stavrov69
lurker
- 26 ноември 2008
- 514
- 327
Еве ги излезите.
Најверојатно нешто такво ќе ми треба.
Ти благодарам.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Еве ги излезите.
QLED не е баш OLED... ако тој е изборот, појди види ги еден до друг... на невидено, јас би играл 55B8PLA.. башка и јас имам слична дилема, дали мадафака LED или entry OLED... а на ОЛЕД некако мене ме влече према тоа што читам. Ама па без гледање, тешко да се избере, двата се одлични
Доколку буџетот дозволува ОЛЕД незнам како воопшто ЉЛЕД е тема на размислување.
Сполај ти за советот, секако идејата е накај ОЛЕД... burn in не ми е основната дилема, иако дел (можеби се поголем, како минува времетоАбе спрема занатот таков треба да е и алатот. Ја телевизорот не го поврзувам со перосналниот сметач, а мислам дека и @yasho е со истиот ум. Гаранцијата за брн ин е маркетиншки три насочен кон ОЛЕД, затоа што ЉЛЕД е обичен лед, а никој лед нема бр ин ефект. Комотно може да стават и 100 години гаранција, ама вака со 10 им е таман затоа што звучки како да е нешто реално. Како што споменаа и претходно, гаранција за брн ин на лед е исто како гаранција за корозија на пластика.
Да не биде дека тврдам дека само олед е решение, постои брн ин кај него и да, има помала осветленост на екранот, ама сликата е драма. Ако намената е гледање 4к хдр филмови, нетфликси и јутуби, т.е. нема статички контент, нема подобар избор. Поготово што цената е скоро па ист како за ЉЛЕД-от на самсунг.
Едит: Треба да се земе в предвид и фактот дека обично лед телевизорите после некое време јавуваат не-униформност во позадинското осветлување па кај еџ лед тоа е ептен приметливо посебно на темни сцени.
LG имаат вградени одбранбени механизми:
- Picture quality compensation algorithms which can detect variances in the voltage of each sub-pixel, sense the amount of degradation over time, and compensate electrically.
- Temporal peak luminance control which will gradually lower brightness on a still image after 2 minutes
- Logo Extraction Algorithm which can detect a fixed logo, such as a network logo on a screen and reduce the brightness of the logo.
- Pixel orbiter which will shift the entire image by a few pixels at preset intervals.
Здраво, дали би можел да поврзам 5.1 аудио систем со влезови како на сликата со телевизор и како би можел да го изведам тоа? Ви благодарам![]()
Се одлучив за нов Soundbar, што мислите за овој модел?
http://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=30150
Дечки ај кажите мислење за овај ЕлЏи, на промоција нешо ногу ефтин,
4k UHD LED TV LG 55UK6200 PLA, 55"(140cm), 100Hz, HDR10, WebOS4.0, Wi-Fi
Сва среќа што го земав LG LF5800 У 2015 и до ден денес сум ептен задоволенLG во последниве две-три години се малку паднати со квалитет.
Ма и јас ги следам, ама нешто несум приметил ваква ниска цена кај ЕлЏи до сега. + има опција за 3 год додатна гаранција. И Грундиго од 55 инча е иста цена. Епа ваљда несе Грундиг поквалитетни од Елџи. Иначе знам, Грундинг не се подценување. У нептун немаа на лаѓар Самсунг 55 инча. Сетек веке не постојат за мене. Иначе 34 банки е Самсунго у сетек. Иначе сеа само ѕирнав шо понуда има, не беше уклучен ТВ-то. Утре или другиден ке и идам со УСБ-нце и 4К материјалче, па ке го испитнеме малце.Таа промоција во Нептун (исто и во Сетек) се повторува секој месец. Ги следам цените интезивно од Ноември навака (и јас сум на ниет да земам телевизор) и се чудам како луѓево се уште паѓаат на овие финти: иста цена , постојано на попуст, среќни денови...
Како и да е, што се однесува до твоето прашање: не би зел LG, само Samsung или Sony. LG во последниве две-три години се малку паднати со квалитет.
Е како бе можеш да бидеш денеска задоволен само со фул хд бога ти?Сва среќа што го земав LG LF5800 У 2015 и до ден денес сум ептен задоволен![]()
Тој модел е 31000 цело време со тоа што до нова година имаше 5 години гаранција. Сега е 27500, така да е реално намалување од 3500 денари, не е финта.Таа промоција во Нептун (исто и во Сетек) се повторува секој месец. Ги следам цените интезивно од Ноември навака (и јас сум на ниет да земам телевизор) и се чудам како луѓево се уште паѓаат на овие финти: иста цена , постојано на попуст, среќни денови...
Како и да е, што се однесува до твоето прашање: не би зел LG, само Samsung или Sony. LG во последниве две-три години се малку паднати со квалитет.
Па искрено да, ме нервира малку што не е 4к и нема поддршка за x265 но сепак ќе полни скоро 4 години и за цената беше топ.Е како бе можеш да бидеш денеска задоволен само со фул хд бога ти?
И сега има 5 години, со што треба да се доплате 3.6 % од цената за дополнителните 3 год, тоа е скоро 1000 ден. И 31000 пак е најефтин од 55" 4K од топ брендовите.Тој модел е 31000 цело време со тоа што до нова година имаше 5 години гаранција. Сега е 27500, така да е реално намалување од 3500 денари, не е финта.
Финтата е дека првичната цена е 37500 по која никојпат не се продавал.
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH FSTYLER FG35CS, White, FG35CS Plus
520,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден