kolesk
lurker
- 6 февруари 2016
- 762
- 1.179
Имам јас 14 pro го купив пред 4 месеци од Сетек само таму одвај најдов црн 256gb во тоа време. Сакам на жена ми да и купам. Да и на Дени му пишав, ме интересираше конкретно за мобиларите.
америчките ајфони се само со esim. немаат воопшто sim tray. така да понова работа, по не позната на луѓе што не можат да пикнат картичка, а и реално, сеуште ново е кај нас esim.Друга работа да не имате престава зошто Мобилекс би ги продавал поевтино новиве ајфони со Е-сим од тие што имаат слот за сим картичка малку не ми е јасен тој момент?
Ако се земе во предвид дека останатите оператори (помалку од половината) кои што имаат над 98% од корисниците нудат е-сим, па и не е до толку зезнато.Реално е малце зезнато зашто повеќе од пола од операторите (и кај нас) сѐ уште немаат eSim.
Големите оператори кај нас, монопол на Телеком и А1... и тие и тие имаат.Реално е малце зезнато зашто повеќе од пола од операторите (и кај нас) сѐ уште немаат eSim.
монопол на Телеком и А1...
КартелДуопол? Што реално е многу слично поши тие две многу лесно ќе си се договорат и ќе работат како монопол![]()
Олигопол каде едниот провајдер нуди добри и поволни услуги, сервиси, стабилност во еден регион договорен со другиот да не нуди или да не бидат толку квалитетни за истиот регион. Затоа имаш ситуација каде А1 во Битола е катастрофа (на пример) а Телеком е многу добар додека во Штип, Телеком не толку добар колку што е А1. Една мала разлика е што Телеком повеќе се продава со помош на агенти(тоа значи асиметрични понуди и услови и цени) додека А1 помалку пробува да ги задржи клиентите со агенти и го автоматизира тој систем дали со автоматски пораки или случаен избор каде да ти понуди некој едноцифрен или низок двоцифрен попустСфаќаш дека сам се негираш во ист пост, така?
Монопол не оди во иста реченица со две различни компании.
Со фалш батерија толку ке биде. Стави оригинална и ке биде поинаку.Здраво, дали може некој да ми препорача добар сервис за мобилни?
Станува збор за Samsung Note 9 со дотраена батерија што веќе е однесен на сервис.
Првиот и вториот пат ми беше речено дека е сменета батеријата, но пак малку траеше. Третиот пат го оставив за дијагностика и ми беше речено дека проблемот бил поврзан со полнењето и сега е решен, но телефонот пак има едвај 3 саати SOT.
Видео датаЗдраво, дали може некој да ми препорача добар сервис за мобилни?
Станува збор за Samsung Note 9 со дотраена батерија што веќе е однесен на сервис.
Првиот и вториот пат ми беше речено дека е сменета батеријата, но пак малку траеше. Третиот пат го оставив за дијагностика и ми беше речено дека проблемот бил поврзан со полнењето и сега е решен, но телефонот пак има едвај 3 саати SOT.
Не верувам дека процесорот е проблемот зошто кога го земав (во далечна 2019) држеше оригиналната батерија.Видео дата
Мобико
Ако е ексинос модел може и нема да се подобри, многу грее процесор.
Не го зборам на памет ова. Пробај ќе видеш.Не верувам дека процесорот е проблемот зошто кога го земав (во далечна 2019) држеше оригиналната батерија.
Вртев кај официјалните сервисери и ми рекоа можело да се замени, ама ќе чекам месец дена за да им се достави батеријата зошто ништо немаат на лагер.
Зар можно е телефон што траел 2 дена со едно полнење сега да има едвај 5% со 2 саати SоT? Јасно ми е дека измеѓу има можеби 10 апдејти од кои 2 се за нова верзија на Андроид, ама сепак...Самите апдејти што ги добива телефонот, како и новите и се позахтевни апликации прават батеријата да трае пократко отколку кога бил нов, така да нормално е се, нема да се добие подобрување ни со нова батерија.
Нема врска а?Експонат=приказни.
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден