Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Повели маска.
Дефинитивно најдобри дизајни имаат Питака. MagEZ 3 ми го прави многу ќејфот ама реално повеќе се како скин него како маски, речиси ништо не штитат.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
не е скам, Шаоми е светлосни години у поглед на батерии и полнење. Ја тестирав со мојот стар 33w полнач и Шаомито и Ултрата, без чепкање додека полни на ултрата и треба едно 30 минути полнење више од Шаоми до 100%. На Ултрата најтешко му е да напуни од 80% до 100%. Иначе не се палете одма, не го хејтам него само приметувам ствари од користење еве веќе месец и нешто. Телефонот е екстра у секоја смисла.

Се што наведов горе е точно и е scam (делумен)

Прочитај убаво што наведов и не споредувај со idle, исто така не секој производител наведува исти 100% капацитет.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Се што наведов горе е точно и е scam (делумен)

Прочитај убаво што наведов и не споредувај со idle, исто така не секој производител наведува исти 100% капацитет.

брат, сега сме ист тим, самсункџии, така да не се замарај многу за мојата верност кон Самсунг. Иначе ја споделив само искуство мое со полнењето, и реално така беше Самсунгот поспоро полни со ист полнач. Поготово се мачи над 80%. Сето тоа ме асоцира на напредна технологија на полнење од Шаоми. Дали батериите или нешто друго е не знам, али дека ги бива боље ги бива.

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935
брат, сега сме ист тим, самсункџии, така да не се замарај многу за мојата верност кон Самсунг. Иначе ја споделив само искуство мое со полнењето, и реално така беше Самсунгот поспоро полни со ист полнач. Поготово се мачи над 80%. Сето тоа ме асоцира на напредна технологија на полнење од Шаоми. Дали батериите или нешто друго е не знам, али дека ги бива боље ги бива.
Мислам дека успореното полнење од 80% нагоре не е "негативна" карактеристика per se,туку веројатно некој вид на системски заштитен механизам од "преполнување" на батеријата/ќелиите, а со тоа и скратување на животниот век (lоngevity) на батеријата.

Испратено од телефоно

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Мислам дека успореното полнење од 80% нагоре не е "негативна" карактеристика per se,туку веројатно некој вид на системски заштитен механизам од "преполнување" на батеријата/ќелиите, а со тоа и скратување на животниот век (lоngevity) на батеријата.

Испратено од телефоно

тоа е до батериите, Маск го опиша тоа како пополнување паркинг, до 80% лесно иде, после електроните или што и да е тешко наоѓа слободно место. Е сеа е што Шаоми нашол начин тоа да го заобиколи и понуди луди брзини и побрзо пополнување на тие 20%.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Samsung дефинитивно полни поспоро на idle, не се мачи, така се чува батеријата од деградација.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Samsung дефинитивно полни поспоро на idle, не се мачи, така се чува батеријата од деградација.

таа батерија со фаст чарџ не ми деградирала ни 30% за 3 години. А овде у Самсунг темава тоа ви е нормална ствар деградацијата. Еве и ја сеа Самсунг имам па го ограничив на 85% да полни макс. Пошто не се знае со овие батерии колку ќе тераат:ROFLMAO:

Иначе нешто што ме импресионира кај Самсунг е софтверот, немам приметено никаков проблем со лагови и слично, сетингс менито е средено тип топ за разлика од тоа на Шаоми кое е хаос. У глобала секој бренд си има предности и слабости.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Иначе нешто што ме импресионира кај Самсунг е софтверот, немам приметено никаков проблем со лагови и слично, сетингс менито е средено тип топ за разлика од тоа на Шаоми кое е хаос. У глобала секој бренд си има предности и слабости.
Тоа е само на S23 инаку ќе видеше убаво што значи „прав самсунг“.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
таа батерија со фаст чарџ не ми деградирала ни 30% за 3 години. А овде у Самсунг темава тоа ви е нормална ствар деградацијата. Еве и ја сеа Самсунг имам па го ограничив на 85% да полни макс. Пошто не се знае со овие батерии колку ќе тераат:ROFLMAO:

На Xiaomi неколку години по ред главната предност е камера хардвер. Ако ја подесиш правилно 23U лизга и батеријата е монструм

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.214
Струмица
Ај и од мене репост за новајлиите со S23, кои уште се мислат шо маска да земат. Друга маска нема да ви треба. Цело време сум со Spigen-от.

s23-cases.jpg

https://www.amazon.de/-/en/Spigen-Thin-Compatible-Samsung-Galaxy-black/dp/B0BJSTF2JZ
https://www.amazon.de/-/en/Galaxy-S23-Protection-5G-Scratch-Resistant/dp/B0BML7J3NL

Одличен tempered glass протектор за парите, добивате 3 парчиња за 7еур.
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0BMQPWBK6/

• ми се допаѓа
Реакции: mkd

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Не ти пречат ивиците што се толку издигнати?
Frameless футроли повеќе ми имаат логика на волку ќошкасти телефони.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.214
Струмица
Ако нема издигнати ивици шо ќе ти е? Не ти треба заштита тогаш.
Шо е до мене ќе го користам без никаква заштита, ако веќе сакам естетика. Се навикнав на Спигенот, а сега и со стаклениов протектор не се осеќаат толку ивиците, а прстот се лизга низ екранот, за разлика од претходниот обичен протектор шо го имаше, како гумифициран беше.. не знам дали беше фабричкиот ама ептен беше фејл протектор..

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Издигнати од страна пречи, на ќошевите и горе доле не толку. Највеќе е за ќошевите маската.

Ама супер штом ти се бендисала.

Инаку без маска задната ивица сече како нож. Ич не е удобен.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Јас за ултра-та ја нарачав оваа маска, малце скапо но тврдат дека не пожолтува и ред други работи, па да видиме кога ќе ми стигне ќе пишам што како.

dArk iMPErator

read-only
7 септември 2023
25
17
(S20 FE) Каде има да се смени exynos 990 плоча so snapdragon 865 и колку е доплата ако им ја оставам сегашнава? Батерија едвај 2h screen on time а и мобилна печка не ми треба
По можност да е 8GB RAM

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
(S20 FE) Каде има да се смени exynos 990 плоча so snapdragon 865 и колку е доплата ако им ја оставам сегашнава? Батерија едвај 2h screen on time а и мобилна печка не ми треба
По можност да е 8GB RAM
Само од некој што го скршил и не му се даваат пари да смени екран.

A$AP-Rocky

hello world
27 февруари 2016
69
22
Македонија
A$AP-Rocky's setup  
Processor & Cooler
Inte i3-8100 @ 3.60GHz (4 CPUs) & DeepCool
Motherboard
ASRock Z370 Pro 4
Storage
500 GB
RAM
32 GB
Video card
nVidia GeForce GTX1660
Case
Modecom Oberon Pro
Mouse
White Shark Galahad
Keyboard
White Shark Commandos Elite
Audio
Sennheiser
Monitor
Samsung 32"
OS
Windows 11
За муабетот со батериите погоре.
Рутини си местиш + 85% ограничување на батеријата за нејзина заштита на долг рок. Користам оригинален полнач од 25W што го користев со претходниот самсунг телефон и не планирам да менувам пошто 45W апсолутно ништо не ти значат бидејќи телефонот минимално ќе го користи тој капацитет така да не ти менува воопшто. Го пребарував ова пошто си земав S23 Ultra и се мислев дали има смисла за нов полнач али после сето пребарувањето на интернетот и мислења од веродостојни tech корисници тоа беше заклучокот.
А си купив гумена заштитна фолија (300) денари и маска 150 или 250 не се сеќавам обична самсунг маска, но најважното е што маската и од страните и од задната страна е заштитена со влакна/крзно, не знам дали има посебен термин за тоа али ќе ме сфатите. Што според мене е најпаметно доколку сакате да си го зачувате телефонот што подолго да ви биде како нов, а не со некои безвезални што ќе ти складираат прашина и ќе ти го испогребат телефонот.

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
За муабетот со батериите погоре.
Рутини си местиш + 85% ограничување на батеријата за нејзина заштита на долг рок. Користам оригинален полнач од 25W што го користев со претходниот самсунг телефон и не планирам да менувам пошто 45W апсолутно ништо не ти значат бидејќи телефонот минимално ќе го користи тој капацитет така да не ти менува воопшто. Го пребарував ова пошто си земав S23 Ultra и се мислев дали има смисла за нов полнач али после сето пребарувањето на интернетот и мислења од веродостојни tech корисници тоа беше заклучокот.
А си купив гумена заштитна фолија (300) денари и маска 150 или 250 не се сеќавам обична самсунг маска, но најважното е што маската и од страните и од задната страна е заштитена со влакна/крзно, не знам дали има посебен термин за тоа али ќе ме сфатите. Што според мене е најпаметно доколку сакате да си го зачувате телефонот што подолго да ви биде како нов, а не со некои безвезални што ќе ти складираат прашина и ќе ти го испогребат телефонот.

Се слагм со се што напиша нема поубаво чувство од тоа телефонот од шеесет илјади денари да се стави во маска од двеста и педесет денари.

Последна промена:

A$AP-Rocky

hello world
27 февруари 2016
69
22
Македонија
A$AP-Rocky's setup  
Processor & Cooler
Inte i3-8100 @ 3.60GHz (4 CPUs) & DeepCool
Motherboard
ASRock Z370 Pro 4
Storage
500 GB
RAM
32 GB
Video card
nVidia GeForce GTX1660
Case
Modecom Oberon Pro
Mouse
White Shark Galahad
Keyboard
White Shark Commandos Elite
Audio
Sennheiser
Monitor
Samsung 32"
OS
Windows 11
Се слагм со се што напиша нема поубаво чувство од тоа телефонот од шеесет илјади денари да се стави во маска од двеста и педесет денари.

Зависи... Ако се водиш од правилото дека секогаш поскапото е поубаво...

Имаше и по 500+ денари глупи пластики шо не личат на ништо али секој со своето

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Зависи... Ако се водиш од правилото дека секогаш поскапото е поубаво...

Имаше и по 500+ денари глупи пластики шо не личат на ништо али секој со своето
Се слагам. Глумење лудило.. демек сме толку стручни па можеме да осетиме разлика помегу гума/пластика од 200 денари и гума/пластика од 1500. Едино Питака маските ми се двојат и изгледаат по премиум, све друго ми е исто. Јас му имам нарачано ваква од Али па ја чекам да стигне, ми се допаѓа дека е со рамни ивици и не изгледа премногу "bulky"

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Размислувам да купам Samsung Galaxy Z Fold 4. Многу работи ми се допаѓаат кај телефонот, меѓутоа не знам колку ќе трае. Ме интересира искуства од луѓе што го имаат телефонот, колку е издржлив тој внатрешен екран, дали гарантирано прави проблем, дали кај нас има сервисна поддршка итн. Може да споделите искуства и за претходните модели.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
фолд е исто како да се враќаш на оние телефони со прстот кај што вртиш цело време у круг.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
дали некој направи апдејт на One UI 6.0 на Самсунг А54 ? Дали забележавте некои подобрувања ?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно