Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Т-Home оптика

TheDimiskov

hello world
26 февруари 2015
182
304
TheDimiskov's setup  
Processor & Cooler
R5 5600X + Hyper 212 Black ARGB w/CM MF120
Motherboard
Asrock Steel Legend B550
Storage
1tb ssd+500gb nvme
PSU
Antec HCG 850w
RAM
HyperX Fury Black 3200mhz 4x8gb
Video card
RTX 5060 TI 16gb Gaming OC
Case
Coolermaster TD300 Mesh+ 3x CM MF120
Mouse
Glorious Model D wireless
Keyboard
Glorious GMMK2
Audio
ss arctis 5
Monitor
BenQ EX2710Q 27'' 1440p 165hz
OS
Windows 11
Тоа е модем/рутер кој ти го дава Телеком и без него не можеш. Тој ќе си остане (исклучи Wifi, па дури може и у bridge мод да се стави), а после него ставај што и каков сакаш твој рутер. А за играње што би рекла една фирма Кабел си е кабел :)
Фала ти, а ако ми го сменат рутерот со 5гхз дал ќе е боље ситуацијата или уопште да не се замарам?
Не е возможно кабел дека треба да е 25 метри кабелот само што измерив и ќе иде преку ходник и ептен грдо ќе изгледа
Еве тест од сеа, има многу up i dl latency
cRfPdHD0QIynTL0Sld0ZsA.png

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.843
5.544
Фала ти, а ако ми го сменат рутерот со 5гхз дал ќе е боље ситуацијата или уопште да не се замарам?
Не е возможно кабел дека треба да е 25 метри кабелот само што измерив и ќе иде преку ходник и ептен грдо ќе изгледа
Погледнете го атачментот 119004
Ти си знаеш. Пробај да го смениш со поновиот модел, тој има и 5Г мрежа на него и пробај. Само не се надај многу од него тестирај од блиску. Јави им се и речи нешто почнало да ти паѓа вифи, или ти снемува интернет, ова она, и дека се си пробал и дека си приметил рутерот дека се ресетира сам од себе. Ќе дојдат и ќе ти го сменат.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Нема ни со 5Г нисо 6Г ни со 7Г да му помогне рутерите на телеком не се 500 евра па да мава преку зид и да не паѓа и нема дисконекции
Нека си пријави ако му сменат сменат ако не здравје.
Телеком ќе му каже само кабел.

Воедно наскоро во телеком ќе имате нови рутери кои постепено ќе се менуваат и како што наслушав телеком вифито ќе го направи како вид на поклон кој доаѓа со рутерот и секоја пријава кога ќе се прави за вифи 500тче ќе наплаќале ако дојде техничар и измерни на кабел и нема проблем.
Ова со наплатава веќе други провајдери го прават.

Последна промена:

TheDimiskov

hello world
26 февруари 2015
182
304
TheDimiskov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock Steel Legend B550
Storage
1tb ssd+500gb nvme
PSU
Antec HCG 850w
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Glorious GMMK2
Audio
ss arctis 5
Monitor
OS
Windows 11
A чекај зар замараат и нејкат да сменат рутер? Зашто да иам 2.4гхз рутер антика стара коа можам да иам 5гхз и плус плаќам за 100мбпс интернет со телевизии и све тракатанци

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
@TheDimiskov антика или не ако имаат на залиха ќе ти донесат ако не нема.
Поентата е што на ВИФИ телеком не ти гарантира ништо така да дали ќе го замениш или не нема да имаш никакво подобрување во стабилност или пак дисконекции во врска за вифито.
Телеком гарантира стабилност само на кабел со тоа што во врска со гејминг видео калс предавање онлине децава што правеа зоом скајп и сите други работи само на кабел.
Ако сакаш седи ти 1 метро од рутерот телком не гарантира ништо на вифи.
Ако ти имаш КОНСТАНТНО проблем на кабел кој иде директно од рутер на телеком од лан 1 порта па до твое пц е тогаш имаш стварно проблем, но се додека спомнуваш вифи нема ништо да ти биде гарантирано од страна на телеком.
Не викам дека нема да ти го заменат но не очекувај дека ќе имаш подобрување се е ПЛАСИБО ЕФЕКТ каде што спеедтест ќе ти мери повеќе само уп и довнм, а во врска со стабилноста на вифито нема ништо да ти биде загарантирано.
Сепак си имаш право иди пријави си на 122 и чекај да ти се јават.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.324
1.346
Луѓе реални и да бидеме никој никад нема да ти гарантира на ВиФи и тоа е тоа, мислам не е ни остварливо да се бара да бидеме реални сега, ит форум е да не се објаснуваме зошто. Они ти даваат што би се рекло за обични корисници да е доволно и задоволително. И да сметам дека треба на оптика што се тие да почне да им ги менуваат со 5Ghz барем за да имаат на располагање тие 100-200 Mbps. Кој сака про макс перформанси нека си издвои нека си земе какво што сака и тоа е тоа. Бриџ ви е овозможен и тоа е тоа.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
Само да додадам нешто нит го баранам телеком нит ме интересира утре ако излезе постабилен провајдер и поефтин јас одма на него ќе се префрлам јас сум тој прв што ќе го подржи тој провајдер ако има стабилна оптика како телеком.
Целата поента е дека 95% од сите корисници на телеком бараат од телеком рутери кои коштаат 200 300 евра или повеќе и бараат цел стан од 70 или 200 квадрати телеком да им го среди и да им ја среди воедно цела мрежа , и воедно кога ќе влезе да се тушира и да кења тамо да има ЛАН утичница за да може и тамо да гејма........дајте ве молам не претерувајте на ит форум сме пишувате нешто и не разбирате дека кога вие би отишле на друг провјдер пример телекабел ќе би даде едно мало коцкиче модем и ќе ви рече за вифи снајдете си се сами.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.843
5.544
Само да додадам нешто нит го баранам телеком нит ме интересира утре ако излезе постабилен провајдер и поефтин јас одма на него ќе се префрлам јас сум тој прв што ќе го подржи тој провајдер ако има стабилна оптика како телеком.
Целата поента е дека 95% од сите корисници на телеком бараат од телеком рутери кои коштаат 200 300 евра или повеќе и бараат цел стан од 70 или 200 квадрати телеком да им го среди и да им ја среди воедно цела мрежа , и воедно кога ќе влезе да се тушира и да кења тамо да има ЛАН утичница за да може и тамо да гејма........дајте ве молам не претерувајте на ит форум сме пишувате нешто и не разбирате дека кога вие би отишле на друг провјдер пример телекабел ќе би даде едно мало коцкиче модем и ќе ви рече за вифи снајдете си се сами.
А зар некој некогаш побарал и очекувал нешто вакво овде на форумов?

Sent from my Telefon using Tapatalk

TheDimiskov

hello world
26 февруари 2015
182
304
TheDimiskov's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock Steel Legend B550
Storage
1tb ssd+500gb nvme
PSU
Antec HCG 850w
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Glorious GMMK2
Audio
ss arctis 5
Monitor
OS
Windows 11
Пуштив кабел шета низ цел стан и пак брзината е 25 со 30 и upload/download latency e над 200.
Вртев супорт благе везе нема демек нешто од таму проба ама џабе и со кабел пак е хаос, прашувам за промена на рутер дека е хаос ситуација и добив одговор демек имало гужва и се чекало по просек 7 дена за да дошла екипа за да види што е проблемот. Пуштив фора ќе преминам на друг оператор ама џабе немаше фајде.

Плаќам за 100 со 100 и очекувам да добијам 100 со 100 со кабел, а не да добивам 1/4 од пропишаната брзина.
Другар на неотел игра на вифи и нема п од пинг.

18 септември 2020
947
886
Македонија
Погледнете го атачментот 119004
Земи кабел со Cat 6 и пак измери на ЛАН.

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Земи кабел со Cat 6 и пак измери на ЛАН.
Џабе и cat 100 ако сака нека има ако не му го дадат тој рутерот со 5 GHz нема да ја добие брзината. Едвај ги премолив да дојдат да ми го сменат рутерот и од тогаш добив и на вифи 900/900 на вифи.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Џабе и cat 100 ако сака нека има ако не му го дадат тој рутерот со 5 GHz нема да ја добие брзината. Едвај ги премолив да дојдат да ми го сменат рутерот и од тогаш добив и на вифи 900/900 на вифи.
Тешко тие брзини да ги добиеш на вифи и со најскапиот рутер што можеш да го купиш, со рутер од Телеком нема ни теорија.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Јас се јавив минатата недела, барав да ми го сменат тоа античкото хуавеи (од 2011/2 мислам дека е). Не сакаше на тел, влезе во него ми вика добар ти е сигналот... Не е проблем сигналот, проблем е што некогаш губи мрежа а закачен сум на него, домет тапа.. Не знам какви се поновите, ама ваљда се нешто подобри.

Ts011

user
31 март 2020
1.434
1.091
Јас се јавив минатата недела, барав да ми го сменат тоа античкото хуавеи (од 2011/2 мислам дека е). Не сакаше на тел, влезе во него ми вика добар ти е сигналот... Не е проблем сигналот, проблем е што некогаш губи мрежа а закачен сум на него, домет тапа.. Не знам какви се поновите, ама ваљда се нешто подобри.
Kako sto i mm, drugi vi posocija operatorot e dolzen brzinata da ja isporaca po kabel a ne na wi, fi
i kaj site modemite se nekoi kineski najeftini a imaat wifi, kolku da se reci deka ima.... ako sakate dobar wifi ruter modemot sto go imate nebitno od koj operator si go povrzuvas so cat6 lan so gigabitna wan/lan porta iskluci od modemot wifi, i povrzisi ruter konfiguriraj po svoja zelba.. Eve vi odlicen predlog za isprobano odlicen ruter koj ima i wifi6, a ima i dobra cena, go proizveduva tp-link

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.843
5.544
Kako sto i mm, drugi vi posocija operatorot e dolzen brzinata da ja isporaca po kabel a ne na wi, fi
i kaj site modemite se nekoi kineski najeftini a imaat wifi, kolku da se reci deka ima.... ako sakate dobar wifi ruter modemot sto go imate nebitno od koj operator si go povrzuvas so cat6 lan so gigabitna wan/lan porta iskluci od modemot wifi, i povrzisi ruter konfiguriraj po svoja zelba.. Eve vi odlicen predlog za isprobano odlicen ruter koj ima i wifi6, a ima i dobra cena, go proizveduva tp-link
Сѐ е така освен што нема потреба да е CAT6 кабелот баш обавезно. и добар CAT5e patch кабел ќе заврши работа.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Абе не ми е тоа маката, се ми е на гигабит лан дома. Маката ми е што им давам по 3500 минимум месечно повеќе од 10 години во овој стан, а претходно од почеток со оптики, ЕјчБиОи и пун курац срања. И после сето тоа, те третираат никако, добар ми бил сигналот од оптичкото влакно ми вика. За месец ми истекува договорот, вака нема да остане сигурно.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.864
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Абе не ми е тоа маката, се ми е на гигабит лан дома. Маката ми е што им давам по 3500 минимум месечно повеќе од 10 години во овој стан, а претходно од почеток со оптики, ЕјчБиОи и пун курац срања. И после сето тоа, те третираат никако, добар ми бил сигналот од оптичкото влакно ми вика. За месец ми истекува договорот, вака нема да остане сигурно.
Е добро де, ти си добивал соодветни услуги за тие 3500 денари секој месец, не е дека си им ги давал онака за ништо. Ако си луд, иди на друг оператор, а реално само треба да си купиш убав рутер и тоа нивното да биде само просто ОНТ па тогаш скроз е небитно дали е 10 или 100 години старо.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Е добро де, ти си добивал соодветни услуги за тие 3500 денари секој месец, не е дека си им ги давал онака за ништо. Ако си луд, иди на друг оператор, а реално само треба да си купиш убав рутер и тоа нивното да биде само просто ОНТ па тогаш скроз е небитно дали е 10 или 100 години старо.
11 години да не смениш опрема бе Ратко?

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.240
666
Јавувај се повеќе пати, пиши им на техничка поддршка и ќе дојдат да проверат и најверојатно да ти сменат рутер.

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Да не има некој тука во Карпош 4 и околината, а да има проблем само со интернет?
ТВ работи нормално.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.631
Скопје / Автокоманда
@Necromancer не менуваат опрема пошто нема потреба исти се сите само изглед сменет НЕМА АМА БАШ НИКАКВО ПОДОБРУВАЊЕ ВО ВИФИ и другите работи.
Сакаш ти мавај си ја главата од ѕид џабе ти е.
Најдобри ресивери во телеком беа МОТОРИЛИТЕ НАЈГОЛЕМИТЕ МАДЕ ИН ГЕРМАНИ тие немаат смрт до ден денес по 15 16 години работат.
Се друго е МАДЕ ИН ЧАЈНА.
@Necromancer пази кога ќе идеш на друг провајдер да не ти местат на телеком мрежата дека исти рутер ќе ти донесат :)

mikac

read-only
12 декември 2014
35
43
mikac's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 7 7800X3D Gaming Processor & Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Asus Prime X670E- PRO WiFi
Storage
SAMSUNG 980 Pro 1 TB + SAMSUNG 980 Pro 2 TB
PSU
BeQuiet pure Power 12m 1000W
RAM
G.Skill 6000MHz CL30 G.SKILL Trident Z5 NEO AMD EXPO matte black
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
BeQuiet pure base 500dx
Mouse
Logitech g102 lightsync
Keyboard
Genesis Gaming Thor 300 Mechanical Brown Switch
Audio
onboard
Monitor
LG 27GP850-B
OS
Windows 11, X64
Да не има некој тука во Карпош 4 и околината, а да има проблем само со интернет?
ТВ работи нормално.
Карпош 1, оптика. Немаше нет половина час, додека тв си работеше нормално.

Sent from my SM-A526B using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно