Ab@ace
lurker
- 21 мај 2016
- 849
- 733
Ако ја најдеш пиши ја тука.
Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk
Ако ја најдеш пиши ја тука.
Само за Верзија 24H2 ова е 23 мисламOva mi go dava..
Погледнете го атачментот 142150
Штетен е, затоа што прави скриншоти од твојот екран, и се останато што работиш на компјутерот, после тоа сигурно тоа оди во база на микрософт.Од dumbass перспектива: Што е толку штетно кај Recall? Тоа што чува податоци како ти бил сетиран оперативниот во минатото?
Госпо напомош...Погледнете го атачментот 142153
Епа ај со господ напред.
Сигурно, сигурно.после тоа сигурно тоа оди во база на микрософт.
Освен големиот проблем со WD NVMe/SSD, нема друга мака мислам.Немаше проблеми и не беше запрен од миркософт апдејтов 24х2 ?
Како ти се свиѓа Recall? Aко продолжат со вакви финти се префрлам на Линукс единствено сега за сега ме држи Адобе да не се префрлам.Ова го приметив веднаш, викаат false positive дека е.![]()
sfc bug detected in new Windows 11 24H2 update - Microsoft sure to issue a patch
New day, new bug in Windows 11 24H2 updatewww.techradar.com
Блокирањето на нотификации и натаму функционира наопаку од тоа што треба, ова од поодамна е проблем, не го поправиле. Наместо да ги блокира кога нешто иде fullscreen, он на десктоп ги блокира.
Тоа е сега за сега, никаква разлика.
Не можеш со Wine да го тераш Adobe на Linux?Како ти се свиѓа Recall? Aко продолжат со вакви финти се префрлам на Линукс единствено сега за сега ме држи Адобе да не се префрлам.
Не сум пробал ама сигурно има dependency, па не сакам да си играм зошто на крај сигурно нема да работи или делумно ќе работи.Не можеш со Wine да го тераш Adobe на Linux?
Засега ја нема Recall апликацијата и Windows сетинзите поврзани со неа.Како ти се свиѓа Recall? Aко продолжат со вакви финти се префрлам на Линукс единствено сега за сега ме држи Адобе да не се префрлам.
Засега ја нема Recall апликацијата и Windows сетинзите поврзани со неа.
Не е апликација мислам, телеметрија е
Retrace your steps with Recall - Microsoft Support
support.microsoft.com
Овде вика дека треба да има и апликација, а за да збира скриншоти треба да и дадеш дозвола прво, бидејќи по дифолт тоа ќе е исклучено.
Во оваа верзија на 24H2 што ми ја даде преку windows update, нема нити апликација нити постои менито во сетингс што го спомнуваат.
Нема да ја видиш таа апликација никогаш, интегрирана е во фајл експлорер.Засега ја нема Recall апликацијата и Windows сетинзите поврзани со неа.
Викаат дека имало причина за тоа имало багови дрн, дрн.., Health Check што вика компатибилен ли е?Новиот апдејт ќе оди постепено или наеднаш за сите? Денес правев апдејт и го немаше за инсталација (на 23H2 build 22631.4317 сум)
Океј вика. Не ми се брза за новиот апдејт, како кажав погоре правев апдејт и го немаше него а се спомна на форумов.Викаат дека имало причина за тоа имало багови дрн, дрн.., Health Check што вика компатибилен ли е?
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден