Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Секако дека си лаик ако мислиш дека батериите на мобилните не се трошат додека не се користат.

Не бе пријател ти си лаик ако мислиш дека батеријата на ајфон ако не се користи за 1 година ќе падне на 94%.

Апсолутно дека се троше кога стое Но темата не беше тоа.
Туку дали е можно да стоел 1 година и да падне на 94% :).

Пази не си лаик Извини , смешен си.

Со 300 полнења годишно одприлика доаѓа на 96-97%.

Последна промена:

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Не бе пријател ти си лаик ако мислиш дека батеријата на ајфон ако не се користи за 1 година ќе падне на 94%.

Апсолутно дека се троше кога стое Но темата не беше тоа.
Туку дали е можно да стоел 1 година и да падне на 94% :).

Пази не си лаик Извини , смешен си.

Со 300 полнења годишно одприлика доаѓа на 96-97%.

батеријата на ајфон

батеријата на ајфон

батеријата на ајфон

Друже, не е до батеријата на АЈФОН, туку до хемијата, изработката и самиот концепт на батериите.
Али што ја знам, ете ти знаеш дека со 300 полнења оДприлика доаѓало до 96-97%, па дури мислам дека доаѓа и до 97.720183%.

А што ако ти кажам дека батериите повеќе им годи да се празнат/полнат отколку да се празнат стоејќи, без да се користат? Ова веќе за тебе е нуклеарна физика, така да ја тука завршувам со муабетов додека не се информираш малку околу оваа проблематика.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
батеријата на ајфон

батеријата на ајфон

батеријата на ајфон

Друже, не е до батеријата на АЈФОН, туку до хемијата, изработката и самиот концепт на батериите.
Али што ја знам, ете ти знаеш дека со 300 полнења оДприлика доаѓало до 96-97%, па дури мислам дека доаѓа и до 97.720183%.

А што ако ти кажам дека батериите повеќе им годи да се празнат/полнат отколку да се празнат стоејќи, без да се користат? Ова веќе за тебе е нуклеарна физика, така да ја тука завршувам со муабетов додека не се информираш малку околу оваа проблематика.

Ти кажав што мислам ... за твојот смешен пост.

Ајфонот го споменувам оти се работеше за него и % што ги покажува за него.

Ако мислиш дека батеријата се троши повеќе кога стои телефонот незнам што да кажам за твојата нуклеарна Физика.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Сите ли-ион батерии деградираат и на полица (ако не се употребуваат) и при дисчарџ. Има различни рејтинзи за колку дисчарџ циклуси ќе ја деградираат батеријата - пример нормално дека полнење 100 пати у ден (шо не е ни изводливо) ќр ја деградира побрзо отколку полнење 2 пати дневно. Но споредено со нормална употреба, или воопшто ако не се употребува - сите батерии деградирраат и тоа споредливо брзо. Прочитајте некоја статија за ова. Хемиските компоненти имаат рок на траење. 20 реплики си напишавте истото повторувајќи го, и не се разубедувате еден со друг. Деградирање на батерија зависи од многу фактори ама и да го чуваш у фиока пак ќе деградира и тоа е факт.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
Но има разлика од литиум до литиум, зависи која е формулата и кој е хемичарот во погонот каде што се изработуваат батериите, а сите сме сведоци дека на али има еден мал милион на различни батерии што се нудат за мобилни телефони.
Инаку да, батериите деградираат со самото стоење и затоа е препорачливо ако не ги користеме на подолг период истите да бидат наполнети 70-80% и уште ако истата се вади да биде извадена од лежиштето (значи не 100% па у фиока).
Нормално е дека големите производите на мобилни телефони нема да стават крш батерии од фабрика.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Ако мислиш дека батеријата се троши повеќе кога стои телефонот

НИКОЈ не го рече ова. Сам си ставаш теории - сам си ги потврдуваш.

Реков дека на батеријата повеќе и годи да се употребува, отколку да губи капацитет стоејќи во фиока. Али ти читаш тоа што сакаш и зборуваш тоа што не знаеш - така да...

marick14

hello world
2 март 2011
185
75
Кривогаштани
На новиве модели што излегоа лани во октомври, намерно е изоставена опција да се стави горе десно на батеријата проценти, за да не може корисникот да види дека батериите на новите Ајфони не држат. Сега има опција само да го повлечеш од горе надоле екранот и само тогаш покажува.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Сите ли-ион батерии деградираат и на полица (ако не се употребуваат) и при дисчарџ. Има различни рејтинзи за колку дисчарџ циклуси ќе ја деградираат батеријата - пример нормално дека полнење 100 пати у ден (шо не е ни изводливо) ќр ја деградира побрзо отколку полнење 2 пати дневно. Но споредено со нормална употреба, или воопшто ако не се употребува - сите батерии деградирраат и тоа споредливо брзо. Прочитајте некоја статија за ова. Хемиските компоненти имаат рок на траење. 20 реплики си напишавте истото повторувајќи го, и не се разубедувате еден со друг. Деградирање на батерија зависи од многу фактори ама и да го чуваш у фиока пак ќе деградира и тоа е факт.

Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација

Точно така...
Ти виде ли некаде некој да каже дека батеријата е Камен и не се троши?

Дечкото постави прашање за 1 година 94% бил телефонот.
И се јави експертот дека е можно да не е користен а да се потроши толку.

Е па не е!

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Точно така...
Ти виде ли некаде некој да каже дека батеријата е Камен и не се троши?

Дечкото постави прашање за 1 година 94% бил телефонот.
И се јави експертот дека е можно да не е користен а да се потроши толку.

Е па не е!

Секако дека не е :D:D:D
Каков лаик ццц

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
  • ми се допаѓа
Реакции: Avid

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Малку неповрзано на темава, имавме на времето еден "информаткчки поткован" другар шо од шо толку сакаше да е напреден и да има најнови информации, го убедивме дека постојат дискети од 2.88MB

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Да се нашалиме малку :)

c4a3d1f28fe7672cf1d963f3e5f90a05.jpg

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Малку неповрзано на темава, имавме на времето еден "информаткчки поткован" другар шо од шо толку сакаше да е напреден и да има најнови информации, го убедивме дека постојат дискети од 2.88MB
emoji1787.png
emoji1787.png
emoji1787.png
За воља на вистината, имаше дискети од 2,88 МВ, ED беа означени, само не успеаа да станат масовно прифатени.

Filip95

read-only
18 април 2018
29
9
Кажете ми каде да најдам ваков адаптер за да поврзам со TV. Да не е iStyle само... изгор се таму проверив...
6f1c42cd9f021950cd8525a67cb47445.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Кажете ми каде да најдам ваков адаптер за да поврзам со TV. Да не е iStyle само... изгор се таму проверив...
6f1c42cd9f021950cd8525a67cb47445.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Единствен начин е во ебај или али друга опција не ми текнува

Sent from my iPhone 8 Plus using Tapatalk

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Zdravo, me interesira zaokruzeniot del, kaj nekoi tel go ima kaj nekoi ne. Koja e razlikata?

f1e391f0513f44a410c3529134538f0c.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Сакав само да ажурирам информација дека купив 2 ајфони, стоени во фиока 9 месеци без да бидат активирани. Уште стојат фолиите. И на двата battery health e 100%.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Сакав само да ажурирам информација дека купив 2 ајфони, стоени во фиока 9 месеци без да бидат активирани. Уште стојат фолиите. И на двата battery health e 100%.
Ако не ти е тешко, for science, еден апдејт да ни дајш за месец два околу батеријата, ќе можиш? Ме интересира дали навистина е 100% или тоа само привремено го кажува.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Ако не ти е тешко, for science, еден апдејт да ни дајш за месец два околу батеријата, ќе можиш? Ме интересира дали навистина е 100% или тоа само привремено го кажува.

Со задоволство. Баш ќе следам. Иако логиката ми говори дека ќе бидат ОК зашто стојат и во продавница пред да се продадат.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно