alkibijad01
hello world
- 8 октомври 2016
- 365
- 403
Само индукција за штедење Пане. Во старт плаќаш повеќе ама после си свиркаш.
Kako ? Ne gi razbiram tie mnogu raboti. Zborame za indukciona plotna ? Tie ko sto znam se vgradlivi. Na mene mi treba komplet da e so furna.Само индукција за штедење Пане. Во старт плаќаш повеќе ама после си свиркаш.
имаш и посебно (плотна и фурна да си ги вградиш кај сакаш засебно) ама имаш и цел шпотер класичен само горе со индукциски ринглиKako ? Ne gi razbiram tie mnogu raboti. Zborame za indukciona plotna ? Tie ko sto znam se vgradlivi. Na mene mi treba komplet da e so furna.
Ти треба нешто како ова мислам, ова е на Шаоми, но веројатно има слични други брендови, но нема фурна.Kako ? Ne gi razbiram tie mnogu raboti. Zborame za indukciona plotna ? Tie ko sto znam se vgradlivi. Na mene mi treba komplet da e so furna.
Не си грешка, ќе леташ низ прозор.Kako sto se rasprasav za indukcioni ringli...
Treba posebni tavcinja za takva indukciona. Standarnive od nevestava nz kolku ke gi prepoznava. Ne bi sakal da letam niz prozor radi toa.
Mozda sum greska ?
Panka jas sakav da zemam indukciski sporet, no koga vidov cenite I kolku e toa komplicirano so tavcinja I tendzerinja, spremiv 10k I vo tehnomarket zemav sporet favorit na popust so duplo staklo I ventilator, bolje sporet ne sum imalKako sto se rasprasav za indukcioni ringli...
Treba posebni tavcinja za takva indukciona. Standarnive od nevestava nz kolku ke gi prepoznava. Ne bi sakal da letam niz prozor radi toa.
Mozda sum greska ?
Фрижидер - no frost, inverter (ако ти е битно да е потивок, плус поголема гаранција на моторот), големина по потреба, + некои не го мешаат воздухот од комората со регуларниот дел - за да не дојде до мешање на мириси. Другите финеси во стилот корпа за овошје, корпа за млечни производи за држење посвежи и подолгорајни... појма немам колку се реално маркетиншки трикови.
Плотна - јас не би одел ништо подолу од индукциска - немаш непотребно губење на топлина, многу побрзи, инстанто местење на потребна температура... а одржување нема нешто поедноставно, слободно може и млеко да претече, нема ништо да загори
Фурна, дупло стакло за да биде надворешниот дел ладен, други додатоци/тракатанци по потреба... пример имаш со вградена сонда, која ја пикаш во месото за печење внатре и кога месото ќе постигне одредена температура, фурната те известува и прекинува со печење...
Машина за перење садови обично се зема стандард големина, во зависност од цена имаш со одредени тракатанци - инвертер мотор, сама да ја подотвора вратата после завршување на перењето, автоматско дозирање на сол.....
По мене доста битна работа, гледај да се со што поголема гаранција уредите, барем 5 години и достапност на сервис....
И да и не. Нема посебни индукциски тави/тенџериња, тоа се стандардните метални. За најлесна проверка, земи еден магнет, ако лепи од долу, тогаш таа тава/тенџере е спремна за индукција.Kako sto se rasprasav za indukcioni ringli...
Mozda sum greska ?
Ако не ги бива тенџерињата од невестата, биди маж, фрли ги преку прозорKako sto se rasprasav za indukcioni ringli...
Башка без топлотна пумпа не гледај ич.
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Ок.Поиздржливи и помалку струја трошат.
Sent from my SM-G780F using Tapatalk
Еве да не се повторуваме.Здраво, другари. Разгледувам сушари и ја меркав оваа од Горење и се спремав да ја купам, ама случајно наидов на една BEKO во Нептун и не ми се веруваше кога видов дека има 179 kWh годишна потрошувачка, наспроти Горењето што вика 504 kWh. БЕКО-то е поскапа за околу 3500, ама според некоја моја математика со БЕКО-то би трошел околу 2000 ден помалку годишно за струја и тие пари би се исплатиле за помалку од 2 години.
Дали има некоја цака на која треба да пазам кај сушара со толку мала потрошувачка? Дури и една Bosch од 500+ евра што ја гледав беше 240 kWh.
ЕДИТ:
Дознавам дека БЕКО сушарава користи понова „Heat Pump“ технологија што не ја испушта пареата надвор туку ја вади влажноста од воздухот со кондензација и повторно го користи (рециклира) истиот воздух за натамошно сушење. Звучи како добар избор. Ако има некој подобра опција да предложи, поскапо/поевтино, слободно. :v
остај колку струја трошат ке ти треба 10 години за да ја заштедиш разликата.
Која ги суши подобро, побрзо такви ствари мислам треба да се гледаат, ако знае некој нека каже разлика во тоа
Земав ваков прекинувач од продавниците за бела техника на Зелен Пазар. Немаше многу избор, колку што се сеќавам српски беа, еве го година дена тера.Прекинувач за бојлер?
Мајсторот во кој што имам голема доверба вика дека НИШТО на нашиот пазар не ги задоволува критериумите за квалитет какви што треба да бидат. Не сака дури ни да наговести кои би биле подобри меѓу лошите. Ми објаснуваше нешто дека фабриката во Србија престанала да ги прави или се префрлила на кинески делови или нашите престале да ги увезуваат...
Бојлерот е „обичен“, во купатило, ни премногу јак ни премногу слаб...
Значи, за ваквата табла:
Погледнете го атачментот 103394
Само овој дел:
Погледнете го атачментот 103395
Ако треба и цела табла би ја сменил...
Прекинувач за бојлер?
Мајсторот во кој што имам голема доверба вика дека НИШТО на нашиот пазар не ги задоволува критериумите за квалитет какви што треба да бидат. Не сака дури ни да наговести кои би биле подобри меѓу лошите. Ми објаснуваше нешто дека фабриката во Србија престанала да ги прави или се префрлила на кинески делови или нашите престале да ги увезуваат...
Бојлерот е „обичен“, во купатило, ни премногу јак ни премногу слаб...
Значи, за ваквата табла:
Погледнете го атачментот 103394
Само овој дел:
Погледнете го атачментот 103395
Ако треба и цела табла би ја сменил...
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден