Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Софтвер за видео едит

mimica

hello world
15 декември 2010
136
78
Да ми препорачате софтвер со кој ќе можам да едитирам видеа снимени со фотоапарат.
Битно ми е да е бесплатен и лесен за користење, не треба ништо wow, само да можам да ги сечам додавам слики додека иде глас од видеото и слично.
Фала.

JohnStorm

read-only
7 април 2018
8
10
Пробај Davinci Resolve или CapCut. Јас лично Premiere Pro користам чат пат и доста лесен е за користење. Мислам дека нема многу разлики меѓу нив за едноставни едитирања.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Kdenlive ти е добар софтвер ако си почетник. Бесплатен и лесен за користење.

mimica

hello world
15 декември 2010
136
78
Thanks за предлозите, ќе видам во што ми е најлесно да го направам она што сакам.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
@FLEGMA што му фали на Davinci resolve, јас пред тоа користев Sony Vegas ми го препорачаа Davinci го научив за недела дена и многу е едноставен плус free e :) btw го користам за едитирање видеа..

Последна промена:

acekorg

hello world
5 октомври 2010
413
672
Човекот побара нешто лесно за користење…
Про софтвер како DaVinci Resolve, Premiere Pro, Final Cut итн не би рекол дека се лесни за некој што нема искуство во ова…

Ваљда очекувањата се iMovie тип на едитор.

За чекор понапред, DaVinci Resolve е најдобрата freeware опција инаку

JohnStorm

read-only
7 април 2018
8
10
Секој со своето мислење. Еве според мене потешко е да научиш да ракуваш со професионален фотоапарат/камера, него ли со софтер како Davinci :LOL:

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
@FLEGMA што му фали на Davinci resolve, јас пред тоа користев Sony Vegas ми го препорачаа Davinci го научив за недела дена и многу е едноставен плус free e :) btw го користам за едитирање видеа..
Ништо не му фали, напротив.
Ама човекот бара нешто супер едниставно.

Давинчи, Премиер, Вегас се се само не едноставни

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Јас гарантирам дека за Microsoft Clipchamp не ти треба ни минута туторијал да изгледаш. Сведено е на клик, drag and drop и "Ова за што е? - Аха, тоа и тоа се дешава". И идеш на Експорт. Aко не се снајде, частам лосос и брокули... или што и да е најдобро за когнитивни функции ;)

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
За потребата што ја има барателот, Clipchamp или Capcut.
Едноставни за користење, а имаат сѐ што треба за домашни видеа и за социјални мрежи.

Тоа што во овие програми се прави со два-три клика, за да се направи во резолв или премиер треба два-три курса.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Clipchamp e едноставен ама davinci.....компликација до в крај, претежок за почетници. Го пробав 1 саат и DELETE :)))

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Да ми препорачате софтвер со кој ќе можам да едитирам видеа снимени со фотоапарат.
Битно ми е да е бесплатен и лесен за користење, не треба ништо wow, само да можам да ги сечам додавам слики додека иде глас од видеото и слично.
Фала.
Ако ти треба да биде пиц пец, можам за ситно кеш да се договориме да ти напавам видевце...

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Ако ги префрлуваш на мобилен за да едитираш, пробај си Adobe Premiere Rush.

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
"Loseless cut". Чудото работи на дво јадрен процесор од 4та генерација на "intel" без проблем. И ако имаш графичка со новиот "av1 encoder" чип го забрзува процесерот. Го користам повеќе од 6 год зошто е многу лесна на побарувачката на перформансите.

Испратено од ЈСП Автентикатор

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
161
107
Скопје
Доколку ти е за почеток и ти е само за аматерски видеа најтопло би ти го препорачал CapCut премногу едноставен и премогу лесен за работа. Па види си доколку сакаш да се унапредиш можеп Davinci, Adobe и слични програми. Јас лично ги користам сите, а познавам доста аматери кои го користат CapCut a се тешки аматери и одма го уходуваат. Плус е бесплатен секако.

mimica

hello world
15 декември 2010
136
78
Ако ти треба да биде пиц пец, можам за ситно кеш да се договориме да ти напавам видевце...
Thanks за понудата, но видеото ми е ептен приватно ( не таков како што мислите) за да го споделувам, но ќе те имам во предвид ако ми затреба нешто во иднина

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно