Pane24
GpuHardware
Не се заебавајте сеуште со Виндовс 11кава... После 2 месеца користење цел оперативен ми крашна и сите податоци ми ојдеа..
Засеа сум мирна глава со 10кава.
Не се заебавајте сеуште со Виндовс 11кава... После 2 месеца користење цел оперативен ми крашна и сите податоци ми ојдеа..
Од официјална страна само, ако треба да му тргаш System Requirements и останати глупости со руфус ќе направиш исо. Инаку ја го возам на I7-4790K (библија) со 16 гб рам samsung 1Tb SSD и работи беспрекорно. Ми се активираше автоматски зошто 10-тката ми беше активирана претходно.Имам i7-1165G7. Дали имате некој линк од каде би го скинал windowsot, или тоа можам да го направам од официјалната нивна страна, па, после само активатор да побарам?
Си му влегол у џигер изгледаНе се заебавајте сеуште со Виндовс 11кава... После 2 месеца користење цел оперативен ми крашна и сите податоци ми ојдеа..
Дали е ова од официјалната страна?Јас после плукање по 11ка, еве си седам мирен. Сеа за сеа освен search-от што вади башибозук резултати, другото ми е супер.
Клик тука.
Дали System Requirements и останати глупости како што велиш се тргаат ако немаш доволно РАМ, или воопшто е пожелно да се тргнат тие работи, и дали да се чекира само првата опција како на овој клип, или да земам се да ги чекирам?Од официјална страна само, ако треба да му тргаш System Requirements и останати глупости со руфус ќе направиш исо. Инаку ја го возам на I7-4790K (библија) со 16 гб рам samsung 1Tb SSD и работи беспрекорно. Ми се активираше автоматски зошто 10-тката ми беше активирана претходно.
За симињање од тука руфус тука и нормално старт менито обавезно мењај го во стандард од тука.
За разлика од 10-тката, 11-кава многу побргу ми рендерира видеа. Обично по саат време ми требаше за рендерирање а сега со 11-кава за 15 минути.
Мислењето е автоматски споено:
Си му влегол у џигер изгледа. Доста стабилен ми е мене.
Јас све чекирав, само со малку рам ќе работи споро. За клучеви неам појма замунда види со исклучен антивирус зошто моментално ќе ти избрише активатор.Дали е ова од официјалната страна?
Дали System Requirements и останати глупости како што велиш се тргаат ако немаш доволно РАМ, или воопшто е пожелно да се тргнат тие работи, и дали да се чекира само првата опција како на овој клип, или да земам се да ги чекирам?
И ако може препорака од каде да симнам кључеви или активатор.
Windows 11 не даваше опција за исклучување на дифендерот. Не знам како е сега.Јас све чекирав, само со малку рам ќе работи споро. За клучеви неам појма замунда види со исклучен антивирус зошто моментално ќе ти избрише активатор.
Има некаде назад во темава, мислам ова беше:И ако може препорака од каде да симнам кључеви или активатор.
Да, е. Ако hover-неш на линкот, пишува мајкрософт.Фала ви момци!
Супер, фала ти!Да, е. Ако hover-неш на линкот, пишува мајкрософт.
Ке му ставиш друг антивирус пример касперски и ке го исклучиш.Windows 11 не даваше опција за исклучување на дифендерот. Не знам како е сега.
Има некаде назад во темава, мислам ова беше:
Microsoft-Activation-Scripts/MAS at master · massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
Антивирусите не прават проблем.
Windows 11 не даваше опција за исклучување на дифендерот. Не знам како е сега.
Има некаде назад во темава, мислам ова беше:
Microsoft-Activation-Scripts/MAS at master · massgravel/Microsoft-Activation-Scripts
Антивирусите не прават проблем.
Windows 11 не даваше опција за исклучување на дифендерот. Не знам како е сега.
„Windows 11 е битанга најголема што не постои во светот. Windows 11 иљада и сто души ги остави да трпат за леб! Тоа е сраМота! Доле Мајкрософт! П*чка ли му материна негова! Тој или да се пали или да не постои.“ - жена лута на Бранко
Човече, на секој апдејт на Windows биос нешто таму битлокер лозинки. Си плака мајката. Се врзал за акаунтот на Ofis365. Абе маме, маме расплачено на компјутерот. Мамето. Windows 11, ама апдејт никогаш да не се прави. Или да се земе одмор 3 дена и тогаш да се прави апдејт само еднаш на 6 месеци. Иако тоа е хроничен проблем на сите виндоуси и нивните апдејти. 4 пати во месецов ми се случува на нов лаптоп. Хорор. Да треба човек што не е толку спретен со компјутери ОВА да го трпи, нервен слом ќе добие.
И со секој апдејт СКРОЗ се губи Windows Hello!!! Пази! И не работи Face recognition и PIN, и треба лозинка да внесеш. И НАНОВО да исконфигурираш face recognition и pin. И после ќе им влезе некој со митраљез таму и ќе ги покоси. Епа ќе ги покоси. По несериозен пристап кон нешто јас не сум видел во мојов живот. Општ хаос. Ко деца од средно да се ставени да прават проект е Windows.
Wifi дур се врзе 1 минута му треба откога ќе се упали. На Win 10 веќе е врзан кога стартува.
Јас сум силен поборник на неапдејтирање, ама од време на време сакам да пробам дали има прогрес. И тоа не само од 10ка уште од хп е истиот муабет.Ќе си одиш во Safe Mode, regedit.exe, навигираш во HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Service
Sense, WdBoot, WdFilter, WdNisDrv, WdNisSvc, WinDefend им менуваш вредност на Start со 4 (Disabled) и тоа е тоа.
Ако гасиш Real-Time Protection, дури и преку regedit, Group Policy, после рестарт си се враќа дефендерот. Не било баг, него фичр, безбедносна мерка (господи прости им).
Уште времето кога 10 излезе, цело време зборам земете си последното ISO излезено, инсталирајте, гасете апдејти, ако ви е за features и безбедносни мерки, правете реинсталација на 6 месеци / 1 година кога ќе излезе refresh на ISO-то и тоа е тоа. За лична употреба ова е универзална формула и не знам што сте се врзале по тие апдејти ко само проблеми прават, ништо во глобала не решаваат.
П.С кој идиот остава Audio enhancements по дифолт да биде уклучено. Влегувам во игра, дирекција на звук никаква, доаѓаат звуци од местото само каде што се пулиш.
![]()
Од кога ќе се притисне старт ги дава опциите што да тргне. Само незнам зошто не ти работи стартот, пробај на друг компјутер.Не ми отвара прозорче за чекирање него веднаш почнува со инсталирање чим притиснам на старт. Овој компјутер ми е многу стар, дали е тоа причината, и дали може да се реши проблемов?
Погледнете го атачментот 122420
И како што може да се види, нема ни "image option".
И кај мене беше исто. Никакви опции не дава.Работи стартот, но кога ќе притиснам не се отвара прозорчето него веднаш почнува со инсталирање.
Rufus 3.21 PortableИ кај мене беше исто. Никакви опции не дава.
Можеби руфус има друга верзија??
Иста приказна и со него.
Ако не успеам со 11, деф. така ќе направам.Пробај направи бутабилно USB од некаде со инсталиран Windows 10 22H2.
а да пробаш со Ventoy?
Ventoy
Ventoy is an open source tool to create bootable USB drive for ISO files. With ventoy, you don't need to format the disk again and again, you just need to copy the iso file to the USB drive and boot it.www.ventoy.net
Нема напредни опции како руфус ама сепак пробај гоАко не успеам со 11, деф. така ќе направам.
Дали и со Ventoy може да се отстранат некој работи од windows-от? И ако може некој туторијал како да го направам тоа.
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден