Па не го фрлај, терај си го со W10 и така е посолиден.Викаш да го фрлам? Ништо, чекај под џамот да го фатиш.
Пентиум почнаа со квад?
Паметен чекор, не разбирам зашто им се брза на луѓево толку, во секој случај поголемиот дел од времето го минуваш на некоја апликација пр. Chrome, Visual Studio или друго IDE, некојa од Adobe алаткиве за дизајнерите сл.Ништо, ќе си почекаме да испеглаат, ваљда до 22H1 верзија и тоа е тоа.
Барем мене не ме замара дека сум eligible:
Погледнете го атачментот 105658
ПС:
![]()
Microsoft is installing the Windows 11 compatibility checker on your PC whether you want it or not
Microsoft's next update drops the PC Health Check program on every Windows 10 user.www.pcgamer.com
Добро толку проблеми имате со Win 11? Недела дена сум на про верзијата со апгрејд од 10 и за сега не гледам никаква разлика. Имам Ryzen 5 та серија и RTX 3060, нема разлика во играње игри од 10 ката и бар за сега нема проблеми со visual studio и unity.
Добро толку проблеми имате со Win 11? Недела дена сум на про верзијата со апгрејд од 10 и за сега не гледам никаква разлика. Имам Ryzen 5 та серија и RTX 3060, нема разлика во играње игри од 10 ката и бар за сега нема проблеми со visual studio и unity.
У право си, еве го прочитав твојот коментар и сфатив до мене е, брз си бил Windows-от. Мала шала
Инаку претпоставувам не ти се погодиле проблемите/програмите, јас сум веќе од самиот release date и пројдов низ секакви багови. Пример не знам како може да не ти смета унаказувањето на контекст менито, нерамномерното гасење на апликации при shut down (мора проблем да се направи секогаш и да не се угаси, па рачно), успорувањето по првиот апдејт, Rocket League да ми ја гаси сам антивирусот без известување...
Се урочивДали некој пробал да се поврзе со бежичен дисплеј? Пробувам да поврзам на xbox ама нешто не е расположен.
Иначе штотуку реинсталирав Windows 10 назаддоста беше, без основните функционалности во Windows ништо од бизнисот.
Ќе остане Windows 11 на сервисниот компјутер ама на работниот јок.
тоа не треба да е до OS-от толку колку до BIOS/firmware-от … OS-от како последна работа пред sleep му праќа ACPI sleep команда на firmware-от - и на крај он презема и треба што повеќе хардвер да изгаси и само ram-от да го држи жив. е сеа, PC производители ко шо се ќилави…Научија ли стендбај да прават или уште по 1% на саат троши Виндоус лаптоп како да сме 1981ва? Барем 10кава толку лапа од чиста мира.
Мекон со недели во стендбај толку губи.
Малку повише претера со процентиве нели. Па ни сам Ејпл не се фали дека шпара до волку. Инаку 1% на саат при слип ми трошеше батеријава кога рикнуваше. На нова ни приближно толку.Научија ли стендбај да прават или уште по 1% на саат троши Виндоус лаптоп како да сме 1981ва? Барем 10кава толку лапа од чиста мира.
Мекон со недели во стендбај толку губи.
И јас така мислев све додека не ми се појави критичен проблем поради специфичноста на мојот хардвер и морав да се вратам на 10-ка. Како и многу други ситници кои пречат, али реков детски болести се тоа и ќе се поправат со тек на време, само сега за сега за жал не е како што треба 100 проценти среден па мора да почекаме.