stavrov69
lurker
- 26 ноември 2008
- 514
- 327
Еве ги излезите.
Најверојатно нешто такво ќе ми треба.
Ти благодарам.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Еве ги излезите.
QLED не е баш OLED... ако тој е изборот, појди види ги еден до друг... на невидено, јас би играл 55B8PLA.. башка и јас имам слична дилема, дали мадафака LED или entry OLED... а на ОЛЕД некако мене ме влече према тоа што читам. Ама па без гледање, тешко да се избере, двата се одлични
Доколку буџетот дозволува ОЛЕД незнам како воопшто ЉЛЕД е тема на размислување.
Сполај ти за советот, секако идејата е накај ОЛЕД... burn in не ми е основната дилема, иако дел (можеби се поголем, како минува времетоАбе спрема занатот таков треба да е и алатот. Ја телевизорот не го поврзувам со перосналниот сметач, а мислам дека и @yasho е со истиот ум. Гаранцијата за брн ин е маркетиншки три насочен кон ОЛЕД, затоа што ЉЛЕД е обичен лед, а никој лед нема бр ин ефект. Комотно може да стават и 100 години гаранција, ама вака со 10 им е таман затоа што звучки како да е нешто реално. Како што споменаа и претходно, гаранција за брн ин на лед е исто како гаранција за корозија на пластика.
Да не биде дека тврдам дека само олед е решение, постои брн ин кај него и да, има помала осветленост на екранот, ама сликата е драма. Ако намената е гледање 4к хдр филмови, нетфликси и јутуби, т.е. нема статички контент, нема подобар избор. Поготово што цената е скоро па ист како за ЉЛЕД-от на самсунг.
Едит: Треба да се земе в предвид и фактот дека обично лед телевизорите после некое време јавуваат не-униформност во позадинското осветлување па кај еџ лед тоа е ептен приметливо посебно на темни сцени.
LG имаат вградени одбранбени механизми:
- Picture quality compensation algorithms which can detect variances in the voltage of each sub-pixel, sense the amount of degradation over time, and compensate electrically.
- Temporal peak luminance control which will gradually lower brightness on a still image after 2 minutes
- Logo Extraction Algorithm which can detect a fixed logo, such as a network logo on a screen and reduce the brightness of the logo.
- Pixel orbiter which will shift the entire image by a few pixels at preset intervals.
Здраво, дали би можел да поврзам 5.1 аудио систем со влезови како на сликата со телевизор и како би можел да го изведам тоа? Ви благодарам![]()
Се одлучив за нов Soundbar, што мислите за овој модел?
http://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=30150
Дечки ај кажите мислење за овај ЕлЏи, на промоција нешо ногу ефтин,
4k UHD LED TV LG 55UK6200 PLA, 55"(140cm), 100Hz, HDR10, WebOS4.0, Wi-Fi
Сва среќа што го земав LG LF5800 У 2015 и до ден денес сум ептен задоволенLG во последниве две-три години се малку паднати со квалитет.
Ма и јас ги следам, ама нешто несум приметил ваква ниска цена кај ЕлЏи до сега. + има опција за 3 год додатна гаранција. И Грундиго од 55 инча е иста цена. Епа ваљда несе Грундиг поквалитетни од Елџи. Иначе знам, Грундинг не се подценување. У нептун немаа на лаѓар Самсунг 55 инча. Сетек веке не постојат за мене. Иначе 34 банки е Самсунго у сетек. Иначе сеа само ѕирнав шо понуда има, не беше уклучен ТВ-то. Утре или другиден ке и идам со УСБ-нце и 4К материјалче, па ке го испитнеме малце.Таа промоција во Нептун (исто и во Сетек) се повторува секој месец. Ги следам цените интезивно од Ноември навака (и јас сум на ниет да земам телевизор) и се чудам како луѓево се уште паѓаат на овие финти: иста цена , постојано на попуст, среќни денови...
Како и да е, што се однесува до твоето прашање: не би зел LG, само Samsung или Sony. LG во последниве две-три години се малку паднати со квалитет.
Е како бе можеш да бидеш денеска задоволен само со фул хд бога ти?Сва среќа што го земав LG LF5800 У 2015 и до ден денес сум ептен задоволен![]()
Тој модел е 31000 цело време со тоа што до нова година имаше 5 години гаранција. Сега е 27500, така да е реално намалување од 3500 денари, не е финта.Таа промоција во Нептун (исто и во Сетек) се повторува секој месец. Ги следам цените интезивно од Ноември навака (и јас сум на ниет да земам телевизор) и се чудам како луѓево се уште паѓаат на овие финти: иста цена , постојано на попуст, среќни денови...
Како и да е, што се однесува до твоето прашање: не би зел LG, само Samsung или Sony. LG во последниве две-три години се малку паднати со квалитет.
Па искрено да, ме нервира малку што не е 4к и нема поддршка за x265 но сепак ќе полни скоро 4 години и за цената беше топ.Е како бе можеш да бидеш денеска задоволен само со фул хд бога ти?
И сега има 5 години, со што треба да се доплате 3.6 % од цената за дополнителните 3 год, тоа е скоро 1000 ден. И 31000 пак е најефтин од 55" 4K од топ брендовите.Тој модел е 31000 цело време со тоа што до нова година имаше 5 години гаранција. Сега е 27500, така да е реално намалување од 3500 денари, не е финта.
Финтата е дека првичната цена е 37500 по која никојпат не се продавал.
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден