќе се зима, нека се земе. Ова рецимо е 100х поважна работа од 16гб рам доплата.
Кога одиш од самсунг со микро батерија и нано полнач брзина, ова е вредно секој денар.

Искрено уанпласов 13 и 13р направија таков ненормален бенчмарк со батеријата и со полнењето - да реално се чиста генерација или две пред другите.

Знам дека народ ќе каже дека не се замара и со што знам кој. Ама кај држи како што треба, па уште и да го кликнеш додека се пресоблакаш да бустне 20-40%... Врв.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Точен одговор. Кога веќе се зима, нека се земе. Ова рецимо е 100х поважна работа од 16гб рам доплата.
Кога одиш од самсунг со микро батерија и нано полнач брзина, ова е вредно секој денар.

Искрено уанпласов 13 и 13р направија таков ненормален бенчмарк со батеријата и со полнењето - да реално се чиста генерација или две пред другите.

Знам дека народ ќе каже дека не се замара и со што знам кој. Ама кај држи како што треба, па уште и да го кликнеш додека се пресоблакаш да бустне 20-40%... Врв.
Ти велам, бидејќи на спори полначи навикнат досега, го уклучив преѓеска на 10 мин на некој рандом полнач од 200 денари додека варев кафе и се миев. Од 20-25% до 80% наполна. Свеста ми ја зеде. Не можам да замислам како полни на оригинал.

UPDATE: Потенцијален downside на OP13—се мразат со third-party launchers. Има лаг во работата во префрлање од апликација во апликација и одење на home screen и се познава jitter-инг. Јас лично му навлегувам секој детал да го сменам што можи и користам имам платено премиум Nova, Smart, и Niagara, а не можам да ги користам сега.

Тој што не користи такви работи не мора да се секира.

Последна промена:

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Јас лично му навлегувам секој детал да го сменам што можи и користам имам платено премиум Nova, Smart, и Niagara, а не можам да ги користам сега.

Тој што не користи такви работи не мора да се секира.
Ова реално е deal-breaker за тој што користи лаунчери, штета.
Неможам да замислам да користам телефон без Niagara.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ова реално е deal-breaker за тој што користи лаунчери, штета.
Неможам да замислам да користам телефон без Niagara.
И мене ме погоди. Моментално сум во фаза на прифаќање на ситуацијата и навикнување на нивниот default launcher за којшто знаеме дека е апсолутно најбрзиот на пазарот и најреспонзивниот. Имате гледано сите видеа и review-а валјда. Имаат некоја магија направено OnePlus за паралелно процесирање бла бла бла.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
И мене ме погоди. Моментално сум во фаза на прифаќање на ситуацијата и навикнување на нивниот default launcher за којшто знаеме дека е апсолутно најбрзиот на пазарот и најреспонзивниот. Имате гледано сите видеа и review-а валјда. Имаат некоја магија направено OnePlus за паралелно процесирање бла бла бла.
Речиси сите веќе се респонзивни и имаат топ анимации, до пред 4-5 години, да, се двоеја OnePlus, ,сега тоа е стандард кај сите.

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
Za polnachite, imam profi adapteri Baseus i Anker 65w i 100w, Oneplus-ot ima softversko ogranichuvanje na neoriginalni polnachi i vlechi samo 20-25w od niv.

Originalniot polnach go koristam samo ako mi treba quick top up za 10tina minuti nekoi 40-50%, a ako go polnam preku nokj go stavam na drug polnach, i ja imam uklucheno smart opcijata od 80 do 100 pred alarm da se dopolnuva, no dosta retko go polnam navecher bidejki najzgodno mi e ednash ili dva pati na den po 10tina minuti na originalniot.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Za polnachite, imam profi adapteri Baseus i Anker 65w i 100w, Oneplus-ot ima softversko ogranichuvanje na neoriginalni polnachi i vlechi samo 20-25w od niv.

Originalniot polnach go koristam samo ako mi treba quick top up za 10tina minuti nekoi 40-50%, a ako go polnam preku nokj go stavam na drug polnach, i ja imam uklucheno smart opcijata od 80 do 100 pred alarm da se dopolnuva, no dosta retko go polnam navecher bidejki najzgodno mi e ednash ili dva pati na den po 10tina minuti na originalniot.
Кој OnePlus го користиш и кој полнач и од каде го зеде полначот?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Батеријата е откровение. Не ја полнам до 100% никогаш (80% за да ја зачувам подолго иако не мора). И тера цел ден и другиот ден имам се уште. А heavy user сум плус LIGHT THEME имам и Always-On-Display.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно