Мислењето е автоматски споено:
Замисли утре ти кажат не може да купиш таква и таква картичка/компјутер, пошто премногу струја троши... Копачиве по таа „логика“ ќе треба на робија да ги праќаат.
Последна промена:
Тоа нека му ја думаат владите со тоа серверите и суперкомпјутерите.![]()
Мислењето е автоматски споено:
Замисли утре ти кажат не може да купиш таква и таква картичка/компјутер, пошто премногу струја троши... Копачиве по таа „логика“ ќе треба на робија да ги праќаат.![]()
Ако мислиш на нашава влада, сеуште користат компјутери од класа пентиум дуал кор а супер компјутери нема тука. А и во странство повеке приватниве сектори и коорпорации користат зверски машини него државни фирми и претпријатија.Тоа нека му ја думаат владите со тоа серверите и суперкомпјутерите.
Ајде дечки едно прашанје дали 1050TI 4GB ке ми поджува 165HZ на 1400p резолуција
Мониторот ми е ROG PG 279Q
da windforce e , znaci ke podrzuva taka ?Вака вика за Гигабајт модел Windforce.
Погледнете го атачментот 103873
Провери за твојот конкретен модел, ама како што кажа Корун веројатно е.
Не е лошо што сакаат да обезбедат повеќе графички - ама што со 12ГБ ? Да шитнат поскапо ДДР5 што им останало или набавиле по ефтина цена ?![]()
NVIDIA GeForce RTX 2060 12 GB Graphics Card Reportedly Launches In Q1 2022 To Tackle GPU Availability Issues
NVIDIA is preparing a new version of its GeForce RTX 2060 12 GB graphics card to tackle the current gaming graphics card availability issue.wccftech.com
Комедии
![]()
NVIDIA GeForce RTX 2060 12 GB Graphics Card Reportedly Launches In Q1 2022 To Tackle GPU Availability Issues
NVIDIA is preparing a new version of its GeForce RTX 2060 12 GB graphics card to tackle the current gaming graphics card availability issue.wccftech.com
Комедии
Маркетинг. 95% од популација не ги разбира перформансите на графичките картички, т.е. различните модели, ама затао разбираат колку GB има фиљан картичка и тоа на некој начин им е некакво мерило за „доброќа“ на картичката. Па ќе се лажат нубовите и ќе купуваат картички стари 6 години...Не е лошо што сакаат да обезбедат повеќе графички - ама што со 12ГБ ? Да шитнат поскапо ДДР5 што им останало или набавиле по ефтина цена ?
Ова ти е како гладон во Африка да го решаваш со thoughts and prayers преку Facebook.
Ќе можеш да уклучиш игра, ама ќе ти ранува на 10 FPS.da windforce e , znaci ke podrzuva taka ?
2060 со 12 гига рам е топ картица, не глеам како е ова thoughts and prayers. Со 6 гига салата правеше во игри до 1440p, и генерално constrained од рамот.
Со добра цена, оваа може да биде најпродавана од сите.
Исто и со 24GB ќе биде топ, ама нема да биде воопшто подобра од моделот со 6GB. Ваљда не си сериозен со делот „добра цена“.2060 со 12 гига рам е топ картица, не глеам како е ова thoughts and prayers. Со 6 гига салата правеше во игри до 1440p, и генерално constrained од рамот.
2060 беше многу далеку од правење салата на 1080p. Беше пристојна 1080p карта и толку.2060 салата правеше на 1080p,
Во целост се согласувам со твоите констатации.за 1440p ни 12 GB не и помага а дека ќе биде со добра цена на вештачко накренат VRAM и дека ќе се намали побарувачката на маркетот баш заради таа карта, нема шанси.
И 4К со 10 фрејма да играш - ретко која игра ќе употреби повеќе од 8ГБ видео меморија !2060 со 12 гига рам е топ картица, не глеам како е ова thoughts and prayers. Со 6 гига салата правеше во игри до 1440p, и генерално constrained од рамот.
2060s беше со 8 гига и генерално подобро работеше од 2060 ради што имаше 2 екстра гига рам. Сеа, не викам дека 12гб врам е нешто што треба на картицава ама е welcome addition.Исто и со 24GB ќе биде топ, ама нема да биде воопшто подобра од моделот со 6GB
Што значи за тебе пристојна 1080p карта?2060 беше многу далеку од правење салата на 1080p. Беше пристојна 1080p карта и толку.
Епа ништо, нека ја вратат на 6 гигаИ 4К со 10 фрејма да играш - ретко која игра ќе употреби повеќе од 8ГБ видео меморија !
Не баш, не знам од каде ти е информацијава. 90% од корпоративните компјутери се и секогаш биле i5-ки, какви ѕверови побогу.Ако мислиш на нашава влада, сеуште користат компјутери од класа пентиум дуал кор а супер компјутери нема тука. А и во странство повеке приватниве сектори и коорпорации користат зверски машини него државни фирми и претпријатија.
GDDR6 ќе била, бар така пишува на страната овде.Не е лошо што сакаат да обезбедат повеќе графички - ама што со 12ГБ ? Да шитнат поскапо ДДР5 што им останало или набавиле по ефтина цена ?
Реално комедии е цел 3000 серијал, 8 гб на хај-енд 1440p карта спрема 12гб на лоу-енд 1080p карта.![]()
Комедии
До некаде се слагам. 3060ката со овој генерацииски скок кој го нуди спрема 2060ката, поправилно би била именувана како 3050ти, али јбг.2060 со 12 гига рам е топ картица, не глеам како е ова thoughts and prayers. Со 6 гига салата правеше во игри до 1440p, и генерално constrained од рамот.
2060S e комплетно различна графичка картичка од 2060 и тоа:2060s беше со 8 гига и генерално подобро работеше од 2060 ради што имаше 2 екстра гига рам. Сеа, не викам дека 12гб врам е нешто што треба на картицава ама е welcome addition.
Картичка која може да даде над 60FPS во секој момент и над 100FPS во просек на модерни игри со многу високи(практично макс.) сетинзи.Што значи за тебе пристојна 1080p карта?
Нема да им ја купиш ако е 6GB, ама вака со 12GB ќе се излажеш и ќе се радуваш дека за малку пари си купил 12GB графичка картичка...споредено со на пример 3080TI 12GB....Епа ништо, нека ја вратат на 6 гига![]()
Комедии е 3000 серијата ама изгледа само во твојата глава.GDDR6 ќе била, бар така пишува на страната овде.
Реално комедии е цел 3000 серијал, 8 гб на хај-енд 1440p карта спрема 12гб на лоу-енд 1080p карта.
До некаде се слагам. 3060ката со овој генерацииски скок кој го нуди спрема 2060ката, поправилно би била именувана како 3050ти, али јбг.
Едина поголема предност е +6 гб врам и подобар ray tracing, и ако сакаме да цепидлачиме и двете предности се за џабе.
Картата е пре-спора и за правилно 1440 искуство(така да тие 6гб ќе се најдат само во ногу niche сценариа) и за комотно ray tracing искуство.
Земајќи го тоа во предвид, доколку картава диктира цена од 200-250 евра.. дефинитивно ќе ја замени 1060ката на steam charts, бидејќи скокот од 1060ка(900 серијал,580ка,1050ти) до 2060ка12гб е практично ист како да земале 3060ка.
Проблемот е што тие екстра 6гб се токму за никогаш да не диктира таква цена, првично ради тоа што гддр6 е доста поскапен а вторично ради тоа што тие +6гб а прават прекрасна опција за копачите.
Мене искрено картава ми стои како перфектниот продукт кој Nvidia би им го продавале на копачите место CMP (корегирајте ме ако сум грешка).