Sapphire
user
- 11 ноември 2015
- 1.207
- 810
@DonFrozex
Јас имам нарачувано од официјланата па можам да споделам искуство:
1. Имав адреса на која требаше да стигне телефонот во Солун, бидејќи телефонот ме претрка а на адресата немаше никој, телефонот ме чекаше во ДХЛ претставништвото (мислам дека може и да се нарача poste restante т.е. пратката да те чека во DHL претставништвото;
2. Иде со официјален Dash charger;
3. Од Полска беше испораката значи нема ни царина екстра ни ДДВ екстра и дојде со Oxygen OS, не со Hydrogen OS;
4. Како bundle ми искочија accessories поефтини;
5. Имам официјална ЕУ гаранција од 2 години на телефонот;
Јас можеби и ќе ја платев цената која Мобеликс ја бараа да го имаа легално увезено телефонот т.е. уредно да плателе давачки кон државата, утре да се расипе телефонот ќе немаш правна основа на која да се повикаш т.е. не можеш да повикаш никаква инспекција да те заштити или да им стегнеш тужба.
Само со економски бојкот на сивата економија истата се намалува.
Јас сум заинтересиран после нова година да го земам McLaren. Планирам во Грција да го порачам со нај скапиот шипинг кој моментално е на попуст од 24евра на 10евра. Телефонот грубо ке ми излези 710евра.
@smole Кажи ми ти сега кога го порачуваше телефонот дали им рече на пакетот да напишат некоја по мала сума или стандард сума колку што кошта телефонот ти напишаа?