Ај чим сте ја активирале пак темата.средношколец,втора година, Електро техничар за компјутерска техника и автоматика. Битола. Засега е супер![]()
Студент, факултет за комуникациски мрежи и безбедност. Втора година.
Следен апдејт за ~ 2 години.
Ај чим сте ја активирале пак темата.средношколец,втора година, Електро техничар за компјутерска техника и автоматика. Битола. Засега е супер![]()
Ај чим сте ја активирале пак темата.
Студент, факултет за комуникациски мрежи и безбедност. Втора година.
Следен апдејт за ~ 2 години.![]()
Да те прашам да не знаеш колку кошта курс со се сертификат за администрација на линукс сервери во RedHat. Моментално сум на пола курс за 6421 Configuring and Troubleshooting a Windows Server 2008 Network Infrastructure.Ај и ја да дадам апдејт.
"Мојот свет" е RedHat и Cisco.
Моментална позиција: Sr. Systems and Network Administrator
Искуство: 4+ години
Едукација: BS Computer Science од ПМФ
Сертификати:
- CCNA
- CCNA Wireless
- CCNA Security
- CCNP IPS
http://www.linkedin.com/in/gligorovdaniel
Ок фала за одговорот, иснаку за CCNA колку те кошташе курс со се испит?Незнам која е цената на тие сертификати. Пошто за нив мислам мора да слушаш курсеви па да смееш да полагаш, немаш опција сам да си учиш и да се пријавиш само за испит. Што значи скапи се (ради предавањата).
Исто за линуx ти се LPIC-1,2,3.
Comptia Linux, е нај гола вода (како и сите Comptia сертификати).
Курсеви:
Affiliate Marketing course for CPA campaigns
Affiliate Marketing course for PPV campaigns and paid traffic
Affiliate Marketing SEO and link building
Affiliate Marketing Offer Optimization for CPA and PPV campaigns
Каде се наоѓаат ваквите курсеви?
Средно сум, птт (шпедиција), за на факултет планирав нешто информатика, ама математика сум тапа па не сакам да ризикувам затоа можда ќе идам за технолог или нешто слично..
Која година си?
Немој да губиш младост и жифци по факултети, иди си дирекно во семос земи си некој сетификат (најубаво според мене C# development) и за 1-2 години стани си професионалец. Џабе 5-6 години ќе се тупиш со математики шти никогаш нема да ти притребаат во животот.Средно сум, птт (шпедиција), за на факултет планирав нешто информатика, ама математика сум тапа па не сакам да ризикувам затоа можда ќе идам за технолог или нешто слично..
Многу лош одговор! Зависи што сака да постигне у животот, ако сака да биде програмер нека се отпише и од средно не му треба.Немој да губиш младост и жифци по факултети, иди си дирекно во семос земи си некој сетификат (најубаво според мене C# development) и за 1-2 години стани си професионалец. Џабе 5-6 години ќе се тупиш со математики шти никогаш нема да ти притребаат во животот.
уште една година на идеше у школо ќе научеше и кирилица да пишуваш8 odelenie, edvaj zavrsiv iako bev pameten ne mi se ucese
vraboten, rasklopuvam laptopi i mu pomagam na majstorite
Он и средно да завршеше можда програмирање ќе научешеуште една година на идеше у школо ќе научеше и кирилица да пишуваш![]()
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден