Ќе побарам што ќе најдам кај мене по стари имејлови (2016г.) па да си побараш понуди...Па посочи де. Вака само ...
За фирма не се „распрашува наоколу“, до агентите се испраќа барање да достават понуди. После тоа се одбира таа што ги исполнува барањата и е со најниска цена. Освен телеком никој друг оператор во МК не ги исполнил барањата.
Понудите се со архивски број и се заведуваат, имаат рок на важност и се доверливи помеѓу давателот и барателот на услугата. Штом големи фирми не се замарале со Актон, софтнет или телесмарт тоа значи дека понудите им се далеку од тие на телеком и се некомпетентни. Во однос цена/перформанси.
Еве ти реков дај пример за 15.000 денари 50/50, 16 IP немониториран сообраќај и позајмен 1941. Нема и нема да најдеш.
Кај мене со југо дојдоа XDДоаѓаат со Телеком коли
Имаше кога ги викнав да ми средат проблем со рутерот и интернетот што паѓаше, а кога дојдоа за прв пат да ми монтираат оптика до дом, тогаш не.Кај Телеком незнам, ама кај Вип после секоја интервенција на монтер кај мене ми се јавувале да прашаат дали сум задоволен од услугата и мислам беше некое оценување од 1 до 5 ама со повеќе прашања.
И секогаш најдоброто сум го кажувал, пошо навистина биле екстра со завршената работа.
Кај Телеком нема вакво нешто ?
Тоа ми е до телефонот.Ау...сокри тоа comic фонтот, не се фали со него овде, ИТ форум е ова....
Пондесовме приговор оти ни нема смисла. Соседот над нас и други соседи користат нивен интернет и телевизија, а се одалечени од кутијата 200 метри сигурно, а нам не можело оти бил долг кабелот? Ке ги почекаме уште неколку дена за одговор, во спротивно ке го поништиме договорот и ке побараме во друга компанија.Кој да знае. Си има кој кабел максимум која должина може да биде..150м чисто кабел така - без засилувачи на сигнал кои обично се поставуваат на секои 50м - сигурно неможе.На нив е да го решат проблемот - твое е да побараш и да бидеш упорен !
Мислам дека телеком до 300м инсталираат, над тоа кажуваат дека нема техничка можност.Направивме договор со Телеком за интернет и max tv. Нивната кутија се наога на бандера пред влезот од нашиот имот и се што треба да направат е да пуштат кабел од кутијата до куката (да имаме сопствени бандери во внатрешноста на имотот, само треба кабелот низ нив да го пуштат и тоа е се). Дојде еден од нивните монтери, гледа и вика многу долго кабел треба да се става оти куката е многу внатре и се наога на крајот од имотот и поради тоа напишал нема технички можности во извештајот. WTF? Многу долг кабел (150 метри) е техничка неможност?
Нема толку, меревме повеке пати и има околу 150 метри и тоа до внатрешноста на куката. Всушност толку метри кабел им требаше и на ЕВН пред неколку години кога поврзуваа од пред влезот на имотот до куката во внатрешноста на имотот. Му ја кажавме таа информација на лицето кое дојде на направи увид. Освен таа причина друга не спомна лицето. Кажа многу долг кабел само за една кука, ке треба да ги праша претпоставените и тие ке донесат одлука. Се јавивме потоа во централа и ни кажаа дека добиле извештај од монтерите каде е напишано дека нема техничка можност.Мислам дека телеком до 300м инсталираат, над тоа кажуваат дека нема техничка можност.
Update: Приговорот е одбиен и барањето поништено. Не постојат технички можности сеуште стои како наведена причина од страна на монтерите.Направивме договор со Телеком за интернет и max tv. Нивната кутија се наога на бандера пред влезот од нашиот имот и се што треба да направат е да пуштат кабел од кутијата до куката (да имаме сопствени бандери во внатрешноста на имотот, само треба кабелот низ нив да го пуштат и тоа е се). Дојде еден од нивните монтери, гледа и вика многу долго кабел треба да се става оти куката е многу внатре и се наога на крајот од имотот и поради тоа напишал нема технички можности во извештајот. WTF? Многу долг кабел (150 метри) е техничка неможност?
150м пуштање кабел сигурно не би било проблем за Телекабел. ЈАс топло ти ги препорачувам ако сакаш 150/150 аплоуд/даунлоуд истовременоUpdate: Приговорот е одбиен и барањето поништено. Не постојат технички можности сеуште стои како наведена причина од страна на монтерите.
Ништо, не се обракаме веке во Телеком. Ке поднесеме барање до други оператори.
Пршав, немаат мрежна покриеност на локацијата. Телеком, А1 и уште еден непознат оператор (немам дознаено сеуште за кој точно станува збор) имаат мрежна покриеност на локацијата. Следно барање ке биде со А1, па ке видиме што ке биде.150м пуштање кабел сигурно не би било проблем за Телекабел. ЈАс топло ти ги препорачувам ако сакаш 150/150 аплоуд/даунлоуд истовремено![]()
![]()
Па штом дошле да постават ВДСЛ - тоа значи дека си сакал да промениш пакет и се подразбира дека стариот треба да се исклучи ... Што не им е јасно во Телеком ? А колку месеци уназад ти бараат да платиш за стариот пакет ?Здраво имам проблем со телеком и веќе при крај сум со неривте само пробуваат да ја префрлат топката од еден на друг.
Вака направив договор со телеком за ВДСЛ ама вработениот во телеком не ја исклучил преходната фиксна линија, и сега имам два активи фиксни пакета од кои можам да користам само 1 затоа што имам само 1 линија пуштено од бандера до кај мене а имам 2 активни фиксни броја.
И сега сите во телеком дигаат рамења си ја префрлаат топката дали би помогнало да ги пријавам во АЕК?
Бесплатна достава
NET Switch Ubiquiti 5-port Gigabit 1xPoE/PoE+, USW-Flex-Mini
2.880,00 ден
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден