Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro

Значи си го згрешил името, затоа ми беше сумљиво.

Ко што гледам, во скоро ништо не е подобро ова од Xapo, зборувам чисто за користење на BTC за плаќање и вадење кеш.

Ако може да ми кажеш од искуство (затоа е форумов, не да гуглам) што е предноста во однос на Xapo на пример или некоја друга предност? Зашто ја користиш?

Јас барам алтернатива на Xapo, да се најде, нека има ама до сега Х ми го олеснува животот за 900%.

Crazy

hello world
29 октомври 2016
345
231
Значи си го згрешил името, затоа ми беше сумљиво.

Ко што гледам, во скоро ништо не е подобро ова од Xapo, зборувам чисто за користење на BTC за плаќање и вадење кеш.

Ако може да ми кажеш од искуство (затоа е форумов, не да гуглам) што е предноста во однос на Xapo на пример или некоја друга предност? Зашто ја користиш?

Јас барам алтернатива на Xapo, да се најде, нека има ама до сега Х ми го олеснува животот за 900%.

На сите форуми кај што сум член е AV cash, подобро ти звучело адв ? шу да правам

Немаш annual fees на картичката.
Другото како што гледам е се исто како Xapo.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Pro
На сите форуми кај што сум член е AV cash, подобро ти звучело адв ? шу да правам

Немаш annual fees на картичката.
Другото како што гледам е се исто како Xapo.

Значи во најмала рака, исто е, само што е покомплициран за џабе.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
We wanted to provide an update on proposed changes to the Bitcoin network and what that means for bitcoin.
On August 1st, 2017 there is a proposal to make changes to the bitcoin software. This proposal, known as Bitcoin Cash, is likely to create a fork in the Bitcoin network. This means that after August 1st, 2017 there are likely to be two versions of the Bitcoin blockchain and two separate digital currencies.
In the event of two separate blockchains after August 1, 2017 we will only support one version. We have no plans to support the Bitcoin Cash fork. We have made this decision because it is hard to predict how long the alternative version of bitcoin will survive and if Bitcoin Cash will have future market value.
This means if there are two separate digital currencies – bitcoin (BTC) and bitcoin cash (BCC) – customers with Bitcoin will only have access to the current version of bitcoin we support (BTC). Customers will not have access to, or be able to withdraw, bitcoin cash (BCC).
We plan to temporarily suspend bitcoin buy / sells, deposits and withdrawals on August 1, 2017 as the fork is likely to cause disruption to the bitcoin network. This means your you will be unable to access your bitcoin (BTC) for a period of time.

-echo-

hello world
26 јули 2009
116
93
We wanted to provide an update on proposed changes to the Bitcoin network and what that means for bitcoin.
On August 1st, 2017 there is a proposal to make changes to the bitcoin software. This proposal, known as Bitcoin Cash, is likely to create a fork in the Bitcoin network. This means that after August 1st, 2017 there are likely to be two versions of the Bitcoin blockchain and two separate digital currencies.
In the event of two separate blockchains after August 1, 2017 we will only support one version. We have no plans to support the Bitcoin Cash fork. We have made this decision because it is hard to predict how long the alternative version of bitcoin will survive and if Bitcoin Cash will have future market value.
This means if there are two separate digital currencies – bitcoin (BTC) and bitcoin cash (BCC) – customers with Bitcoin will only have access to the current version of bitcoin we support (BTC). Customers will not have access to, or be able to withdraw, bitcoin cash (BCC).
We plan to temporarily suspend bitcoin buy / sells, deposits and withdrawals on August 1, 2017 as the fork is likely to cause disruption to the bitcoin network. This means your you will be unable to access your bitcoin (BTC) for a period of time.

Добро е да ставиш и извор на текстот, кој го напишал ова. Нај безбедно решение е да си ги чувате биткоините офлајн, пример на трезор, потоа си продаваш Bitcoin Cash за уште биткоини :)

-echo-

hello world
26 јули 2009
116
93
Некоја друга опција освен Xapo, а да работи на ист принцип? Да се чуваат директно BTC и да се тргува/пазарува/вади пари со нив директно, од картица, со инстантно известување на мобилен/апликација/мејл?

Tenx почнаа да примаат порачки за дебитна картичка, додуша уште е со листа на чекање ама кај да е ќе пуштат. Треба да функционира исто/слично како Xapo со тоа што имаат поддршка и за алткоини.

bojanco

read-only
19 септември 2016
9
3
Здраво на сите.
Сеуште не сум убаво запознаен со целава оваа работа, па ми треба Ваш совет. Би сакал да инвестирам во ова (bitcoin/etherium mining)...доста читам и сеуште не знам што е паметно - дали да се ивестира во Antminer S9 (за bitcoin-i) или да се инвестира во Mining Rig PC (со повеќе графички карти). Не ми е јасно - дали со GPU mining се "копа" само Etherium, или може и Bitcoin... (и што е подобро-посигурно)?
Јас ќе расчепкам на форумов, али сепак би Ве замолил да ми одговорите што е подобра варијанта? Буџетот ми е некаде околу 2000 Евра (+-...)
И дали е лесно од после конвертирањето на таа криптовалута во вистинаска (долар, евро..)?
Однапред Ви благодарам.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11

EmTe

read-only
18 јануари 2011
23
27
Здраво на сите.
Сеуште не сум убаво запознаен со целава оваа работа, па ми треба Ваш совет. Би сакал да инвестирам во ова (bitcoin/etherium mining)...доста читам и сеуште не знам што е паметно - дали да се ивестира во Antminer S9 (за bitcoin-i) или да се инвестира во Mining Rig PC (со повеќе графички карти). Не ми е јасно - дали со GPU mining се "копа" само Etherium, или може и Bitcoin... (и што е подобро-посигурно)?
Јас ќе расчепкам на форумов, али сепак би Ве замолил да ми одговорите што е подобра варијанта? Буџетот ми е некаде околу 2000 Евра (+-...)
И дали е лесно од после конвертирањето на таа криптовалута во вистинаска (долар, евро..)?
Однапред Ви благодарам.

Моментално повеќе ти се исплаќа да инвестираш во валути отколку да копаш. Од утрово пак почнаа да се дигаат цените пошто се расчистува драмата во врска со делењето на Bitcoin. Нема да е чудно во рок од 2 недели цените да се дуплираат. Ова ми е претпоставка оти никој не може со сигурно да ти каже. Ако почнеш да копаш сега, парите може да си ги дуплираш после минимум отприлика 5 месеци.

За копање, Bitcoin може да копаш само со ASIC a Ethereum само со графичка.
За од МК незнам колку е лесно да се конвертираат валутите во денари. Тоа некој друг ако може нека го објасни.

01010

read-only
17 декември 2016
6
1
Здраво дечки,како и од каде можам да купам bitcoin cash,
дали е безбедно дирекно од македонска сметка или преку некој друг пејмент систем преферирате,и кој ?
Благодарам.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Здраво,

Некој пишуваше дека имал проблем со Xapo не му стигале ЅМЅ пораките кога сменил телефон или сл... Јас земав Sim Card од Laycamobile но го задржав истиот број кој ми беше на VIP и сега не ми стигаат ЅМЅ пораките за да се логирам на апликацијата и на Web. Некој да го има истиот проблем? Решение?

Фала

bakidota

hello world
21 март 2017
79
27
Здраво,

Имам sapphire 280x и незнам што да копам. Гледам во минатите години копале zcash, dash i etherium. Овие месеци за што е добра картицава може ли некој да препорака нешто :")

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Здраво,

Имам sapphire 280x и незнам што да копам. Гледам во минатите години копале zcash, dash i etherium. Овие месеци за што е добра картицава може ли некој да препорака нешто :")
Реално ништо. Би имал ќар ~1000ден. месечно.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

И

Избришан член 18474

Гостин
Здраво,

Некој пишуваше дека имал проблем со Xapo не му стигале ЅМЅ пораките кога сменил телефон или сл... Јас земав Sim Card од Laycamobile но го задржав истиот број кој ми беше на VIP и сега не ми стигаат ЅМЅ пораките за да се логирам на апликацијата и на Web. Некој да го има истиот проблем? Решение?

Фала
Не подржуваат пораки за верифицирање ликамобиле. Земи си нов.
За копање
whattomine.com

-echo-

hello world
26 јули 2009
116
93
Здраво дечки,како и од каде можам да купам bitcoin cash,
дали е безбедно дирекно од македонска сметка или преку некој друг пејмент систем преферирате,и кој ?
Благодарам.
За купување сметај тек после 2 недели, ако издржат дотогаш воопшто. А чисто ме интересира, зашто баш bitcoin cash ?

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Не подржуваат пораки за верифицирање ликамобиле. Земи си нов.
За копање
whattomine.com

Фала на инфото StefAngel и ти го имаш истиот проблем? Праша во Layca што е проблемот?

И

Избришан член 18474

Гостин
Работеле на тоа. Бидејќи е виртуелен оператор изгледа тоа е проблемот.
Не верувам дека ќе се промени.

И

Избришан член 18474

Гостин
3300 долари bitches. Тие што имаа биткоини направија плус пари од форков :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно