Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Shto e podobro Page ili Profil za kompanija

Статус
Затворена за нови мислења.

Nani

read-only
1 февруари 2011
17
0
Bi sakal edno prashanje do onie koi shto vekje imaat iskustvo so E marketing

Shto e pologichno reshenie , otvoranja na Fan page,, ili na nov FB profil za edna kompanija, so ogled na toa deka ako otvorish Fan page,, ne mozhesh da intervenirash i da dodadesh prijateli,, ili da ja promovirash na nekoj si lesen i besplaten nachin tvojot biznis, poshto samo kje im ispratish na prijatelite Suggest, a koj kje prifati, i koj kje go prosledi toa ponatamu,,, Teshko

Ili otvoranje na Nov FB profil so ime na kompanijata, no vo ovoj sluchaj,, dali kje bide prifatlivo od lugjeto ,, poshto im narushuvash malce privatnost,, poshto te prifakjaat kako friend, i imash pristap do celiot niven profil

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.755
3.448
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Имам видено фирми каде што имаат и фан и профил. За разлика од профилот Фан страната е малце поистанката секаде, но можеш да ги додадеш и на профил.

Еве пример: Имав некои прашања до Групер.мк и им пишав на фан страната, по одредено време видов дека Grouper MK сака да стане пријател. Ги прифатив и ми пратија порака, потоа им ги пишав моите прашања на тој профил..
Башка и името ќе го резервираш да не ти го земе некој друг па да изиграва “официјален профил“

Supporter

lurker
31 август 2008
850
141
Креирај си фан страница и промовирај ја со реклами на фб. :)

Nani

read-only
1 февруари 2011
17
0
Fala decki za odgovorite,,

Pipein i ova tvoeto odgovara,, znachi da se imaat i dvete,, pa da se vidi kolku kje se mozhe da se probie so ednoto i kolku so drugoto, a Supporter,, sluchajno da ne znaesh kolku se naplakja za reklama na FB,,,

Pozz i fala puno,,

Supporter

lurker
31 август 2008
850
141
Рекламата се наплаќа толку колку што имаш буџет. :) Можеш да избереш на пр. 10 $ за еден ден или 1$ тоа зависи од тебе. Колку повеќе плаќаш толу повеќе се прикажува рекламата. Плус имаш Age, Gender и Country Targeting што ти овозможува да избереш на кои да им се прикажуваат рекламите. :) Можам да ти кажам дека е најефикасен начин на е-маркетинг.

ProNoob

hello world
1 октомври 2010
392
13
Кирев, доколку си видел на фејсбук, многу луѓе имаат профили од својата компанија. Така да тоа правило веќе и не важи.

kirev

senior
31 мај 2010
9.113
7.801
Кирев, доколку си видел на фејсбук, многу луѓе имаат профили од својата компанија. Така да тоа правило веќе и не важи.

Тоа не значи дека е според нивните правила? Почнуваш, работиш, и фрак, Фејсбук ти го брише профилот... Значи нема двоумење. Фен пејџ.

Pilicheva

read-only
12 септември 2012
14
4
Подобро е Fan Page. Многу до подбро изгледа. И кој сака ќе ти даде Like, а не да чека да му ја прифатиш понудата за пријателство. Не изгледа добро.
Ама сепак мора да имаш и профил. Или твојот личен профил да си го прежалиш и да работи во чест на Fan Групата.
Плус, да... со Fan Page можеш многу повеќе да препраснеш, а со Профил.. до 5000. :/

IntelAmd

lurker
18 јануари 2012
740
206
Можеби членот веќе има 20к + фанови, а вие коментирате на тема стара 1 година.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно