Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.989
Јас ја користев GREE Lomo LCLW 5.5 kw и за неа можам да кажам. Ја преместив и сега користам Haier Pearl 5.5kw, модулира на 250w.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Wow! Perl вади 250? Претпоставувам на ладење? Колку е на греење?

Ако е околу 350 тоа е врвно и ќе ги прегази повеќето кинези.

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Wow! Perl вади 250? Претпоставувам на ладење? Колку е на греење?

Ако е околу 350 тоа е врвно и ќе ги прегази повеќето кинези.
Се ребрам да инсталирам Home Assistant и да го поврзам мерачот да видам како е со осцилациите ама никако да најдам време, до сега да не ја подречам сум презадоволен.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
379
548
Еве на темата ладење спо комфор и економија..... ова со 2-3 погледи на мерачот нема да го заклучиш.

Графиците се од изминативе 48 часа... во Прилеп преку ден 38С навечер 25С.
Го ладам цел спрат од куќа, 65м2 со разотворени врати....
Xiaomi BLE термометрите се на ~1м висина од подот залепени на надворешните ѕидови од собите најоддалечени од климите (изворот на топлина и ладовина) што може да биде за да имам порална слика за амбиенталната температура.
Двете клими поставени на 25С и Ауто Фан.... едната работи 24/7 другата e на вентилатор и ја пуштам по некогаш да Лади зашто ми е преладно со двете уклучени.

Screenshot 2023-07-22 at 13.26.51.png

Screenshot 2023-07-22 at 13.27.07.png

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Со новите цени за струја од Јули колку треба да ставам за киловат во Shelly 1PM за ВТ и НТ? Уште ми седат 8 за ВТ и 4 за НТ..

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
379
548
Со новите цени за струја од Јули колку треба да ставам за киловат во Shelly 1PM за ВТ и НТ? Уште ми седат 8 за ВТ и 4 за НТ..
Има нови цени или само ДДВто го вратија 18?
Мене уште ми се 4 МКД ниска 7.4 МКД висока тарифа....

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.989
Еве на темата ладење спо комфор и економија..... ова со 2-3 погледи на мерачот нема да го заклучиш.

Графиците се од изминативе 48 часа... во Прилеп преку ден 38С навечер 25С.
Го ладам цел спрат од куќа, 65м2 со разотворени врати....
Xiaomi BLE термометрите се на ~1м висина од подот залепени на надворешните ѕидови од собите најоддалечени од климите (изворот на топлина и ладовина) што може да биде за да имам порална слика за амбиенталната температура.
Двете клими поставени на 25С и Ауто Фан.... едната работи 24/7 другата e на вентилатор и ја пуштам по некогаш да Лади зашто ми е преладно со двете уклучени.

Погледнете го атачментот 128170

Погледнете го атачментот 128171
Дефинитивно. Сепак минимумот лесно може да се најде и со наједноставен мерач од анхоч, тоа и беше муабетот.
Како и да е, супер ентузијастички пристап за подетални анализи, ако некој има потреба!

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Мене уште ми се 4 МКД ниска 7.4 МКД висока тарифа....
Мора да е цел број, не дава децимала, а гледам оти веќе не дава да си пишам MKD валута...
Распоредот за Недела шо го дискутиравме пред некое време, исто е зезнат, ми дава 0 наместо 4мкд за цел ден.
Ај ако сакаш ѕирни кај тебе пробај да смениш валута и смени децимала да видиме дали ќе ти дозволи, и распоредот за Недела.

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Добро средство е оваа за чистење на клима пошто кога ја пуштам мириса на чорапи кои 10 часа биле во патиќи?
Луѓе малку помош овие монтериве, мајсториве никој несака да дојде сега сите трчат по иселенициве дојдени да им земат што е можно повеќе пари за месец дена а за домашните после 25 август слободни па ме занима средство начин на прскање на клима да ја дезинфицирам одмирисам, барав видеа на уоutube за вивакс ама слабо некој некое видео да сподели супер би било.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.551
19.224
Луѓе малку помош овие монтериве, мајсториве никој несака да дојде сега сите трчат по иселенициве дојдени да им земат што е можно повеќе пари за месец дена а за домашните после 25 август слободни па ме занима средство начин на прскање на клима да ја дезинфицирам одмирисам, барав видеа на уоutube за вивакс ама слабо некој некое видео да сподели супер би било.
Дезентал растворен по пропис во пумпица.
Почекај 20 минути и плакни со врела вода

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Направи еден срч на темава, многу пати дури и детално сме пишувале и јас, и Флегма, мислам и Локван итн ... Ако видиш многу прашина и прљаво првин со топла вода со сјај малце во неа испрскај, па исплакни, и така може неколку пати да треба. После Дезентал, па плакни.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.551
19.224
Каде може да се набави-купи Дезентал???
Секаде по маркетиве.
Го има во две варијанти - разреден и концентрат.

Кај концентратот не претерувајте затоа што е леплив и тешко се плакне + мириса подолго.
Мене лично не ми смета и нема миризба на тешка хемикалија но на женава и смета на грлото.

Не е агресивно на алуминиум и инокс.

кај тешко затестени клими (пушачки простории или неисчистена со години) само FAMIN
Се користи за одмстување на мотори и е единствено средство (за таа намена) кое не е агресивно на алуминиум, гума и боја (особено ова)

Порано го имаше по бензиски. Сега наводно се продавало само во буриња
Ако некој некаде видел нека каже.

Миризбата му е „скадуњава“, потсеќа на WD40 но не е толку јако. Лесно се плакне
Предноста му е што обезмастува и ладна машина.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.601
1.764
Вие што имате Вивакс Аери клими, дали модулот за Вифи, усб што е, доаѓа со чип Ralink Rt5572, или е тоа можеби Ralink RT5370?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.551
19.224
Вие што имате Вивакс Аери клими, дали модулот за Вифи, усб што е, доаѓа со чип Ralink Rt5572, или е тоа можеби Ralink RT5370?
Специјален е. Физички не збира друг иако изгледа како и секој друг.

Има засек кај приклучокот.

Bul_Dozer

read-only
6 мај 2023
2
0
Sakam da se Zabladoram za Profi usluga I montaza za 24 casa klima kupena od Alfi deckoto sto raboti vo Prodazba sekoja cest profesionalec vo sekoj pogled !!!

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
379
548
Мора да е цел број, не дава децимала, а гледам оти веќе не дава да си пишам MKD валута...
Распоредот за Недела шо го дискутиравме пред некое време, исто е зезнат, ми дава 0 наместо 4мкд за цел ден.
Ај ако сакаш ѕирни кај тебе пробај да смениш валута и смени децимала да видиме дали ќе ти дозволи, и распоредот за Недела.
Попара брат.... го испустиле....
Не можам ништо да сменам плус... ваљда прво сака да одберам друга валута... а ја не сакам :/
Screenshot 2023-07-24 at 11.46.43.png

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.787
5.507
Попара брат.... го испустиле....
Не можам ништо да сменам плус... ваљда прво сака да одберам друга валута... а ја не сакам :/
Погледнете го атачментот 128190
и @Astraion , имаат баг у панелот, ќе средуваат. Им пишав тикет уште пред некое време за МКД што го снема, рекоа ќе апдејтнат ама нема уште. Ај пак ќе им подосаѓам и за 2те работи :)

zlatko_ti412

hello world
12 ноември 2018
379
548
и @Astraion , имаат баг у панелот, ќе средуваат. Им пишав тикет уште пред некое време за МКД што го снема, рекоа ќе апдејтнат ама нема уште. Ај пак ќе им подосаѓам и за 2те работи :)
Ја се откажав од пишување.... баму бугарскио xD
Имаат баг во пресметката на цена x тарифа, имено на почеток и крај на интервалите по 1 саат грешно пресметува, наутро наместо до 7 тоа до 8 го пресметува по ефтина тарифа, а навечер наместо од 22 од 23 почнува да смета пак по ефтина тарифа.
3-4 пати до сеа им имам пишано за истото, со скрин-шотс со све документирано.... 3 пати на ФБ страната и тоа еднаш тагирајќи го директно CEOто Димитар и го убедив рече ќе пренесе на одговорниот за тарифите... и официјално баг тикет им отворив на порталот.... и пак ништо.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

klima fan

lurker
14 јуни 2021
602
340
Favorit 3,5 kw inverter ni treba samo za Ladenje top klima za 20,000 den!!!

Со здравје да се користи климата

Како е со бучност тивка ли е надворешната единица

Стави слики од Далечинското Надворешната и Внатрешната единица да видиме чиво производство се Фаворит ( оем ) кој ги произведува

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино
Земена Вивакс клима за моите на долен спрат, 60цм ѕид. Мораше, не се трпеше веќе жештината горе.
И внатрешната и надворешната единица за сега не се слушаат дека работат. Презадоволни се. Откога е земена (минатиот викенд), уште не е изгасена.

klima fan

lurker
14 јуни 2021
602
340
Земена Вивакс клима за моите на долен спрат, 60цм ѕид. Мораше, не се трпеше веќе жештината горе.
И внатрешната и надворешната единица за сега не се слушаат дека работат. Презадоволни се. Откога е земена (минатиот викенд), уште не е изгасена.
Со здравје да се користи

Во колку м2 ви е монтирана ?

Сподели фотографии од климата

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно