Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Playstation 5

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
2. PS Plus да си земеш extra за 130евра годишно, имаш каталог со 500 игри од кој 20-тина добри наслови, плус секој месец по 10нови игри гратис

Sent from my iPhone using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Важен е реонот на амазон ако се купува (реонот на амазон акаунтот) пошто некои стејтс имаат данок и на дигитални добра. Има листи на нет кои стејтс се без данок за дигитслни производи.
Тоа не сум знаел. Јас рандом си одбрав кога го правев акаунтот, еве веќе 2 години терам. Ништо не купувам од амазон.
Eдит: Орегон сум ставил.

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Тоа не сум знаел. Јас рандом си одбрав кога го правев акаунтот, еве веќе 2 години терам. Ништо не купувам од амазон.
Eдит: Орегон сум ставил.
Орегон е без данок, затоа не си приметил :) Како купуваш EA Play, директ од PS Store?

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
SAMSUNG 250GB SSD 970 EVO Plus M.2 PCI‐E NVMe
PSU
500 NJOY 80+
RAM
2 x DIMM 8GB DDR4 3200Mhz Kingston CL16 HyperX Fury Black / 2x8gb ddr5 4800
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
Поефтино ако најде некој нека пише јас ќе молчам.

Пред некој ден му пишувам повторно на човекот ацкопопче на форумот razmenaigara, на форумот има список со фер продавачи, број на продажби и сл.

Посебен список црна листа со измамници кои треба да ги избегнувате.

И му велам, го имам твојот пејпал, дај ми ја Mirage deluxe edition guest акаунт колку да ја изиграм, не ми е гајле за трофеи па да плаќам поскапо за primary акаунт.

И така, тој ја купил од стор за колку и да чини делукс верзијата, па ќе продава еден ист мејл/акаунт на 2-3 луѓе пс4 и пс5,

сите ќе почитуваат правило кој како ќе треба да го користи/не користи акаунтот, кој ќе активира primarу а кој не, и на крајот ќе дојдам до цената, ми вели 22евра брат.

Плаќам 23евра, да не биде во загуба и веднаш на мејл ми праќа user i pass за Mirage и напомнува guest е, најави се, симни и играј со акаунтот.

Ако купите primary за само да се најавите, активирате како примарен и потоа ја симнете играта, ви останува активиран акаунтот,

веќе не се најавувате со него, туку со вашиот личен primary со кој освојувате трофеи се најавувате на пс4/пс5 вклучувате играта и тоа е тоа.

Досега многупати сакав да го објаснам форумот/процесот, ама со години имав лоша здр. состојба до пред недела дена, сега прстиве малку ми прават проблем со пишување, грешам букви.

Сега сум ок, и се надевам дека ќе изнајдеме начин да издејствуваме пејпал да не одобрат да примаме пари па и ние да си оформиме размена на акаунти.

Се изнаиграв ефтини игри преку тој форум.
Се на се да сум дал досега лупам 100евра а сум играл се што ми се игра, и ден денес ми стои активна гта5 од 2018,

еднаш некој сменил пасс, го најдеш продавачот и во приватна порака го замолуваш за решавање, ако се прави удрен, јавно во тема за тоа го пријавуваш, добива опомена од админите, го решаваш проблемот за еден ден,

или не го решаваш ако не си пазел од кого купуваш па си купил од нов измамник со едвај 2 игри продадени,

кој нема статус лојален продавач со голем број продажби и одлична 100% доверба.

Покрај гта5, ги имам купени и изиграни следниве:

Cod ww2, battlefield hardline, bf v, bf1, mw1 2019, black ops, vanguard, sniper contracts1, sniper gw3, far cry 5 i 6, mw2,

Од сите нив ги имам само гта5 и mw2,

еве од пред некој ден ја купив Mirage, ќе ја купам и mw3, и се се одвива преку приватни пораки.

Не ми требаат неколку стари им ги враќам назад со податоци од кого сум купил, проценуваат дека вредат колку една нова guest игра и толку,

си имам нова игра а старите 7-8 изиграни игри некој нов член ќе ги лапне за 20 тина евра.

Толку, се надевам дека помогнав, водете ред да не глумите фраери да купите guest па да активирате примарен па да смените пасс,

така само ќе заебете куп луѓе вклучително и пс5 играч, ќе ги исфрли од играта и псн,

ќе не замразат и таму како со пејпал измамите па ќе офкате после зошто бидна така.

5 години таму не сум направил срање, ве молам немојте ни вие, ценете го форумот и бидете благодарни што ќе играте најнова игра за пола цена на ден на излегувањето.

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Ау синко очите ми паднаа додека прочитав ова. Не треба празен ред за секоја нова реченица.
Ова инаку изгледа премногу сложено, попрво би лупнал цела сума на пари за некоја игра него ли да се бафтам преку 4500 процеси.

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
PSU
500 NJOY 80+
RAM
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
Да беше натрпано и без празни места пак ќе пречеше некому.

Ја не гледам комплицирано.
Не ми требаат трофеи, купам ефтино со пејпал од сигурен продавач(секунда работа, на профилот му пишува верификуван продавач),
играм бришам, враќам акаунт, доплаќам 5-7евра земам понова игра и така за стотина евра изиграм 10тина игри за кои сум требал да дадам 500тина евра.

Синко не знам колку сум, 82-ра роден
Толку, се надевам дека помогнав, Гораст го пишуваше ова лани ако добро памтам.

Јас надополнив, ваше е како ви е најлесно. Јас диск не сум купил ниту ќе купам.

Пс5 про ако излезе би земал дигитал, што ќе ми се дисковите.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449

Очекував бар некоја поголема промена у дизајнот ама па не е лошо освежување

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.298
5.272
Скопје
hackitfree.github.io
Поефтино ако најде некој нека пише јас ќе молчам.

Пред некој ден му пишувам повторно на човекот ацкопопче на форумот razmenaigara, на форумот има список со фер продавачи, број на продажби и сл.

Посебен список црна листа со измамници кои треба да ги избегнувате.

И му велам, го имам твојот пејпал, дај ми ја Mirage deluxe edition guest акаунт колку да ја изиграм, не ми е гајле за трофеи па да плаќам поскапо за primary акаунт.

И така, тој ја купил од стор за колку и да чини делукс верзијата, па ќе продава еден ист мејл/акаунт на 2-3 луѓе пс4 и пс5,

сите ќе почитуваат правило кој како ќе треба да го користи/не користи акаунтот, кој ќе активира primarу а кој не, и на крајот ќе дојдам до цената, ми вели 22евра брат.

Плаќам 23евра, да не биде во загуба и веднаш на мејл ми праќа user i pass за Mirage и напомнува guest е, најави се, симни и играј со акаунтот.

Ако купите primary за само да се најавите, активирате како примарен и потоа ја симнете играта, ви останува активиран акаунтот,

веќе не се најавувате со него, туку со вашиот личен primary со кој освојувате трофеи се најавувате на пс4/пс5 вклучувате играта и тоа е тоа.

Досега многупати сакав да го објаснам форумот/процесот, ама со години имав лоша здр. состојба до пред недела дена, сега прстиве малку ми прават проблем со пишување, грешам букви.

Сега сум ок, и се надевам дека ќе изнајдеме начин да издејствуваме пејпал да не одобрат да примаме пари па и ние да си оформиме размена на акаунти.

Се изнаиграв ефтини игри преку тој форум.
Се на се да сум дал досега лупам 100евра а сум играл се што ми се игра, и ден денес ми стои активна гта5 од 2018,

еднаш некој сменил пасс, го најдеш продавачот и во приватна порака го замолуваш за решавање, ако се прави удрен, јавно во тема за тоа го пријавуваш, добива опомена од админите, го решаваш проблемот за еден ден,

или не го решаваш ако не си пазел од кого купуваш па си купил од нов измамник со едвај 2 игри продадени,

кој нема статус лојален продавач со голем број продажби и одлична 100% доверба.

Покрај гта5, ги имам купени и изиграни следниве:

Cod ww2, battlefield hardline, bf v, bf1, mw1 2019, black ops, vanguard, sniper contracts1, sniper gw3, far cry 5 i 6, mw2,

Од сите нив ги имам само гта5 и mw2,

еве од пред некој ден ја купив Mirage, ќе ја купам и mw3, и се се одвива преку приватни пораки.

Не ми требаат неколку стари им ги враќам назад со податоци од кого сум купил, проценуваат дека вредат колку една нова guest игра и толку,

си имам нова игра а старите 7-8 изиграни игри некој нов член ќе ги лапне за 20 тина евра.

Толку, се надевам дека помогнав, водете ред да не глумите фраери да купите guest па да активирате примарен па да смените пасс,

така само ќе заебете куп луѓе вклучително и пс5 играч, ќе ги исфрли од играта и псн,

ќе не замразат и таму како со пејпал измамите па ќе офкате после зошто бидна така.

5 години таму не сум направил срање, ве молам немојте ни вие, ценете го форумот и бидете благодарни што ќе играте најнова игра за пола цена на ден на излегувањето.
Значи сега - еве јас за mw2 сум заинтерсиран да ја играм - како би направиле од тебе да ја закупам да ја играм на ПЦ и за колку време (дали месечно такса да плаќам или како и колку ?)
Одличен систем - не верувам некој дека би имал против да се отвори посебна тема под „Игри„ и таму да се прават договори за размена и изнајмување на игри.(y)

Jedah

user
6 ноември 2007
1.311
2.285
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

Очекував бар некоја поголема промен
а у дизајнот ама па не е лошо освежување
But the question is "Will it blend!?!"
Шала на страна сега чекаме некој недоквакан Youtuber типа Austin Evans да го испромовира и да направи компарација или можда IGN или кредибилна платформа како Digital Foundry да се докопаат до некој примерок и да направат крстена рецензија што се има измени во хардверот.
Дали можда Sony иставиле 5nm APU и го тргнале тој шугав liquid metal cooling систем.
Инаку overall cool идеа. Секако физички медиум е во изумирање. Купуш дигитална верзија па после, кад ти прдне, докупиш BR drive.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Шала на страна сега чекаме некој недоквакан Youtuber типа Austin Evans да го испромовира и да направи компарација или можда IGN или кредибилна платформа како Digital Foundry да се докопаат до некој примерок и да направат крстена рецензија што се има измени во хардверот.
Дали можда Sony иставиле 5nm APU и го тргнале тој шугав liquid metal cooling систем.

Мислам дека нема да го отстранат liquid metal от, сепак тој прави најголема штета кај моменталната конзола и тоа најчесто неповратно што мислам дека им иде во прилог во спротивно ќе го решеа со некоја од 10 те ревизии што ги направија.

Тоа што може да направат е подобро решение од сунгерче и стикер за да го сопрат од преливање.

Стварно се надевав на некаква промена во хардвер или барем по коцкаст дизајн ама тоа е ќе се чека 2027 за про изгледа.

1.3кг наводно полесен и 30% потесен ама ќе да го мереле само тој дигиталниот :ROFLMAO:

icemaher

hello world
27 мај 2009
150
157
Куманово
www.tvtime.com
icemaher's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 3400g / 6800h
Motherboard
Gigabyte B450M‐H
Storage
PSU
500 NJOY 80+
RAM
Video card
rtx 3060 6gb
Case
MS METROPOLIS PRO
Monitor
Benq BL2480
OS
Win10 Pro
Значи сега - еве јас за mw2 сум заинтерсиран да ја играм - како би направиле од тебе да ја закупам да ја играм на ПЦ и за колку време (дали месечно такса да плаќам или како и колку ?)
Одличен систем - не верувам некој дека би имал против да се отвори посебна тема под „Игри„ и таму да се прават договори за размена и изнајмување на игри.(y)
Мешаш брат работи, mw2 guest ps4 можам да му ја продадам на некој член овде кој има плејстејшн 4 или 5.
Ама ќе ја чувам оти предобра е.
Каде отиде ти сега да спомнуваш играње на компјутер. Темава е пс5, дадов помош совет за да купувате ефтини дигитални игри ако не ви се битни трофеите за играње на сони конзоли.

Еве mirage ја купив за 23евра од човеков. За месец дена да ја изиграм ќе ја разменам со него ќе ја земам cod mw3. Две популарни игри за 23евра.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.613
1.775
Темава е за ПС, за ПЦ си имаш друга тема истото важи на плати ру страницата кај што можеш да си купиш игра дискутирано е веќе само не знам во која тема Buy ✨✨✨ ASSASSINS CREED MIRAGE DELUXE ALL LANGUAGES cheap, choose from different sellers with different payment methods. Instant delivery.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.311
2.285
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
A што е Слим овде? :)
PS4 Slim.jpg

Спрема димензиите кои се објавени на Playstation Blog и димензиите на стариов модел компарацијата би била вака
Fat: 390 × 104 x 260 mm, digital 390 × 92 x 260 mm
Slim: 358 × 96 × 216 mm, digital 358 × 80 × 216 mm

Или визуелно
ps5-slim-comparison-1696966709023.jpg

kitma

read-only
17 ноември 2023
5
0
Здраво, само што зедов play station 5 и ми треба информација кој регион да го одберам за да можам наједноставно да купам некоја евтина игра или PS plus...
Кај пријатели пред неколку месеци зедоа и одбравме UK, но мислам дека не може со наша картичка да се купи ... имаат пробано, но не им дозволува - јас директно немам пробано, така ми пренесоа.
Читав кратко на форумов и пишува нешто и за Амазон- ако може некој и за тоа да ми објасни/препрати, затоа што прочитав имало некои даноци нешто..
Фала

erhanj

hello world
4 август 2019
92
173
Здраво, само што зедов play station 5 и ми треба информација кој регион да го одберам за да можам наједноставно да купам некоја евтина игра или PS plus...
Кај пријатели пред неколку месеци зедоа и одбравме UK, но мислам дека не може со наша картичка да се купи ... имаат пробано, но не им дозволува - јас директно немам пробано, така ми пренесоа.
Читав кратко на форумов и пишува нешто и за Амазон- ако може некој и за тоа да ми објасни/препрати, затоа што прочитав имало некои даноци нешто..
Фала
Најдобра опција ти е да креираш акаунт во САД, во една од овие држави (Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire and Oregon) бидејќи немаат sales tax.
Наши картички не поминуваат на ПС стор, без разлика на регионот - ќе мора да купуваш gift картички и така да го надополнуваш акаунтот.
Лично сум земал од cdkeys.com, досега сум немал никаков проблем. G2A, Kinguin ти се други алтернативи.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.535
3.137
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Најдобра опција ти е да креираш акаунт во САД, во една од овие држави (Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire and Oregon) бидејќи немаат sales tax.
Наши картички не поминуваат на ПС стор, без разлика на регионот - ќе мора да купуваш gift картички и така да го надополнуваш акаунтот.
Лично сум земал од cdkeys.com, досега сум немал никаков проблем. G2A, Kinguin ти се други алтернативи.
И како и секогаш, да додадам дека и Amazon.com продава gift cards.

kitma

read-only
17 ноември 2023
5
0
Ок, фала за одговорот..ке биде USA :)
Мислењето е автоматски споено:

И како и секогаш, да додадам дека и Amazon.com продава gift card

И како и секогаш, да додадам дека и Amazon.com продава gift cards.
Ќе провериме и на Амазон ,во зависност какви ќе бидат отценките на малиот :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно